Şimdi Ara

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) (384. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34.720
Cevap
1.019
Favori
1.998.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
85 oy
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #4
Giriş
  • Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)Yatırım Nedir¿youtube
    Mayıs 2024 tarihinde fon yatırımcı sayısında tarihi zirveye ulaşıldı, fonlara bu kadar ilgi varken fon serüveninin sonuna mı geldik? Bunun gibi sıkça sorulan soruları konuşalım istedim. Temettü, Fon ve BES Analiz Platformu - Yatırım Nedir? https://www.yatirimnedir.com/ Ömürlük Fonlarım Bölüm 3 - Aykırı Bir Fon (MAC) https://youtu.be/bBtnusbn9Hc İyi seyirler...
    https://www.youtube.com/watch?si=odRlcAAMHaV7iMcX&v=eYao99XLkm4&feature=youtu.be
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

Faydalı bir video. Teşekkürler.

Ama var işte.

Bilemedim. Alma zamanları mı? Almayız uzar gider mi?

Mayıs 21 de hepsini karla satmıştım.

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)

şu iştirak fonlarında bile sağlam dayak yedim 1 haftada SAS ve YAS yüzde 7.5 civarı düştü haftaya yüzde 10'arlık olurum

çok fazla bir para bağlamamıştım korktuğum için ve korktuğum da başıma geldi

ama dengeli bir alım yaptığım için geçen haftaki alımlarımda toplam zararım sadece yüzde 1

trend takibi gerektirmeyen daha dengeli fonlar arıyorum şimdi

IHK NRC gibi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 8 Haziran 2024; 15:18:32 >

mesela ben stopaj gelmeden önce gittim CPU fonuna yatırdım bir miktar paramı o fon öyle duracak yıllarca.

yapay zeka ve robotik temalı fonun hiç yoksa 1 tane edinebilirsin mesela

• Bilgisi olan arkadaşlar yorum rica etsem.

GSP

Kar Payı Ödeyen Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon)

Yatırımcı bilgi formunda şu ifade neyi anlatıyor.

- Fon altı aylık dönemde tahsil edilmiş olan nakit temettü toplamının dönem sonundaki dolaşımda pay adedine bölünmesiyle bulunan oran üzerinden, Ocak ayının ilk iş günü ile Temmuz ayının ilk iş günü kupon ödemesi yapar.

Yani ben şimdi bu fondan alsam

Temmuz ayında kupon ödemesi fonun fiyatına mı yansır. Yoksa bir şekilde o tutar nakit olarak yatırımcısına mı ödenir.

Hiç bireysel Temettü hissesi almadığım için yorumlayamadım.

siz nasıl anlıyorsunuz bu 967 dolar ucuz yada pahalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kar payı öderse verdiği oran kadar hisse düşüyor dolayısıyla fon da düşmüş olur , fon sana temettü vermeyip gelen temettü parası ile o hisseden ilave alım yapması gerekmez mi , veya sizin gelen temettü ile ilave fon almanız gerekmez mi ,şirket tarafından ödenen temettü sebebi ile hisse lot fiyatını dengelemek için ,

temettü veren bunu düzenli olarak yapan şirket iyi şirkettir bu zaten büyür , temettü ödemek sadece devleti kar a ortak etmektir

mesela temettü veren fon son 1 yılda yüzde 120 yükselmiş , bu temettü ödediği için değil , bu fon içindeki şirketler temettü demeseydi , bu fon yüzde 130 yükselmiş olacaktı zaten

• buradan şimdi detaylı bilgi aldım :)

Senede 2 kere ocak ayının 1. iş günü ve temmuz ayının 1.iş günü nakit (banka hesabınıza) temettü ödemesini yapıyor. (Nakit)

Ocak ayından haziran sonuna kadar biriken temettüleri 6 ay bünyesinde değerlendiriyor. Ödeme yapacağı gün öncesi toplam temettü tutarını dolaşımdaki pay adetine bölerek hesaplara yatırıyor.

Örneğin ; 6 ayda toplam 500.000 TL temettü birikmiş bunu toplam dolaşımdaki pay adetine bölerek, pay sahiplerine ödemesini yapıyor.

Bu oranı hesaplamak kolay aslında ben mayıs ve nisan ayı KAP daki portföy dağılımındaki kazandıkları temettüleri görebildim. Ama geriye dönük ocak-şubat-mart portföy dağılım raporlarına ulaşamadım.

