Şimdi Ara

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) (193. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34.720
Cevap
1.019
Favori
1.998.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
85 oy
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #4
Giriş

Portföyler yönettikleri fonlara karşılık yönetim ücretlerini/giderleri hesaplayıp, fon fiyatına yansıtıyor. Aldığımız hisse/fonların ise kayıtları MKK' da saklandığı için MKK ücretini + BSMV vergisini ayrıca ödüyoruz. Benim kullandığım banka, 3 ayda bir bu ücreti portföy büyüklüğüne göre tahsil ediyor. Şimdi kontrol ettim: 100 TL olan ücret, 295 TL' ye çıkarılmış, BSMV vergisi hariç. BSMV 5% di en son, onun da oranı 10-15% aralığına çıkmıştır muhtemelen. Bir de 30 Nisan' da yeni stopaj oranları açıklanacak.

"" kazandigimi satib tekrar o fondan pay aliyorum,nede olsa fon payini kaybetmiyorsun,sadece fon payinin degeri iniyor,belli birzaman bekleyince tekrar kazandiriyor ""

bu ne anlama geliyor sayın hocam açıklar mısın reca etsem nasıl ve neden

• hassas aslinda kar payim vardi,ona dokunmamistim,o gün borsa düstügünde o kazandigim kar payindan düsmüstü zarar,eger kar payim birikmis olmasaydi belkide fon payindan düserdi bilemicem,ama yeterince kar payim vardi biriken fonda..

Fon dan kazandigim kazanclari her ayin sonunda,satib tekrar pay alacam,böylelikle kazancimi biraz daha yükseltmek o fondan..

• ben daha yeni oldugum icin,öyle bir taleb almadi n kolay benden,suana kadar ne alistan bir komisyon aldi nede satistan ve mkk depolama parasida almadi,sözlesmelerinde öyle birsey görmedim ama mevduat bankalari aliyorsa onu bilemem,zaten aldigim hangi pörtfoy var ise,mkk masraflari icerisinde oldugunu biliyorum..

Biraz önce baktim,banka degil mkk belirliyormus,yani mkk da islem masrafi neyse o tahsil edilirmis,bankaniz kafasina göre fiyat belirliyemezmis..

Assadaki yazi bir alinti bana ait degil..............

MKK masrafı Vakıfbank, Garanti, Ziraat, İşbankası fark etmez… Yani “Vakıfbank mkk masrafı ne kadar” diye banka özelinde aramanıza da gerek yok. Hangi banka olursa olsun, tüm bankaların aldığı MKK masrafı aynıdır. Çünkü bu masrafın kaç lira olacağını bankalar değil MKK belirler.

mkk daki hizmet bedelleride

https://www.mkk.com.tr

MKK Ücret Tarifesi Düzenlemesi

Ona tikladiginizda ek1 denen dosyaya bastiginizda masraf fiyatlari cikiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 17 Şubat 2024; 23:39:20 >

• Eurobond fonu ne önerirsiniz ? Teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

yapay zela fonlarının en azından isimleri topluca geçiyor.

az önce rastladım, sonuna kadar izlemedim hem serbest , hemde karma fonlar içinden fonları tefaş dan süzmüş listelemiş. tek tek isim isim ilerliyor.

fikir vermesi için paylaştım.

https://www.youtube.com/watch?v=Ms08aOpvOoM&feature=youtu.be

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)Mithat Canyoutube
    YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=Ms08aOpvOoM&feature=youtu.be
    Herhangi bir ekonomik ilişkiye taraf olan kişilerin asimetrik bilgiye sahip olmaları, bir başka deyişle bir tarafın bildiğini karşı tarafın bilmemesi ya da yeteri kadar bilmemesi, iki ayrı sonuca neden oluyor. Bunlardan biri, ters seçim diğeri ahlaki tehlikedir. Ters seçim, yatırımcıların yanlış bilgilenmeleriyle yanlış tercihlerin ortaya çıkması ve fiyatlamaların daha da bozulması. Ahlaki tehlike ise kısa vadeli kâr hırsıyla hareket edenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”.
    -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.Yanıldığı ve yanılttığı her şey insanın makûs kaderidir.
    - “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır.
    - Bir milletin kültür düzeyi üç safhada; devlet, düşünce ve ekonomideki çalışma ve başarılarının özüyle ölçülür. "Alimle görüş bulursun mertebe, cahille uğraşma dönersin merkebe." BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:17yıl/21 Ağu2008 "Salomina Kashish"

