Şimdi Ara

Yavru kedi odada kalmaya alışır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba kedilerimi vericem ama dişi kedim doğum yaptı yavru kedilerden birini kendime almayı düşünüyorum ama odada kalıcak geceleri . Sabah öğlen salona koridora gelicek akşam benimle kalacak ama yatağa atlamasını istemiyorum kumuda odamda olacak alışırmı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asrinnnn -- 25 Mart 2015; 22:53:33 >

• Hayvanları ticari bir mal gibi görüp satma eğiliminizi lütfen kurallara aykırı olduğu için burada dile getirmeyin.Bir kaç mesaj sonrasında kedilerinizin cinsini bildirirseniz konuyu komple silmek durumunda kalacağım çünkü.

Sorunuza gelirsek.Oda da kalsın, yatağa çıkmasın istiyorsunuz ama bu maalesef çok zor bir durum.Hayvan üşüdüğünde yada sabah kalkıp sizi uyandırmak istediğinde yatağa çıkacaktır.Yanınızda yatmaya da alıştırırsanız sürekli olarak yanınızda yatmak isteyecektir.Baştan ne yapmak istediğinize karar verip ona göre hareket edin sonraki zamanda sıkıntı yaşamayın.
  • alışmaya bağlı değilmidir ? yani hep odada olucam ben atlamaması için eğitemezmiyim atladığı zaman kızıp aşağı indirirsem hep anlamazmı yani ben yokken gine atlarmı ?
  • Alıştırmanın etkisi olacaktır.Ancak yerde yatmayı zaten pek fazla sevmedikleri için %100 çıkmasını engelleme diye bir durum söz konusu olmayacaktır.Siz yokkende sürekli olarak oda da bakmayı düşünüyorsanız eziyet etmiş olursunuz hayvana.Bence o şekilde bir kısıtlama yapmayın.
  • ked uzaklaştırıcı spreyler var onları yatağın kenarlarına sıksam onadaözel olarak kedi yatakalrından almayı planlıyorum ama ben uzun süre eve gelmiyince kızıp yatağa çıkıptuvaletini yapmasından korkuyorum.
  • Asrinnnn A kullanıcısına yanıt
    Yavruluk dönemini atlatana kadar geceleri odanızda kalmasında sakınca yok tabiki.. evin genelinde başına bir iş gelmesi daha yüksek oluyor yavruların kaza vs. daha meraklı oluyorlar çünkü.

ancak 1 ay sonra falan onu kendi haline bırakmalısınız geceleri odaya kapatmamalısınız. bir söz vardır, kedisiz bir odada durmanız gerekiyorsa küçük odaya geçin, büyük oda kedide kalsın.

ancak şu yatağa çıkmasın tezgaha çıkmasın gibi kurallara her ne kadar alıştırmaya çalıştırsanızda kediniz sizi pek dinlemez. nerde rahat ediyorsa orada uyur özellikle yatak vs. oda bir can sonuçta yerde yatması güzel olmaz rahat olmaz. yavruların sıcağa daha çok ihtiyacı var unutmayın.

eğer kedi besliyorsanız şu katı kurallarıda kafanızdan çıkartın lütfen. başına buyruk olduğunu kabullenın canı ne istiyorsa onu yapıcak bunuda kabullenin. bir canlının sorumluluğunu almak önemli.

kediler çok çok zor durumda kalmazsa ve sağlık problemi yoksa tuvaletlerinin dışına ihtiyaçlarını gidermezler. spreylerle vs hayvana olumsuz etki yaratmayın lütfen. karşınızdaki bir can. çıksın yatağınızda tepinsin uyusun. bazen kıçında kaka kalır bir yerlere bulaştırır temizleyin iğrenmeyin hayvan o sonuçta aklı yok alışkanlıkları vardır.

edit; imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-network -- 26 Mart 2015; 1:32:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tuvaleti temiz olduktan sonra herhangi bir rahatsızlığı da yoksa çıkıp tuvaletini yatağa yapmaz zaten.Ama rahat ve sıcak bir yer aradığı için çıkıp yatabilir.Sadece tuvaleti sorun ediyorsanız hiç düşünmeyin bile.
  • Besliceksen düzgün besle yada hiç alma . Kediyi hapsihane hayatı yaşatmaya gerek yok bakacak bir insana ver.
    kusra bakmayin ama sizin gibi bir insanla ugrasacagima her gun kedi boku temizlemeye raziyim ben, daha temiz olacagindan eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01.23 kullanıcısına yanıt
    boyle insanlarla ugrasilmaz hocam, ben sikayet ettim, sizde edin :)

• f-network kullanıcısına yanıt
    haklısıznız, kediye üzülüyorum.yazık.

• sen hayvan falan besleme, yazık günah.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.