Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) (399. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Atixyz , Atixyz Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil1 iOS
5 sn
19.159
Cevap
807
Favori
982.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ESKİDEN DOLULUK ORANI %50 LERDEYKEN BİLE VERMEMEZLİK EDİYORDU ŞİMDİ DOLULUK ORANI %98 OLMUŞ. ŞİMDİ HİÇ VERMEZ.

• bugün teknolojiler fena dayak yemiş bayaada, hisse bedavaya düşmüş belki dahada ucuzlar. ne demiştik pahalı hisseler almayın er geç değerine düşer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama hangi teknoloji hisseleri? enerji teknoloji hisseleri yükselişte, yazılım teknolojileri düşüşte sadece

• teknoloji endeksi bile düşmüş hangi birini sayayım

• arkadaslar,sizlere suana kadar kimsenin yapmiyacagi ve ugrasmiyacagi fintablesda yogun hisse senedi fonlarin,takibini printscreen yani ekran fotoraflamasi ile 8 mayisdan 7 hazirana kadar almistim,7 hazirandan sonra birakmistim takibi,sebebine gelince,borsa tarihinde daha önce 19 gün düsüs yasanmamis,zaten bist100 diye yazin google ordan bist100 ün yillara dagilan,inis ve cikislarini görürsünüz,en fazla güncelleme günü 7 gün sürmüs..

Bu sene ise rekor kirdi resmen 23 mayisda düsüse gecen borsa bist100,11 haziranda cikmaya baslamistir tekrar,kimileri vergi ile alakali diyor,Mehmet Simsek Borsa vergilendirmeyi kaldirdik demiyor,simdilik rafa kaldirdik diyor,ilerde gene ayni konu yapilirmi görecez,yapilirsada sanirim borsadaki endeksi asiri düsürmek icin bir nevi manipüle edebilirler..

Ben size yogun hisse senedi fonlarin,8 mayisdan 7 hazirana kadar olanlarini takib ederek belgeledim,icinde bütün fonlar geciyor..

Eger amaciniz para kazanmak ise,fonlardaki aylik % de oranlara fazla takilmayin,belki o fon o an yüksek verir sonra bi bakarsiniz,aylarca düsükte kalir bunuda ögrenmenin tek yolu,hergün verdigi kazanc veya zarar bunuda anca tabela ile yaparsiniz..

Simdi birileri youtube dan kafasina göre hisse veya fonu almis,onun üzerinde yogunluk yapmis,cikibta yüzlerce fonu ayni anda analiz edemezler,etmeleride imkansiz ama sizler edebilirsiniz,flickra yükledim bütün fonlarin günlük kar ve zararlarini,sandalyenize oturun elinize kahvenizi,veya cayinizi veya iceceginizi alin,analiz edin,hosunuza giden fon olursa onu secersiniz,baskalarina ihtiyaciniz yok..

Eger amacim borsadan para kazanmaksa bu tür methotlari yapma geregi duydum,ona göre 3 fon sectim ve onlara yatirim yaptim..

SPK nin kurallarina uymak zorundayiz,SPK diyor kim birilerini zarar edecek fonlara veya hisselere yönlendirirse,cezasi 100 binden 200 bine kadar var,gerci donanimhaberde kimse kimseyi sikayet etmiyor..

Gerci bana saldiran bir cete var,onlar huylarinda gene durmuyacaklar ama sürekli fonlarin bilgilerini veriyorlar,eger birgün onlarla mahkmelik olursam,tazminat davasi disinda onlarinda millete sunu alin bunu alin dediklerini raporluyorum sürekli,mahkemede ozaman benmi yanlis yönlendiriyorum yoksa onlarmi,SPK dan bir bilirkisi heyetinin gelib,avukatim tarafindan sundugum delilleri analiz etmeleri,sonucta hedefim bu cetelerin agir ceza almalari,tazminat davasindan aldigim gelirleride hayir kurumlarina verecem,birde SPK dan ceza yeme oranlarida yüksek..

Onun disinda kimseyi ispiyonlama gibi bir düsüncem yok,sahsi saldiri disinda kimseyede zarar gelmesini istemem..

Flickera bütün fonlarin günlügünün listesini ekledim,rahat kafaniz dinc bir sekilde bakabilirsiniz..

Diger fonlar mesela NRC veya IPB gibi fonlarin malesef günlük verileri fintablesa yansimadigi icin onlar üzerine agirligimi koymuyorum,onlar genelde aylik bazda gösteriliyor,bana aylik degil günlük bazda önemliki rahat hepsini ayni anda analiz edebileyim..

