Şimdi Ara

YAVAŞ KİTAP OKUYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben çok kitap okuyan biri değildim ve bu yeni başladım ama çok yavaş okuyorum çok kitap okumak istiyorum ama çok da yavaş okuyorum.Tarih okuduumdan ve bilgi agırlıklı oldugundan altını çiziyor küçük notlar alıyorum bundanmıdır ki yardı, cok heveslyim çok kitap okumak istiyorum ama yavaş okuyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hızlı okuma Teknikleri ile Roman hikaye v.s gibi asıl amacı zevk olmak olan kitaplar okunmaz.

Hızlı okuma çapraz olsun atlama olsun Rapor analiz dökuman gibi yazıların içeriğinin temel olarak ne anlattığını anlamak için kullanılan bir okuma tekniğidir.Siz bunu Roman, tarih gibi kitaplarda uygulama kalkarsanız hiç bir halt olmaz.Zaten zevk almak öğrenmek için yaptığınız şeyin bir kısmını atlamak mantıklı değil.O yüzden hızlı okuma teknikleri öğrenecekseniz hedefinizi iyi belirleyin.Sıradan bir okuyucu için buna gerek yok.

Gelelim standart okuma düzeninde nasıl hızlıca okuyacaksınız.Genelde temel biri iki kaide vardır.Yazıyı gözle takip etmek ağzı ve dili hiç kımıldatmadan sadece görme ve zihinle okumak gerek (buraya bir dip not düşeyim kitap okurken en az bir kaç sayfayı konuşma tonunda yüksek sesle okuyun.Bu müthiş bir telaffuz ve düzgün konuşma yeteneği sağlar uzun vadede) Onun haricinde neredeyse gerisi tamamen pratiğe dayanır.Okudukça kelimelerin yapısını ,bir sonraki kelimeyi fark etmeyi iç güdüsel öğrenmeye başlarsınız.

Birde bir arkadaş yazdığı gibi hızlı okudukça daha iyi anlarsın diye bir şey yok.Okuduğunu anlama kişisel bir şeydir.Benim yavaş okuyarak anladığım bir şeyi bir başkası daha hızlı okuyarak benden daha iyi anlayabilir.Bunu belirleyen şeyler bir tane değildir ilgi alanından tutunda o anki mental durumunuz aldığınız haz v.s gibi onlarca etkisi vardır.

Bunların haricinde gereğinden hızlı okursanız hiç bir nane anlamazsınız.Okuduğunuz metni özümseme kafanızda bir yere oturtamadıktan sonra yalap şalap hızlı okumak zarar verir.

Hasılı hızlı okuyacağım diye uğraşmayın.Önceliğiniz çok okumak ve okuduğunuzu anlamak olsun.Anladığınız hızda okumak sizin için nirengi noktası.Zamanla hiç farkında olmadan zaten ilerleme gösterirsiniz.

Edit: Etmek kelimesi yerine etmemek yazmışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurney5

Sürekli kitap okursan hızlandırirsin zaten buna ek olarak internette, telefonda felan uygulamalar var bunları kullanarak okumanı hizlandirabilirsin

Ne tip uygulamalar biraz acarmısın

• quote:

Orijinalden alıntı: yazanhesab

quote:

Sürekli kitap okursan hızlandırirsin zaten buna ek olarak internette, telefonda felan uygulamalar var bunları kullanarak okumanı hizlandirabilirsin

Mesela google play da bulunan hızlı okuma uygulaması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yazanhesab

quote:

Mesela google play da bulunan hızlı okuma uygulaması

İncelicem sağol

• Hızlı okumak istemende ki amaç nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: GylR?

Hızlı okumak istemende ki amaç nedir?
    [/quotYavaş kitap okuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazanhesab -- 24 Ocak 2015; 1:40:05 >
  • ne kadar hızlı okursan o kadar iyi anlarsın kitabı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp okuyorum ama okumak saçma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myron Bolitar

ne kadar hızlı okursan o kadar iyi anlarsın kitabı

Nasıl hızlı okucam işte

• daha hızlı okumaya çalışacaksın daha fazla kitap okuyacaksın, sihirli değnek yok malesef
  • quote:

daha hızlı okumaya çalışacaksın daha fazla kitap okuyacaksın, sihirli değnek yok malesef

Haklısın

• bende yavaş okuyorum

• quote:

Bunu hangi mantıkla yazdın?
  • Çok pratik yapmaktan başka şansın yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drybeansandrice

quote:

Bunu hangi mantıkla yazdın?

hızlı okumayla ilgili biraz araştırma yaparsan anlarsın hangi mantıkla yazdığımı, bir konu hakkında bilgin yoksa yorum yapma, öğren ondan sonra konuşalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankasi

Çok pratik yapmaktan başka şansın yok.

Haklısın en klasik çözüm o da ben tarih kitabı okuyorum ve devam ettirmek istiyorum bumu beni yavaşlatıyo tarih kitabı da hmn bitmiyo bilgi içeriyo ve altını çizmek fln gerekiyor...

• Bende çok istekliyim fakat yavaş okuyor gibiyim.
  • yazanhesab kullanıcısına yanıt
    Hemen tarih kitaplarına,bilgi kitaplarına girişme bence.İlk önce sürüklleyici romanlar oku zaten artık hızlanırsın göz kasların kuvvetlenir aynı anda 4 5 kelimeyi okuyacak seviyeye geldiğinde bilgi veren kitaplara başlamanı öneririm.Her gün düzenli bir şekilde 50-55 sayfa kitap okursan ; 2 3 ayda işi tamamlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankasi -- 27 Ocak 2015; 16:53:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankasi

Hemen tarih kitaplarına,bilgi kitaplarına girişme bence.İlk önce sürüklleyici romanlar oku zaten artık hızlanırsın göz kasların kuvvetlenir aynı anda 4 5 kelimeyi okuyacak seviyeye geldiğinde bilgi veren kitaplara başlamanı öneririm.Her gün düzenli bir şekilde 50-55 sayfa kitap okursan ; 2 3 ayda işi tamamlarsın.

Kitap okumaya tarih için başladım: gerçi biraz ara vermekten işey olmaz,o zaman beni hızlandırıcak akıcı okumamı sağlayacak kitap önerileriniz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazanhesab -- 27 Ocak 2015; 17:58:48 >
  • zamanla artar hızın okudukça 15 dk oku sonra dinlen sonra tekrar oku.
  • yazanhesab kullanıcısına yanıt
    Kitabın hiçbir önemi yok evde normal bir hikaye kitabı bile okuyabilirsin :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.