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Burada söz edilen kib fonu yapay zekayı kullanan şirketlere yatırım yapıyormuş. Örneğin içinde Türk Traktör, Migros ve Turkcell gibi firmalar var. Tıpkı sürdürülebilirlik temalı fonlarda sürdürülebilirliği ilke edinen şirketlere yatırım yapıldığı gibi burada da yapay zekayı kullananlara yatırım yapılıyor. Daha önce bu forumda söz ettiğim Yapı Kredi'nin fonu da yapay zekanın geliştirilmesi için gerekli olan yarı iletken sektörüne yatırım yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Filtrele kısmına eurobond yazarsanız haftalık aylık yıllık getirilerine bakıp karşılaştırma yapabilirsiniz.

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)www.tefas.gov.tr
    Takasbank TEFAS | Fon Karşılaştırma
    https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx

Lenovo Y500 SLI
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

yapay zeka zaten aselsanin icinde var,arastiracaksan,sunu arastir yapay zekada,medikal alandaki yapay zekalari arastir,benim aradigim yapay zeka o yönde,medikal alanda yapay zeka üzerine üretim yapan firmayi bulmak,o tür firmalar yatirim cekmek icin borsaya girdiklerinde hisse senetleri satmaya baslarsa,fon degil hisse senedi alacam ben..

Duyduğum bazı dedikodular var, FONLAMA ( muhtemelen kitlesel ) ile para toplayacak firmaların varlığından bahsediliyor. Bunlar zaten halka arz edilse , onada başvurum. Onun hissesini birçok fon portföyüne katar.

Herhangi bir şekilde bilgiye rastlarsak paylaşırız burdan. Bildiğim birkaç firma var medikal olarak ama senin tam bahsettiğin şekilde değil, öyle oldukları halde borsa da korkunç uçtular.

ONCOSEM mesela kemoterapi lanında, ben halka arz dan alamadım sonradan aldım ara ara kar satış vs. minnak kazançlar işte.

GEN İLAÇ ise aslında senin bahsettiğin şeyler KAP raporunda var ama ben ufak ufak elime harçlık geçtikçe aldım , fakat çok zirve zamanından başlamıştım, düştükçe aldım , düştü aldım, artık param kalmadı çok zararda duruyor hisse portföyümde. bir ara çıkar gibi oldu zararKes yaptım . ama genede duruyor . Zamanı gelince bakarız uyuyan dev.

daha çok firma aldım pandemi zamanında mişsliyle kar yaptılar. sadece yapay zeka olarak bakmadım insanlar gıda, giyim, ilaç/sağlık vs gibi temel ihtiyaçlardan vazgeçmiyor. Ama tarım fonu alırım kal gelir , gıda alırsın zamanını tutturamazsın elimde tukaş vs vardı , neyse portföy yöneticileri HİSSE alım satımında fon içerikjlerine bağlı kaldıkları için aynı gün sat , al yapmazlar. yapamazlar da FON 'larda ani esneklik yapan çok fon olmaz. Yani herkes yanlış biliyor dur bugün ereğli çıktı satayım , hemen takasta duran param ile yada yeni topladığım fon satış paralarınla şunu alayım diyemezler. Fon'un yüzdelerini çok esnetemezler. FON'lar aylık rapor veriyor ayın 8-9 u gibi birçok Fon platformu onları baz alıyor. Buda aslında bizişm o fonun 1 ay önceki röntgenine bakmak demektir. Yukarda çok ca defa fon yönetivcleri sınıfta kaldı dediğin için diyorum. Malum fonlarda PPF gibi 1 gün öncesinin değeri değilde aslında birkaç gün öncenin değeri var. Yani fon alırken pişyangodur, satarken piyangodur. Heleki yabancı fonlar var ise 3-10 gün sonrada gerçekleşebilir. İş işten geçer. O sebeble ben fon ları kısa vade tutmayın diyorum herdaim. Bazı fonlarda sessizce içinde yazar haftanın içinde salı günü alım , cuma satım vs gibi. bunlarlada 1-2 hafta oynadığınıda gördüm. önün tatile gelir, amerikadaki tatile, çindeki uzun kutlamalar vs , fon içeriğine şartlarına bağlı. hatta bazen KAP ta dahi yazmıyor detaylar.