Sermayemin geri kalani,para fonlari ve para fonlari veya mevduat veya kira sertifikasi gibi fonlarda degerlendiriyorum,amacim ana sermayemi eritmemek,o yüzden düsük riskli 1 veya 2 gibi para piyasasi veya kira sertifikalari veya devlet bono veya tahvillere yatirim yapan fonlara yatiriyorum sonucta ana sermayemin %70 o fonlarda,sonucta onlar benim can damarim,birileri gibi asiri yüksek kar etmek degil,dengeli sabit bir sekilde sermayemi cogaltmak,kafam rahat olmasini istiyorum,oraya buraya saldirarak degil,ben 4 aylik borsa hayatimda,yanlisliklarim cok oldu ama onlardanda ders cikardim simdi sadece hisse senedi yogun fonlardan sadece %30 yatirim yapiyorum,diger %70 sabit sürekli gelir getiren,masraflarimi karsilayacak fonlara yatiriyorum..

Onlarida zaten ya foneria yada tefasdan bakabilirsiniz..

Artik hic bir fonu vermeme karari aldim,olurda biri beni yanlis yere yönlendirdi zarar ettim diye benide mahkmeye vermesini istemem,yani para kazanayim derken birde kendi paramdan olmayayim..

Flickrdaki fonlarda zaten bütün fonlar oldugu icin o konuda sikinti yasamiyorum,kendiniz bakin günlüklerine ona göre kiyaslayib ona göre kararinizi verin,bunlar zaten fintablesda var olan yogun hisse fon tabelasi..

https://www.flickr.com/photos/200950501@N06/with/53812884340

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)

24 hazirandan basliyarak tekrar bütün fonlarin resimlerini cekmeye devam edecem ve flickra yüklüyecem..

Simdiden hepinize güzel ve hos yatirimlar..

• Arkadaşlar, fon larin gunluk bazli % lik getirilerinin görüleceği site var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evrenarisoy E kullanıcısına yanıt

tefas varken diğer siteleri bakmayın bence.

tefaşta sadece tarih girerek günlük mevcut tüm fonların getiri sıralamasını görebilirsiniz.ekran görüntüsü hafta sonu için geçerli.

• evrenarisoy E kullanıcısına yanıt

fintables var veya tefas ama eger her günkü verileri istiyorsan,ozaman kendin,yapacaksin o verileri..

Ne kadar hangi fon kazanmis,onlari kendin tabela yapip kenarda tutacaksin..

Mesela rakip analizi adi altinda görebilirsin bütün hisse senedi yogun fonlari,ben ordan sadece hisse senedi yogun fonlarin bilgilerini fotoraflayib bilgisayarimda sakliyorum..

Diger farkli fonlari aylik gösteriyor,daha fazla yogun hisse senedi fonlarina agirlik koydum ben..

Eger fonun icerigini tam bilmek istersen burayada bakabilirsin..

Fonun icindeki sektör dagilimini...

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)fundflux.io
    Fundflux
    https://fundflux.io/fund/ppb

sana arastirmanda ve kazanclarinda bol sanslar...

PPB fonu mesela örnek fonu bunu alman icin vermedim,diger fonlarla olan rakip analizi gör diye,ve fundfluxdede fonun icerisinde hangi sektörlere yatirilmis..

Birde foneria APP var onada bakabilirsin,foneriaya üye olmak bedava..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 24 Haziran 2024; 21:36:18 >

• yanlış mı bakıyorum dandik rbn fonu bir günde %16 kazandırmış borsa sürünürken bu fonlardada dolandırıcılık olmasın mesela tge fonu nasıl üç aydır eksi yazar🥳🥳

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 25 Haziran 2024; 12:36:50 >
  • Beyler dolar 33'ü gördü

1 aylık yükseliş de yüzde 2.5

bu dolar bazlı varlık takibi yapanlar için bir alarmdır

1. kademe dolar varlık alımlarıma başlıyorum

ilk kademe porfoyümün yüzde 5'i olacak (250 bin TL)

34 TL'de ikinci kademeyi yüzde 10 ile devam ettireceğim...

dolar varlık yatırımı için tavsiyeleriniz nelerdir

IRT ve IPB şu an kafamda olanlar

diğer kafamdakiler DHM, OJT, ITP,KUB, DBH

problem şu ki yabancı taraftaki portföy yönetimleri berbat durumda

doğru dürüst güvenebileceğim bir fon yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 25 Haziran 2024; 13:2:49 >
  • Merhabalar bende artık fonlara yatırım yapmaya karar verdim. 45 yaş ve daha önce hiç almadım. Bir haftalık düşünme ve araştırmalarım sonucunda %60 fon - %40 mevduatta kalacak bir sepet yaptım.

Daha yeni olduğum için muhtemelen aralarda zararlara öğrenecek tecrübelerim olacak.

