< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (584. sayfa)
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Realsatoshi
Yalnız orda dönen hacim dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Ama tabiki bizdeki yönetim icretleri çıldırmalık seviyede.Elma ile armut u kıyaslamak bu. neden mi çünkü o örnekteki etf ler adı üzerinde borsa yatırım fonu. adil bir kıyas olması için bizdeki byf,yani borsa yatırım fonları ile kıyas yapmak gerek.
örnek
zpx30 ile karşılaştırma yapmalı.
bizdeki borsa yatırım fonlarının yönetim ücreti düşük deniyor ama ne kadar komisyon aldıklarını bulamadım.
düzeltme: tamam buldum yıllık %0,25 imiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 26 Ekim 2024; 23:39:59 >
-
düşecekçilerin yüzünden bekleye bekleye egeen alfas eupwr kontr.... say say bitmez uçtu gitti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 28 Ekim 2024; 12:8:38 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
realsatoshi,dikkat edin öyle adamlara,sizleri firmalara yöneltirler devlet güvencesi olmayan,bir sürü ve cesit etf ler var..bunlari siraliyayim önce,sonra örnek olarak yillik dolar bazli mevduat faizleri verenleri vereyim..
Onlardan hesap aciyorsunuz,birileri diyecek,hic ugrasma biz senin yerine yapariz,onlardan hesap acarken tabiki swift masraflarinida göz önünde buundurun,türkiyede amerikan stocklarina arabulucuk yapanlar sizden sonucta komisyon istiyecek yok turkiyedeki arabulucular degilde ben direk onlara yatirim yaparim ozaman swift masrafi öyle böyle ödersiniz,turkiyede swift masraflari avrupa ülkelerindeki bankalara nazaran daha yüksekler bunu unutmayin..
Mesela altta verdiklerimin yillik getirileri..
Türk borsasina nazaran öyle %130 veya %150 kazanmiyosunuz..
-
mesela amerikan dolari mevduat para fonlari diyorsaniz onlarinda yüksek faizli kazanclari yok..
Eflasyona karşı bizi korur diyecekseniz yatirim yapin,sunu unutmayin,ETF alımlarında arabulucular var bir sürü illegaller var,çoğunun sitesinde devlet koruması altında değilsiniz diyorlar,yani sahtekarlar anliyacaniz..
-
Ingilizce diline sahib değilde googledan tercüme ederseniz ağzınızın üstüne oturursunuz,uzun cümlelerde google gibi online tercüme sistemleri afalıyor dikkat edin derim..
Burdada çesitli fonları veriyorlar,enerjiden tutun yarı iletken..
-
vanguard mesela portfolisinde bir sürü fonları barindiriyor..kendi sitelerinden hesap açiyorsunuz..
https://investor.vanguard.com/investment-products/mutual-funds/profile/vtsax
-
türkiyedeki mevduatlar çok yüksek,doları bilinçli sabit tuttugu sürece mevduatlardan çok getiri saglarsınız,ben sürekli eurolarimi bozarak para fonlarından güzel kazançlar elde ettim,amerikan dolari ile yüksek mevduat beklemeyin veya euro olarak,yoksa bende gider amerikan para fonu veya euro fonu alırdım,birde bu işin vergi olayı var,midas,karışmıyoruz diyor,bazıları sanıyorki siradan muhasebeci bilir,bilemez cünkü onun icin uluslar arası muhasebeciler var anca onlar size yardım eder..onlarda babanızın hayrına yapmazlar..
Amerikada veya avrupadaki ülkelerin vergi dairelerinden vergi kesilmesini istemiyorsanız sizden ikili anlaşma üzerine mükimlik belgesi istiyecekler,bunuda büyük şehirlerdeki vergi dairesi veya gelir idaresi bakanlığının edevlet sitesinden alacaksınız..ve onlara göndereceksiniz,neden diyorum,eger mükimlik belgesini göndermezseniz sizden stopajı keserler,o vergiyi geri almak içinde vergi dairesi kapılarında koşturur durursunuz..
Mukimlik belgesi alırsanız sizden stopajı o ülkenin vergi dairesi kesemez,ne olur türkiye devletine yurtdışından elde ettiginiz vergileri türkiyeye ödemek zorundasınız..
Mükimlik belgesi hangi ülkede yaşadığınıza dair bir belge,amerikadaki vergi dairesi bilemez hangi ülkede yaşadığınızı,zaten midas yazmış yurtdışı stopajlara karışmıyoruz diye,halbusiki arabulucu kendileri ama onlarda biliyor,masraflı iş,her biriniz için bir sürü iş çıkacak,ona yanasmazlar :)))...
Gecen konutlarını kiraya vermek isteyenler,nasil vergi beyannemesi yapılacağını bir muhasebeci gösterdi,ufff dünya kadar form dolduracaksın,millet dedi bunları biz nasıl dolduracaz diye yazmışlar,okadar çok teknik terim varki,bunu anca muhasebeciler biliyor..
yurtdışı yatırım yapmak istiyorsanız önce mükümlik belgenizi almanız gerek,bak ben size yazmasam mükimlikten haberiniz dahi yok..