Hisse ise o anda saniyelik fiyattan sen belirler emir verir alırsın , satarsın. Ama hisse işi beni aşar. karınca kararınca.

üst mesajlarında geçenleri okuyorum bazen tek tek cevap vereömedğimde böyle biraz ondan biraz bundan bahsedersem kafan karışmasın.

elimde zararda olan ama hala tuttuğum gen ilaç.

https://tr.investing.com/equities/gen-ilac-ve-saglik-urunleri

link emindir merak etme

https://www.kap.org.tr/tr/BildirimPdf/1144074

KAP'ta yayınlanma tarihi ve saati: 02.05.2023 09:43:34

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU 

GEN İLAÇ VE SAĞLIK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)

H2O Bilişim Yazılım Elektronik Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.(h2o Therapeutics) tarafından yapılan basın açıklaması

Şirketimizin Paya Dönüştürülmek üzere finansman sağladığı H2O Bilişim Yazılım Elektronik Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.(h2o Therapeutics) tarafından yapılan basın açıklamasının Türkçe çevirisi aşağıda siz değerli yatırımcılarımızın bilgisine sunulmaktadır. Dijital sağlık start-up şirketi h2o Therapeutics bugün, Parkinson Hastası yetişkinlerdeki belirli semptomları izlemek için ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan reçeteli bir mobil uygulama olan Parky'nin ticari hale getirilmesini desteklemek amacıyla küresel sağlık hizmeti şirketi olan AmerisourceBergen ile yaptığı iş birliğini duyurdu. Apple tarafından geliştirilen Hareket Bozukluğu API ile uyumlu olan Parky uygulaması, Apple'ın Apple Watch'u kullanılarak titreme ve diskinezi gibi semptomları gerçek zamanlı olarak izliyor. Hastalığın seyri ile alakalı olarak hastalar ve sağlık profesyonelleri arasında anlamlı ve güvenilir verilerin paylaşılması için doğrudan hastaya yönelik bir araçtır. Bir pilot anlaşmanın parçası olarak AmerisourceBergen, DTx Connect'in bir parçası olarak hasta iletişimini ve sağlık sistemine entegrasyon hizmetlerini kolaylaştıracak. h2o Therapeutics'in kurucusu Yağmur Selin Gülmüş: "Son FDA onayını takiben, Parky'ye hasta erişiminin artmasını sağlayacak stratejilere ve çözümlere odaklanmaya devam ediyoruz. AmerisourceBergen ile yaptığımız bu anlaşma sayesinde amacımız, hastanın erişim sürecindeki engelleri azaltmak, erişimi geliştirmek ve ticari ulaşılabilirliğimizi genişletmektir. Hasta odaklı teknolojimizi, Parkinson hastalığı topluluğunu da destekleyerek Parkinson Farkındalık ayında piyasaya sürmekten gurur duyuyoruz." AmerisourceBergen Global Ürünler ve Çözümler Ürün Müdürü Alex Kilgore, PharmD: "Dijital sağlık büyük bir potansiyel sunuyor. Ancak, ürün geliştirenler pazara erişimi ve ürün potansiyelini etkileyebilecek sektöre özel zorluklarla karşılaşıyor. Reçetelenmesinin ardından hastalara yardımcı olacak ve dijital sağlık alanında kabiliyetimizi arttıracak Parky app ve h2o Therapeutics'i desteklemek için sabırsızlanıyoruz. Parkinson Vakfı'na göre, en hızlı büyüyen nörolojik bozukluklardan olan Parkinson Hastalığı, yaklaşık bir milyonu Amerika Birleşik Devletleri'nde olmak üzere dünya çapında 10 milyondan fazla insanı etkiliyor. Parky app sağlık Özel Durum Açıklaması (Genel) hizmetleri sağlayıcılarına hastanın günlük