Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: texmo , kordsa , kordsa , hEro_ Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (4 Mobil) - 11 Masaüstü5 Mobil
5 sn
19.202
Cevap
809
Favori
984.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)Fonbul (@FonbulPlus) on Xtwitter
    SON 5 YILDA DOLAR BAZLI %100 KAZANDIRAN YATIRIM FONLARI DETAY: https://t.co/C4xnQKSK2M #TCD #MAC #GMR #EID #HVS #ST1 #TKF #ACC #TTE #GL1 #FPH #AAV #UPH #AHI #IPB #RBH #FYD #YDI #GHS #TYH #ZPE #ICF #MPS #TI3 #EC2 #TI2 #KYA #GAF #YAS #OHB #TLH #AK3 #DAH #YHS #AFT
    https://twitter.com/FonbulPlus/status/1745086184429179367/photo/1
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu 3 ayda %11 getirmiş ikincisi bu mevduatta kaç orana denk geliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hisar18 kullanıcısına yanıt

HDA 3 ayda %15/3= %5

HDK fonu 3 ayda %11/3=3,66

Senin kastektiğin yıllık varsayımsal getirisi ise

HDA %60

HDK %43

Teşekkür ederim hocam ben bes fonuna girdim 2024 girmeden %50 HES Ve %50 ALİ YAPTIM SUAN memnunum açıkçası ikinci bes hesabını da altın fonu yaptım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güzel bir tablo bazıları borsaya sadece bist100 grafiği üzerinden bakıp borsa hakında ahkam kesebiliyor ve diyorlarki borsa bir şey kazandırmamış ki dolar bazında zarar ettirmiş diyorlar. halbuki bilmedikleri şey bist fonlarının her daim bist100 ü eze eze geçiyorlar.

tabi bu ezberci tayfa şunu ezberlemişler ABD de hisse senedi fonları sp500 endeksini geçemiyormuş o halde boş yere fonlara yüksek yönetim ücreti vermek yerine sp500 endeks fonunu al geç. ne de olsa diğer fonlar da sp500 ü geçemiyor.

ha işte bunu ezberlemişler veya bir yerden duymuşlar aynı şeyin Türkiye de de geçerli olduğunu zannediyorlar. zannediyorlar ki bist100 ne kadar kazandırmışsa herkes o kdar kazanmıştır.

• Hisar18 kullanıcısına yanıt

ben artık bu tarz fonlara yöneldim. çünkü fon yöneticisi daha özgür olur duruma göre ,değişen konjoktur ve trendlere göre fon içindeki varlık dağılımını istediği gibi değiştirebilir.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AH6

diğer türlü fon yöneticisi borsa istanbul un düşenceğinden adı kadar emin olsa dahi hisselere satış verip çıkış yapamaz çünkü kanun ve kurallar gereği %80 oranında hisselerde kalmak zorunda.

diğeri koç iştirak fonu daha dar bir alan ALİ fonunun yöneticisi borsa istanbulda çok güzel fırsat vermiş bir hisse tespit etse dahi onu alamaz çünkü koç iştiraki değil.

• Marmara Capital olarak geçen ay hisse senedi fonu yönetiminde 10. yılımızı tamamladık.

Biz 2014 yılında bu işe başladığımızdan beri Türkiye makro olarak malesef her geçen gün kötüye gitti.

Bu dönemde yüksek devalüasyonlar, darbe girişimi, uluslararası savaşlar, covid, deprem, yabancı sermaye kaçışı ve daha bir sürü irili ufaklı politik ve ekonomik sarsıntılar geçirdik.

Borsa endeksinin dolar bazında %20 düştüğü bu son 10 yıl maalesef genel anlamda hisse senedi yatırımcıları için rahat ve keyifli bir dönem olmadı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu bu koşullarda bazen fonumuzda aylık bazda sert düşüşler yaşarken bazen de yıllık bazda enflasyon veya borsadan daha kötü performans gösterdik.

Bütün bunlara rağmen değer yatırımı prensipleri uygulayarak yatırımcılarımız için hem mutlak anlamda (TL bazında %4,488, dolar bazında %232) hem görece olarak (Borsa endeksinin yaklaşık 4.5 katı), sadece Türkiye içinde değil uluslararası kriterlere göre de (10 yıllık dolar bileşik getirimiz %12.75, S&P 500 bileşik getirisi yaklaşık %10) ciddi bir getiri sağladık.

Fon yönetimi işinde en sevdiğim özellik başarı veya başarısızlığın doğrudan sizin verdiğiniz kararların bir sonucu olması ve matematiksel olarak en küçük virgülüne kadar ölçülebilir olması.

Şüphesiz bizim işimizde şans çok önemli bir faktör ama yüzlerce yatırım kararının verildiği ve bolca hata yaptığımız 10 yıl gibi uzun bir zamanda ortaya çıkan sonucu şansla açıklamak artık pek mümkün değil, o yüzden 10 yıllık performans ciddi bir anlam ifade etmekte.

Bu süreçte bize güvenen ve destek olan bütün yatırımcılarımıza teşekkür ederim. 2024 yılından itibaren hem Türkiye için hem fonumuz için daha iyi bir 10 yıl geçirmek dileğiyle..

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)
    Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)x (formerly twitter)
    Haydar Acun (@Haydaracunn) on X
    https://twitter.com/Haydaracunn/status/1744794156117955067?s=20

• Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)
    Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)x (formerly twitter)
    İyi Gelir (@iyigelirnet) on X
    https://twitter.com/iyigelirnet/status/1745729550309347571?s=20

Yatırımcıların portföylerinde tercihleri #altın fonlarına dönmüş gözüküyor.