Ödeme yaptığı gün ve sonrası temettü paylaşımından dolayı Fon günlük birim fiyatı etkilenmiyor. Yani bize yaptığı ödemeyi fon birim fiyatından düşmüyor. (Bu cümle yanlış arkadaşlar. İzahnamesini okuyunca hatalı olduğumu anladım. Dikkate almayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FFD581177 -- 9 Haziran 2024; 16:16:6 >

• fon içinde tuprs var diyelim ki , yüzde 8 temettü ödemesi yaptı , tuprs hissesi mevcut fiyattan yüzde 8 aşağıdan işlem görmeye başladı , fon daki tuprs durumu ne oluyor o zaman

• Bist de tüpraş hissesi nasıl hareket ediyorsa fon içinde de o şekilde hareket eder.

Endekste düştü ise fon içinde de düşecek elbet. Oda birim fiyata yüzdesi oranında etki edecek elbette.

Ama bu tüpraş mart ayında temettü ödemesini yaptı diyelim. O süreçte etkilendi hisse dimi. Sonrası rayına oturdu illaki. O gün fon yönetimi tüpraştan temettü ödemesini aldı. Koydu kenara, Doas dan nisan ayında aldı. koydu kenara.

6 aylık dilimlerde topluyor. Yatırımcısına Sene de 2 kere dağıtıyor. (YTD)

Atladığım bilmediğim düzeltilmesi gereken yanlar olursa bilgisi olanlar düzeltsin lütfen :)

• Yok bu mümkün değil. SPK miker.

Diğer hisse senedi fonlarında fon içeriğinde bulunan hisselerde temettü geliri etti ise onu birim pay adetine dağıtıyor.

Yani biz göremesek te o temettüleri dolaylı olarak bizlerde almış oluyoruz.

Orada alavere dalevere dönmesi mümkün değil. Fonların günlük birim değerlerini fon yöneticileri tefas a girmiyor. (hesaplamıyor) O kontroller devletin kontrolünde

RSİ mantığı ile fon tespiti yapmak oldukça bilimsel

Borsa İstanbul için çoğu fon alım noktalarına gelmiş durumda

kademeli alım yapabilmek için gelecek hafta güzel bir fırsat olabilir

Temmuz ayında da borsaya gelebilecek olası vergi durumları nedeniyle bu düşüşü iyi değerlendirmek gerekli diye düşünüyorum

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)BEKAPyoutube
    Excel Link https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ShTUOcpxXVxr1WzSsFsN0Lhom-c5Ayrq/edit?usp=sharing&ouid=113320450686559823355&rtpof=true&sd=true YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=_5iTU7jgW6w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 8 Haziran 2024; 23:2:20 >

2023 temmuz ayı yaptığı temettü ödemesi sonrası yaptığı KAP açıklamasını paylaşayım.

1. Duyurusu (KAP)

"01 Ocak 2023-30 Haziran 2023 dönemi için % 4.37 kar payı ödenmiştir. Toplamda 55,157,021.45 TL temettü ödemesi 03.07.2023 tarihinde MKK aracılığı ile yapılmıştır.

Kupon ödeme oranı pay başına 0.006822919471 'dir. 

Kar payı ödemesi 27.06.2023 tarihli fon birim pay fiyatına yansıtılmıştır.

Saygılarımızla,

2. Duyurusu (KAP)

Açıklamalar

oda_ExplanationTextBlock|

"İzahnamesinin 2.3. maddesinde yer alan yatırım stratejisi çerçevesinde, fon düzenli olarak nakit temettü ödeyen ortaklık paylarına yatırım yaparak, yatırımcısına orta-uzun vade perspektifinde bu payların değer artışlarından elde edilen sermaye kazancı ile dağıttıkları temettülerden oluşacak bir nakit akışı sağlamayı hedeflemektedir. Söz konusu nakit akışı, her yılın Ocak ayının ilk iş günü ile Temmuz ayının ilk işgünü yapılacak kupon ödemeleri ile sağlanmaktadır. Kupon ödemesinin oranı; 6 aylık dönemde tahsil edilmiş olan nakit temettülerin toplamının, dönem sonu itibariyle fonun dolaşımda bulunan pay adedine bölünmesi suretiyle bulunmaktadır.

Fonun ödeyeceği kupon, fonda oluşan karın dağıtımı değil, elde edilen nakdin uzun vadeli yatırımcılara yansıtılmasıdır.

Bu tutarın ödenmesi ile fonun toplam değerinde kupon tutarı kadar azalış gerçekleşmekte ve bu azalış katılma payı fiyatına oransal olarak yansımaktadır. 

Bu sebeple   internet adresindeki grafikte 03/07/2023 tarihinde görülen -%3,65057 oranındaki getiriye ek olarak %4,37 oranında temettü ödemesi gerçekleştirilmiştir."

Saygılarımızla

Yani pek bir cazibesi yok. Son dakika alayım. Temettüdü kapayım. 1 temmuz da dağıttığı temettü oranını fonun birim fiyatından düşürüyor. (YTD)

• Bist Bu hızla cumaya kadar 90 a iner)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.