yaşamdaki profilini oluşturma ve klinik ortam ve gerçek hayat arasındaki boşluğu doldurma konularında yardımcı olmayı amaçlıyor. AmerisourceBergen, DTx geliştiricilerine ve biyofarmasötik şirketlerine pazara erişim danışmanlığı, dağıtım ve hasta destek hizmetleri de dahil olmak üzere ticarileşme sürecinde geniş çapta destek oluyor. Şirket, 2022'de hastaların, doktor tarafından sipariş edilen dijital sağlık yazılımlarına ve dijital tanılara erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan bulut tabanlı, tamamen entegre bir sipariş, dağıtım ve yerine getirme platformu olan DTx Connect'i geliştirip piyasaya sürme planlarını duyurdu. AmerisourceBergen'in Küresel Ürünler ve Çözümler.Kıdemli Başkan Yardımcısı Jason Dinger, "Parkinson Farkındalık Ayı boyunca AmerisourceBergen'in en iyi hasta tedavisini desteklemek amacıyla, Parkinson Hastaları, aileleri, sağlık hizmeti sağlayıcıları ve h2o Therapeutics gibi yenilikçi dijital sağlık teknolojisi geliştiricileri ile birlikte olmaktan daha fazla gurur duyamaz." h2o Terapeutics Hakkında h2o Therapeutics, giyilebilir teknolojiler, Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Yapay Zeka (AI) odaklı dijital sağlık yazılımları geliştirmektedir. h2o, gerçek zamanlı insan verilerini belirli tedavi alanlarında hastalık yönetimi için kullanışlı bir araç haline getirmeyi amaçlamaktadır. Dijital sağlık yazılımına ilişkin temel anlayışımız: Yapay zekanın gücünde, klinik sağlık araştırmalarının sağlamlığında ve yüksek düzeyde kullanıcı etkileşiminde yatmaktadır. Parkinson Hastalığı için reçeteli bir mobil uygulama olan Parky, 2022'de FDA'den 510(k) onayını aldı. AmerisourceBergen Hakkında AmerisourceBergen, dünyanın dört bir yanındaki insanların ve hayvanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklanan lider bir küresel sağlık çözümleri kuruluşudur. Değer zinciri boyunca sağlık ürünleri geliştiricileri ile pazarın tedaviye erişimi için ortaklıklar kurmaktayız. Sağlık ürünleri sağlayıcıları ilaçların, sağlık ürünleri ve çözümlerinin güvenli ve güvenilir bir şekilde ulaştırılması için bize güveniyor. Dünya çapında 44.000'i aşan çalışanlarımız amacımız doğrultusunda olumlu sağlık sonuçlarına katkı sağlıyor. Daha sağlıklı gelecekler ortaya koymak sorumluluğuyla bir araya geldik.  AmerisourceBergen, 200 milyar USD'den fazla geliriyle Fortune 500'de 10 sırada ve küresel Fortune 500'de 21. sırada.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan

Grafillerine bakarsın diye

https://tr.investing.com/equities/gen-ilac-ve-saglik-urunleri

Ayrıca yapay zeka yazılım harici elimde bazı serbest, değişken, karma , yabancı ağırlıklı fonlar içinde nVdia gibi yapay zekanın temeli olan işlemciler , çipler, yapayzeka için olmazsa olmaz tedarikçi , aracı hisseler de var. Bende o fonların içinde Amerika , ingiltere ve çin harici ülkelerde var. Hindiatan, meksika, vs vs global yatırımlarım var. yüzde olarak çok minnak da olsa var portföydeki fonların içinde hatta G-20 vs diye tematişk fonlarım da var.

İlaç medikal harici en büyük yapay zeka maalesef , savunma sanayiinde. İlaç tan önce bunlara yatırım devletlerin polşitikası. bana daha çok kazandırdı bunlar .

