Şimdi Ara

Yatırım Fonları + Bono (%39) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) (567. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ivirzivir35 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.085
Cevap
985
Favori
1.776.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
80 oy
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #6
Giriş

Sen olayı anlamadın sanırım hocam.

Arkadaş yaklaşık 2 saat önce haberlere düşen birçok kalemde gelen ek vergilerden bahsediyor.

Örneğin eğer 100k limitli bir kredi kartın varsa her yıl her kart başına 750 tl vergi verecen ve bu vergi her yıl artacak.

Mesela 5 k üstü kol saatlerine ötv geliyor..

Mesela her yıl vergi beyannamesi veriyoruz ya, vergi beyannamesi verdiğin için vergi...

Eğer bu yasalaşırsa daha birçok kalemde vergi geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mckoy -- 11 Ekim 2024; 18:45:23 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Borsa kapanışına doğru duyuldu ve %1 ekside kapattı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 11 Ekim 2024; 21:13:36 >
  • mckoy kullanıcısına yanıt

iyide borsa ile ne alakası var bunların,zaten sürekli vergi almıyormu mehmet şimşek,sanki yeni birşeymiş gibi borsa düşermi,borsa ile vergilendirme olsa sert düşerde anasını satayım borsaya zerre kadar katkısı olmayan vergilendirme haberi adı altında satışmı olur,yok yok devlet kafaya koydu,geçen haberlerde söylendi,devlet kuru serbest bırakmak yerine borsa endeksini düşürmeye karar vermişler..

sende yatırımcı değilmisiniz,para fonlarından çok link verirdin,borsanın sert düşmesini vergiye bağlarsak kimse kazanamaz,söylediler kuru sabit tuttub borsa endeksini indireceklerini,olan olay şuanda bu ama endeks kaça kadar düşecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 11 Ekim 2024; 21:22:43 >
  • biri konsept yapmış 3 saat boyunca ormanda yemek yemek,fiyatı 1 alkollü içecek le kişi başı 3500 TL,anasını satayım o fiyata 1 gece konaklama 5 yıldızlı otelde bol bol eğlenirsin,24 saat açık büfe..

birileride çıkmış harika diyor,dedim kesin figuranlarsınız..

Biride yazmış ben gittim harika hepinize tavsiye ederim,bende yazdım göster harcadığın faturayı,yemedi hemen silmiş hahahahahahaha

tartışmak amacı için yazmamıştım borsada kazanmak artık kabak tadı vermeye başladı,manipüleli borsa endeksi düşürülüyor..

Sende vergileri yazınca dedim güzelyalı yıda bezdirdiler anlasılanki arkadaşımız artik fon linkleri vermeyi bıraktı dedim,oda kendine göre haklıdır dedim,inan borsayı takib bile etmiyorum,akşam bakıyorum gene ne kadar düşürdüler,200 bin tl lik toplam normal fonlarda param duruyor,gerisi para fonlarında sermayemin..

24 bin TL lik bi zarar birde 3 aylik para fonun getirecegini eklersek,toplam 48 bin tl rahat zarar etmisiz..

40 bin para fonlarında kazançlarım aylık,24 bin tl lik zarar coktan cıktı 3ayda ama 200 bin suan bosda duruyor düsen borsa endeksi yüzünden o kötü,,

Bende ppf deyim uzun süredir ancak vadeli hesap ile getirisi hemen hemen aynı değil mi? Çoğu vadeli düşük hatta. hll fonu, Zbj, nvb vs var. Bunlar varken vadelinin başka bir avantajı var mı kaçırdığım . Vadeli uzun yıllardır kullanmadım. Ppf fonlarının riski (vadeliye göre tabiki) var diye mi millet girmiyor. Direkt vadeli ya da kkm ile uğraşıyor. Oransal olarak çok inceleyemedim vakit bulup.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 11 Ekim 2024; 22:8:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

mayıs öncesi aldığım ppf’ler olduğu icin hem stopaj avantajı var hem getirileri güzel , o yüzden bozmadım.. kalan para ile kendi bankamın ppf’de olduğu icin güniçi hareket imkanı sağlıyor, ben para ile sık oynadığım icin vadeli mevduat benim işime yaramıyor.. döviz olarakta fonlar ve ddkkm var dediğim gibi..

bizim insanımız bilmediğinden korkar, o yuzden vadeli alışkanlığı olan insan , ppf konusuna mesafeli ama öğrense bilgi edinse aksine daha cok kazanacağını bilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 12 Ekim 2024; 9:18:38 >
  • Guzelyali kullanıcısına yanıt
    Ppfde bileşık getırı war

Einstein’in bileşik faizle ilgili bir sözü olduğu yaygın olarak bilinir. O, bileşik faizi “dünyanın sekizinci harikası” veya “insanlığın en büyük buluşlarından biri” olarak nitelendirmiştir. Ayrıca şu sözü de ona atfedilir:

> "Bileşik faizi anlayan kazanır, anlamayan öder."

Bu ifade, bileşik faizin uzun vadede ne kadar güçlü bir etkiye sahip olduğunu vurgular. Bileşik faiz, yatırım yapılan miktarın sadece baştaki anapara üzerinden değil, aynı zamanda önceki dönemlerde kazanç olarak eklenmiş olan faizin de üzerine faiz işlemesi prensibine dayanır. Bu yüzden zaman geçtikçe kazanç veya borç miktarı hızlıca artabilir.

Özetle, Einstein bu mekanizmayı, doğru kullanıldığında inanılmaz derecede etkili ve güçlü bulmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet9000 -- 12 Ekim 2024; 12:55:12 >
  • Bende vakıfbankın ppfsi olan vk6 var.3 ayfır para orada.ilk iki ay bitleşik getiri 51 idi.Son bir aydır getirisine baktığımda birleşik hetiri 48.5 oldu.Halbuki geçen ay 32 gün vadeliye atsaydım 50.5 veriyordu vakıfbank.Ppf olarak birlelik getiri bu ay 2 puan geride kaldı

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.