Yaptığım Fon sepeti

DDA, IIH, TAU, BIO, TI2, THK

• hektaş biraz daha düşerse delist olacak düşeceksiniz ayağımıza geleceksiniz dedikte bu kadarda abartmayın uzun vade sepetime müthiş fırsatlar düştü😎

• Zenginler için bir oyuncak falan mı acaba ?

Fondaki en yüksekten aşağıya kadar kağıtların bütün gün durumu böyle simetrik Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hassas Kantar -- 25 Haziran 2024; 17:8:22 >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

vallahi bitirdi beni bu hektaş ben aldıkça bu düşüyor 12 ay oldu içerde kaldım iflas mı etti nedir %60 zarar var yakında borçlu çıkacağız herhalde.

• cozali C kullanıcısına yanıt
    küçük yatırımcıları silkeleyemediler heralde bekletiyorlar, 13 den aşağı düşmezse iyi olur bence kritik yerlerde.

• Hassas Kantar kullanıcısına yanıt

hassas ocak ve subat aylari yüksek kazanclar vardi ama geri kalan aylar,sürekli gidib geliyor,bu sene bence %15 den fazla kazandirmaz yüksek riskli ve yüksek kazancli fon basi bu borsa ayda,alistin sanmistim bu tarz fiyatlandirmalara hahahahaha...

Bir ay herkese sinek avlatiyorlar,bir ay %15 git gel git gel millette sinir piskoloji kalmiyacak...

Bu söylediklerim biliyorsun risk 6 ve risk 7 fonlarda,para fonlarinda zaten zarar yok veya risk 2 ve risk 3 fonlarda..

Zaten sen ben sermayemizin belirli kismini güvenli limanlarda tutuyoruz,gerisinide risklere böldük,ne kadar az stres okadar iyi düsünür iyi karar veririz,firsatlar herzaman var olacak,borsa var oldugu sürece..

ICZ,TTE gibi teknoloji fonlari 4 aydir kendilerine gelemediler,halbusiki en ypüksek kazanclari bunlar vermisti,simdi samaroglanina döndüler resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 25 Haziran 2024; 22:54:36 >
  • chemsul kullanıcısına yanıt

DDA ve TAU için fon yerine hisse gibi alınıp satılabilen ziraatin borsa yatırım fonu var. İki fonda bankacılık endeksini takip eden pasif fonlar boşuna yönetim ücreti vermeyin valör beklemeyin.

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)www.ziraatportfoy.com.tr
    Ziraat Portföy BIST Likit Banka Endeksi Hisse Senedi Yoğun BYF ZPLIB
    https://www.ziraatportfoy.com.tr/tr/bist-likit-banka-endeksi-hisse-senedi-yogun-byf

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)www.tefas.gov.tr
    Takasbank TEFAS | Fon Analiz
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ZBP

• Hisse senedi yoğun fon alırken neye göre ayrım yapıyorsunuz ? Tefastan karşılaştırma yapıyorum ve bakıyorum ki içerdiği hisseler, ağırlıkları ve ortalama getirileri benzer.

• ben fintablesdan günlük verileri siteye ekledim,önemli olan bir fonun performansi,günlükte nasil,sürekli zararmi getiriyor yoksa,kar ve zarari dengeliyormu ona bakiyorum,mesela 22 mayisdan 11 hazirana kadar bazi fonlar kendilerini dengelemisler,onlari aliyorum..

Icerigi artik pek önemli degil,önemli olan sabit ve güncellemeler olursa,nasil bir performans sergiliyor..

Burdan bakabilirsin hepsinin 8 mayisdan 7 hazirana kadar getirilerine ve performanslarini liste olarak bilgisayarima kayediyorum,simdi bunlari fotoraf serverina yükledim herkes kullansin diye,böylelikle kendi secimini yaparsin..

https://www.flickr.com/photos/200950501@N06/with/53811517912

24,25 haziran ve bugünde 26 haziraninkini kaydedecegim,haziran sonu bitsin,onlarida ekliyecem..

Sonra temmuz ayininkini yapacam,gerci fotoraf serverana aylara göre dosya acarim her ayin bilgilerini oraya yüklerim..

Tefasda malesef günlük secim yaptigin halde tam vermiyor,o yüzden fintablesen verilerini kullaniyorum..

foto serverden bilgisayarina yükle kendin excel dosyasi yapip günlerin kazanclarini kendin siralarsin veya o fotoraflari bilgisayarina yükler veya ordan bakarsin,ben excel yapmama gerek yok,aldigim fonun mayis ayi performansini biliyorum,simdi haziraninkine basladim,biraz ara vermistim,tekrar basladim,bir daha güncelleme de olsa borsa düssede,takib etmeye devam edecem..

• Ppf ler şuan günlük -%0.10 veriyor :))

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.