örneği

https://www.sdt.com.tr/tr

SDT A.Ş.; ODTÜ Teknokent yerleşkesi içerisinde Ar-Ge’ ye dayalı alanlarda yerli ürünler ve yetenekler geliştiren bir savunma sanayi firması olarak faaliyet göstermektedir. Kurulduğu 2005 yılından bu yana çeşitli savunma elektroniği ve yazılım ürünlerini ortaya koymuş ve kullanıma vermiş bulunmaktadır.

muadilleride portföyümde eser miktada var. Bende yüzden fazla fon var. 40 dan fazla hissem var. para miktarı çok değil ama çeşit çok. Takibi çok zor tabi. kimseye önermiyorum, yukarda bahsi geçenleride öerip tavsiye edip alın demiyorum. ssadece bende var işte.

Herhangi bir ekonomik ilişkiye taraf olan kişilerin asimetrik bilgiye sahip olmaları, bir başka deyişle bir tarafın bildiğini karşı tarafın bilmemesi ya da yeteri kadar bilmemesi, iki ayrı sonuca neden oluyor. Bunlardan biri, ters seçim diğeri ahlaki tehlikedir. Ters seçim, yatırımcıların yanlış bilgilenmeleriyle yanlış tercihlerin ortaya çıkması ve fiyatlamaların daha da bozulması. Ahlaki tehlike ise kısa vadeli kâr hırsıyla hareket edenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”.
    -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.Yanıldığı ve yanılttığı her şey insanın makûs kaderidir.
    - “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır.
    - Bir milletin kültür düzeyi üç safhada; devlet, düşünce ve ekonomideki çalışma ve başarılarının özüyle ölçülür. "Alimle görüş bulursun mertebe, cahille uğraşma dönersin merkebe." BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:17yıl/21 Ağu2008 "Salomina Kashish"

• balcis kullanıcısına yanıt

maalesef çok olası değil. Fonlar serbest vs yazsada SPK esnekliklerini kısıtlıyor helekiş TEFAŞ'a açık olanlarda çok sıkı denetim var. Dediklkerini zamanında yaptılar ve spekülükasyonlar , balinalar, tradeciler, tahtacılar, balon üfleyenler vs herşey var idi. Şimdi yok demişyorum ama daha bir denetimli, gerçi spk kıçını kaldırana kadar çok şeyde dönüyor gibi ya.

Maalesef neden olası değil çünkü ne kadar serbest olsalarda fonun içeriğini spy bildirecek, tadil yapacak vs vs.

Yapay zeka ile bu işi çokçok esnetmeden yapan fon ların güya isimlerinde SENTİŞMENTAL, ALGO, ehh işte şimdi moda falanca fon analiz platformunun tamamen yapay zeka si ile ... bla bla blaaa... öyle olsada çok kar getiren geleni gideni tokatlıyanı henüz duymadık. Çıkar çıkmaz başa geçen öncü tavşan gibi koşanına da performans gösterinen de denk gelmedik.

Zarar kes, stopLoss, yukarda dediğin tüm işlemleri ona sat kaydır, al satb , buna kaydır parayı . tam bir yatırım danışmanlık firması, komple anahtar teslim. çıkar da ne zaman bize denk gelir. İşsiz kalır çoğu yer ve kişi.

ama çıkarsa dediğin hepimizin üzerinden yükü alır. Fon firmalarında çalışan elemanların korkulu rüyası olur.

İlerde yatırım danışman ım ROBOBaLCiS v.1.2 ile karşılaşmak dileğiyle.

