Şimdi Ara

Yavaşlama Başladı (Format attım mecburen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda açılma ve kapanmada yavaşlama oldu. Öyleki 3dk.da açılıp 11dk. da kapanıyor. HDD açıldıktan sonra programlara erişimde bir sorun yok. HDD ramlerinide kontrol ettim.Normal. Konuyu detaylı olarak bulamadım forumda. Yalnız bilgisayarımda Evidence Eliminator programını çalıştırdım. Ondan şüpheleniyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaşar58 -- 28 Nisan 2007; 14:20:43 >

• galiba fazla program yuklediysen pc'in de onları çalıştırmak isteyecektir yani rame fazla yük biner bence formatlamanda fayda var
  • ccleaner,windows advanced care gibi atık dosya olsun kayıt defteri düzenlemede olsun kolaylık sağlayan programlar var bunları kullan,başlangıçta hızlı açılmasını istiosan başlat/çalıştır/msconfig yaz üstte başlangıç sekmesini tıkla ve ordan pc başlarken çalışmasını istemediğin veya çalışırken pc yi kasan programların kutucuklarının işaretlerini kaldır,böylece pc de açılırken bi rahatlama gözlenir....

kolay gelsin....
  • Hepsini kullandım. Açılış artık bir nebze normal. XP Repair ile ama kapanış hala 11.dk. sfc /scannow yaptım yine değişen yok. Şimdide ram ı sökecem.
  • Forumda REGEDIT ayarlarını arat. O ayarların bir kısmında açılışı ve kapanışı hızlandıran şeyler var onları dene.
  • Aratayım gardaş. Saolasın. Bu bir virüs mü acaba forumda ki herkes hemen hemen aynı dertten muzdarip olmuş. Sadece 3 gündür böyle. Ondan evvel iyiydi..Elimde bulunan antı- namına ne varsa çalıştırdım casusu yazılımı, virus tarayıcı ama boş çıktı. Birde kayıt anahtarlarına bakalım..
  • http://www.trendsecure.com/portal/en-US/threat_analytics/HiJackThis_v2.zip

Bu adresten hijackthis adlı programı indirip, log dosyasını buraya koyarsan yardımcı olmaya çalışırız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • göndermeye çalışayım. Ama log dosyasını Hijackthis sitesinde analiz ettirdim bişey çıkmadı. Forum bu konu gibi konularla şişecek.
    Ya bir virüz yada microsoft un işi mi ne . Anlamadım. 4 senedir bu makineyi kullanırım hiç böyle birşeyle karşılaşmadım.
  • Sorunu sonunda en basit yolu ile çözdüm. Yani anlayacağınız arkadaşlar bilgisayara format attım. Çözümünü bulamadık hep beraber. Galiba bu bir virus ve anti-virüler(deyyus-u ekber) bunları salıveriyor. Böyle sıkıntısı olana kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaşar58

Sorunu sonunda en basit yolu ile çözdüm. Yani anlayacağınız arkadaşlar bilgisayara format attım. Çözümünü bulamadık hep beraber. Galiba bu bir virus ve anti-virüler(deyyus-u ekber) bunları salıveriyor. Böyle sıkıntısı olana kolay gelsin.

bir dahakine hemşo aklında olsun bu sorunun temel çözümü msconfigdir. boşuna formatla uğraşma
  • Ayrıca Bilgisayarım - Özellikler - Gelişmiş sekmesinde Performans adı altında Ayarlar'a girin, açılan pencereden En iyi performans için ayarla'yı seçip Tamam'layın.. Faydasını göreceksinizdir..

Kolay gelsin..
  • Hemşom mscongig te çalışan dosya sayısı (program sayısı) 4 tane topu topu ve bilgisayar maksimüm performansa ayarlı. makine 2003 model bir athlonXP 768MB ram var. İnanın 4 yıldır böyle birşeyle ilkkez karşılaştım. Ben daha ziyade bu arızanın "evidance elimanator" adlı programı çalıştırmaya buldum ama ne kadar doğruyum bilemem.
    Ayrıca credo o dediklerini bilgisayarı yeni kurduğumda zaten yapıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaşar58

Hemşom mscongig te çalışan dosya sayısı (program sayısı) 4 tane topu topu ve bilgisayar maksimüm performansa ayarlı. makine 2003 model bir athlonXP 768MB ram var. İnanın 4 yıldır böyle birşeyle ilkkez karşılaştım. Ben daha ziyade bu arızanın "evidance elimanator" adlı programı çalıştırmaya buldum ama ne kadar doğruyum bilemem.
    Ayrıca credo o dediklerini bilgisayarı yeni kurduğumda zaten yapıyorum

hemşo unutmaki microsoft haricinde çalışan tüm hizmetler bilgisayarını yavaşlatır. bu soruna bazen 10 program bazen 1 program neden olur. ama gerçek şu ki bu sorunun nedeni bir program ve meuhtemelen de dediğin gibi "evidance elimanator" bu soruna neden olabilecek potansiyelde bir program
  • Peki formattan sonra sorun düzeldi mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.