#serbestfonlar tarafındaysa ilk 3'te döviz bazlı fonlar yer alıyor. Özellikle döviz mevduata verilen faizler düştükçe, yatırımcılar fonlara yöneliyor.

Bunlar içerisinde, portföylere eklenen ilk sıradaki #ONK portföyünde döviz mevduat, yabancı kamu ve özel sektör tahvilleri, döviz kamu iç borçlanma senetleri, ters repo tutuyor.

1 aylık getirisi %5,8 olmuş. #euro ile de giriş yapabileceğiniz bu fonda yönetim ücreti %1,5.

• Hem bes de hem yatırım fonlarında getirisi en yüksek ve yıl içerisinde pozisyonlarını %50 ve üzerinde dğeiştiren bir fon bilen var mı?

Doğal olarak fon sepeti ve dinamik değişken fonlardan olması lazım. Yani mesela ıpb dinamik değişken fon yöneticisi özgür diye alıyoruz ama 1 yılda mesela yerli hisse düşerken buradaki pozisyonunu %10a çekip başka tarafta pozisyon almış mı? Yani söylediklerini yapabilmişler mi? hiç araştıran oldu mu? IPB genelde yerli hisse taşıyor. Bunun yanına birde genelde yabancı hisse taşıyan bir fon bulabilsek faydalı olabilir. DVT metaverse ıvy de bitcoin yatırım yapıyor temelde o yüzden çok sevmiyorum ama ikiside getiri olarak iştah açıyor gerçekten.

• AH5 Anadolu Hayat Emeklilik Hisse senedi Fonu 2007 den bugüne %3696 artış göstermiş. 02.07.2007 de dolar 1.30tl imiş şuan 30,10tl

yani dolar %2.215

Yani bazı gafiller sosyal medyada çıkıp bist100 ün dolar bazlı en tepe noktası olan 2007 yılından günümüze bist100 grafiği dolar bazlı gösterip bakın borsaya para yatıran aha böyle kaybeder altın dolar v.s alan ihya olur diyorlar.

bakın bist100 ün dolar bazlı zirvede olduğu yıldan başlatarak bugüne hisse senedi emeklilik fonu tam tersi şekilde dolar bazlı bile kazandırdıüının en açık ispatıdır bu veri.

• Trend is your friend diye bir laf var.

Eğilim başka bir yöne evrilmişken borsa diye ısrar etmenin anlamı yok.

Seçimlerden sonra tüm varlığı ile borsaya girip orada gerektiği yerde kar almayan insanların satıp çıkanlara, hayatında hiç hisse almayan insanların da borsacılara laf sokup durması saçma.

Atışmaya gerek yok. Trende bakmak lazım. Paylaştığınız ekran görüntüsünde aylık getiri % 9 küsur ama üç aylıkta herhangi bir para piyasasının altında kalan bir fon sonuçta. Sepet yapmak ve trendi izlemek iyidir.

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)davit ciucran (@dcukran) on Xtwitter
    ➡️TEFAS yatırım fonlarında yönetim ücretleri ile ilgili doğru bilinen yanlışlar var. İki tanesine değineceğim. 🚩En temel hata: 👉Fonların getirileri başka varlık sınıfları ile örneğin altın fonu gram altın ile karşılaştırılırken "üstüne bir de yatırım ücreti kesiliyor" diye…
    https://twitter.com/dcukran/status/1746141752853930411
    Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)Mehmet Hamdi Bol (@mehmethamdibol) on Xtwitter
    Bitcoin ETF’ler Midas’ta listelenecek mi? #Bitcoin #BitcoinETF
    https://twitter.com/mehmethamdibol/status/1745847473422180589
  • shutterbug kullanıcısına yanıt

iyi de bu hisse senedi fonu kurallar gereği %80 hisse senetlerinde durmak zorunda yani fon yöneticisi borsanın düşeceğinden %100 dahi emin olsa hiç bir şey yapamaz,sadece daha defansif hisselere geçebilir o kadarcık.

trent e göre hareket eden onlar değişken karma fonlardır yani IPB gibi mesela

Hisse oranını değiştirebilirler demedim ki ben.

Kendi adıma konuşayım. Borsa patinaj çekmeye başladığında yaklaşık 3 ay önce tüm hisse fonlarından çıkarak serbest döviz fonlarına ve altına geçerek hatırı sayılır kazanç elde ettim.

Kendi yatırım portföyü benimkinden iyi durumda olan çoğu kişiyi bu sayede geçerek en azından enflasyonu yendim.

Özetle sepet iyidir ama trendi izlemek daha da önemlidir.

Atışmaya inatlaşmaya gerek yok. Saygılar.

• 5 defa iptal ettiğim bes i bu sefer gönüllü olarak yaptım geçen ay girdiğim sistemi daha önce iptal etme sebeblerim hep birşeyi tam öğrenememek ti yani bilgisiz insanları dinledim tabi ön yargılarımı kıramadılar ve hemantıksız gelmişti

şimdi hem sepeti genişletmek hemde devlet katıkısını alıp birikimi fopnlarda değerlendirmek istedim

borsa coin fiziki altın dolar fon derken birde BES im olsun dedim ve garantiden hesap açtım geçen ay azcık riskli fonları seçtim

gho geh ghh gct gek gibi fonlara dağılım yaptım bakalım nasıl olacak aylık 2000 tl de oraya atıyorum yaş 41

fiziki hariç diğer yatırımlara da devam ediyorum belki yanlış yapıyorum

fiziki ileride daha da değerlenecek çünkü sistem bizleri kontrol etmek için sürekli takip edebileceği yatırım enstürmanlarına çekmeye çalışıyor varınızı yoğunuzu dijitale getirin diyor ki istediği gibi kontrol edebilsin

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.