• ersin345 E kullanıcısına yanıt

Kardeşim kadar sevdiğim biri olan bu forumun çok eskilerinden hatta beni belkşde bu forumla 17 yıl önce tanıştıran Allah rahmet eylesin Selo kardeşim sebebli "yapay zeka" ya meraklıyım. Elimde büyüdü desem yanlış olmaz. Aramızda çok yaş farkı var. Üni sınavına giriyor çıkıyor kapı komşusu çocuklar ile bodruma yazlıklarına gidiyor çok uzun boylu yapılı idi, iskeleden geleni gideni atıyor, kendiside atlıyor bbalıklama ve suyun üstüne çıktığında boynu kırık , alalacele kartal statioın vagon arabaya uuzunlamasına yatırıp özel bir hastaneye gidiyor, ilk müdahale başarılı deniyor, sanırım ya helikopter ya uçak ile istanbula getiriliyor, aylarca yoğun bakım , aylarca hastanede yatıyor. özel sağlık sigortası imkanlarınca. ingiltereye maddi imkanlar yetmeyince almanyada özel tedavi rehabilatasyon görüyor, geldi eve tıkıldı. sonra birileri yani onun gibi omurilik felçli birileri sayesinde yıllar sonra sinema buluşması yapyorlar fikm HİMALAYALAR , bir şefin anıları . O filmde özgür oluyor uçuyor engeli yok yatağpa , tekerlekli sanda-lyeye bağlı değil. sinemaya gelen birileri evden çıkabilmiş engelliler ona ilham oluyor. üni sınavıuna tekrar giriyor. kazanıyor. ama kazndığı yerler onun tekelerkliş sandalyesine uygun değil parmakları çalışmıyor bilekleriyle ancak. Babası milliyet abbas güçlüye yazıyor. yayınlanıyor. yurt dışından bile burslu çağırılıyor. devlet okullarının uyguzsuzluğu sebebli B.... üni de en çok imkanı tanıyınca oraya bilgisayar bilimleri dersine başladı. ilk 3 de mezun oldu. Türk-Kell gibi mobil işlerde vs staj gördü. Evde kendisi alibaba üzerinden aldığı parçalar ile robot kol yaptı. yazılımını kendi yaptı. önceleri karton bardak bile tutamayan makine kolu kendisine yatakta su içirir hale getirdi. Akıllı eve dönüştürdü yaşam alanını. Bunları şimdi al bir zamazingo sesle komut et den önce yaptı.

Üni de ders veren prof amerikadan yardım istedi. evde veri işleme için algoritmlar geliştirdi. Evden amerika ve istanbul için veri akışları analizleri acaip kafamın basmadığı şeyler yaptı.

Pandemi başında kaybettik. Kardeşimden yakın bir delikanlıydı. ONun kaybetmekle benimde yarım gitti. Herşeyini bişlen ellerimle yemek yedirdiğim, çişini idrar torbasından alıp boşaltan, dışarıya çıkmasını sağlayan, canı birşey istediğinde yapan. onun tabiriyle dışardaki ayakları, kolları idim. gidemediği yerleri çekip gitmiş kadar polmasını sağlayandım. Sanki elindeki bebeği kaybolan çocuk gibi değil anlatılmayacak bir adam gibi adam'ı kaybettim. Yaşasaydı adını yapay zeka da çokca duyardınız.

saygı ve sevgilerimle.

birden içlendim, hislendim yazdım. Nickini yazayım dedim ama bu forumda özgür idi belki engelli oılduğunu yataktan zor çıkan , birilerinin yardımı olmadan tekerlekli sandalyeye caraskal/vinç yardımıyla kaldırdığımız. Altı temizlenen, yemek yedirilen, su içöirilen. çok yeri felçli , parmakları ilev görmeyen, bileğine takılan aparat ile klavye tuşlarına zor basan bir forumdaş idi. Bana abi sedn beni ilk kez 5-6 yaşlarımda lunaparka , ordanda taksimde commodore show, a götüren , ilk atari2600, commodore64, atari800xl, amiga500, amiga1200, ibm pc1-One, 286-386-486 ilk hep sana gelince gördüm. senin sayende bilgisayarları ve yaptıklarımı sevdim derdi. Düşünsenize kendime aldığım zamazingıolar ve onu götürdüğüm bilgisayar fuarları hayatınıu şekillendirmiş. Engelliyken bir sinema etkişnliği ve izlediği filmle gözlerimi kapatıp koştuğu hayal ettim, uçtum abi demesi, ordakilerden ilham alıp tekrar üniye girmesi de onların sayesinde kaderinin değiştiği , İŞE YARAYAN BİR ENGELLİ olması. sadece engelliler gününde değil herdaim yanlarında olalım.

Yapay zeka bizden korksun SELO gibi ne gençler var.

• Borsanın yükselmesiyle biraz artış yaşadık.