Ben yurtdışından gelmiş bir insanım Hollandaya mükimlik belgemi gönderdim, benden gelir vergisi kesemiyorlar,bunu kasıtlı yapiyorlar,eger o belgeyi göndermezseniz sizden gelir vergisini bal gibi kesiyorlar..
Ondan sonra o vergiyi geri almak için o ülkenin vergi formu belgesini dolduracaksınız,o ülkede yaşamışlığım olduğu için nasil dolduracami biliyorum ama amerikanin vergi sistemini bilmiyorum mesela..
Turkiyede bazi fonlar napiyor %50 yurtdışı fonu altında size fon satiyor,onlar o zahmeti elinizden almışlar,onlardan direk tl bazda fonu aliyorsunuz stopaj kesintiside var,ama vanguard üzerinden almaksa,dolar bazlı almanız gerekecek yani swift göndereceksiniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 28 Ekim 2024; 12:51:1 >
-
Buda para fonu getirisi..yıllık,aylık değil :))))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 28 Ekim 2024; 12:55:51 > -
cok dikkat edin bazı uyanıklar size yurtdışı etf işi yapıyoruz deselerde devlet güvencesi altındamı yapiyorsun diye sorun çoğu hayır der,çoğu illegal,elinizdeki paranızdan olmayın derim..
Bazı yurtdışı siteler var bunlar devlet güvencesi altında olmadıklarını yazıyor,dikkt edin o yazıyorsa,arkanıza bakmadan kaçin yoksa paranızdan olursunuz,websitelerde sahtekarlar çok geziyor...
Bu bilgileri size vermemin sebebi,bir takım kazancları görünce iştahınız artıyor farkındayım ama çoğu yanıltıcı dikkat edin,güvenilir şirketlerden alın ne almak istiyorsanız..
Yurtdışı vergilendirme konusunda kimse bana doğru dürüst bilgi vermedi,4 ayımı aldı mükimlik belgesini bulmam,tesadüfen küçük şehirde yaşadığım için,ordakilerin çoğu bu konularda bilgisiz,büyük şehirlerdeki vergi daireleri bu konuda bilgili..
Neden diyorum çünkü,yaşadığım vergi dairesi bilmiyorsa büyük şehirdekilerde bilmez ama mükimlik belgesi googla yazdığınızda hemen önünüze çıkıyor..
Mükimlik belgesini kaçınız hayatınızda duydunuz işde gizli kelime :))))
Peki mükimlik belgesini nasıl buldum derseniz,işde püf nokta orda yatıyor,iki ülke arasında vergilendirme mevzuatları,konusunda ikili anlaşma metnine bakacaksınız,konsolosluk bilir derseniz yanılırsınız onlarda bilmiyor ama ikili vergilendirme metnini isterseniz onu verir,tek yapmanız şey içeriğine bakmak,ben öyle buldum,mükimlik kelimesini :))))
az daha unutuyordum,o anlasmayı okuduktan sonra hangi şehirlerde mükimlik başvurusu yapabileceginizi yazıyor veya edevlet üzerindende alabilirsiniz diyor,bende edevlet üzerinden aldım,büyük şehire gitmeme bile gerek kalmadı :)))...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 28 Ekim 2024; 13:29:12 >
-
Tahminimce kuru kasım 15 ine kadar 36 ya çekip ocağa kadar da 36 da tutacaklar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realsatoshi -- 28 Ekim 2024; 14:26:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
eurolarimi bildim bileli bozdururum her 3 ay da bir kuru yükseltirlerdi,simdi gelecek seneye kadar kuru sabit tutacaklar,zaten borsada kazancıda erittiler,tek kazanc suan para fonlari ve mevduat faizleri :)))
-
Daha nekadar tutacaklar acaba ? hazır ucuz ucuz topluyoruz
-
mehmet şimşeki ara derim :)))...
-
quote:
Orijinalden alıntı: ersin345mehmet şimşeki ara derim :)))...
O da bekliyordu arasın biri tarih verelim
-
Dövizle alınan fonlar hakkında ne düşünüyorsunuz? (Örnek DZM) elde döviz varsa bu fonda değerlendirmek mantıklı mı ? Yoksa satıp abd borsası veya altın tarzı fonlara girmek daha mı mantıklı olur?
-
Döviz fonlarında stopaj avantajı var.
-
Nasıl bir avantaj var ? Benim bildiğim DZM de stopaj ödeniyor. Döviz fonlarından kastım doğrudan dövizle(dolarla) alınan fonlar.
-
herkes panik yapmis durumda siz bolca arastirin suan borsa kimseye kar vermiyor,hepsini teker teker deneyin belki biri kar ettirir,para fonu disinda kar veren dogru durust fon kalmadi :))))
Israil,irana sinirli saldirdi,malesef altin fonlari firlamadi,5 kasimda amerikan secimleri bitince ozaman altin fonlari napcak :)))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X