Bugün bir değerlendirme yaptım.

Aşağıda belirtilen fonları ortalama 106 gündür elinde tutuyormuşum. Türk Lirası bazında, 106 günde bugün itibariyle %9,50 getiri elde etmişim. Ancak, aynı tarihlerde mevduata yatırsaydım %11,25 getiri sağlamış olacaktım. Vadeli mevduatı geçememiş olmam beni üzmekte. Bir diğer üzücü durum ise dolar bazında %1,45 zararda olmam, bu zararın en büyük sebebi maalesef BUY fonu.

Umarım BIST yeni bir ralli başlangıcındadır, mart ayına kadar yükseliş devam ederse portföyü değiştirmeyeceğim. Ancak, mart ortasında portföyü %50 yabancı hisse fonu, %20 Altın, %30 yerli hisseye çevirmeyi düşünüyorum. Aklımdaki fonlar CPU-DVT-IIH-KZL.

Yabancı hisse ve altın fonu alarak olası bir usd artışına karşı kendimi korumayı düşünüyorum.

Bu, yatırım tavsiyesi değildir. Sadece kendi görüşlerimdir.

Yatırım Fonları + Bono (%41) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CFB2806D -- 18 Şubat 2024; 16:46:5 >

• BUY pasif yönetilen bir fon diyebiliriz. Yöneticileri yılda bir kez değişiklik yapacağız demişlerdi ilk çıktığında... BUY yerine IDH daha mantıklı buluyorum o yüzden.

Önümüzdeki dönem her şeyin yükseleceği bir ortama gireceğiz gibi duruyor... Malda kalmayıp mevduatta kalan yaya kalır tabi..

Cpu yerine IRT ve IJZ de düşünülebilir yada bir kısmı kaydırılabilir.. OJT de eklemek isteyebilirsiniz, fon sepeti fonu. YTD

Lenovo Y500 SLI
  • Buy beklediğim çıkışı yaklayamadı giriş zamanlamasıda çok önemli tabi. Enerjiler tavanken girmiştik.

Cpu ile tavsiye ettiğiniz fonların temaları birbirinden çok farklı kaldıki cpu'nun %10 stopaj avantajıda var.

Öneriler için teşekkürler.

• Ben büyüyen şirketlere yatırım yapan fon almayı düşünüyorum. Buy fonunun iyi bir performans sergilemediğini düşündüğüm için onu tercih etmeyeceğim ama İş Portföy'ün, Yapı Kredi'nin ve Ziraat'in BİST 100 dışı şirketler fonlarını incelemeye çalıştım. Ziraat özellikle son zamanlarda kaydadeğer oranda getiri sağlamış. Yapı Kredi'ninki yeni kurulduğundan uzun süreli getiri oranı belli değil ama performansı iyi görünüyor. İş portföy ise bir yılda en yüksek düzeyde getiri sağlayan BİST 100 dışı fon olmuş. Ziraat'in yönetim ücreti diğerlerinden çok daha uygun olup 2,25'ti. Ziraat veya İş Portföy fonlarından birini seçerim galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fonlarımın durumunu teker teker bankalara girmeden tek yerde kontrol edebilmek için fon takip uygulaması arıyordum. hisse fonları için google finances iyiydi ama orada yerli fonlar yok. basit bir google aramasında son derece sadece bir site buldum; ismi fon adam. -ister sanal ister gerçek keyfinize kalmış- fon oluşturup kaydettiğinizde günlük takibini yapabiliyorsunuz, aynı zamanda fonları gizleme gösterme gibi özellikler var. herhangi bir olumsuz durumda kesinlikle sorumluluk almıyorum ancak ben kullanacağım. belki birilerinin işine yarar.

Konf: AMD Ryzen 5 2600 || ASUS TUF B450 Plus Gaming || G-SKILL RipJawsV 2x8GB 3000mHz RAM || Nvidia GTX 1070 8GB || Cooler Master MB500 TUF Edition || FSP Hydro 80Plus Bronze 700W || Logitech G27, F710 || DELL SE2717H IPS 75hz || Steam: balcis || iRacing: balcis
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Fintables bu işin piri sanırım

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.