Şimdi Ara

Yatay Geçişte Sene kaybı oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 40k dayım itü geomatik seçmeyi düşünüyorum olur da çok uyumsuzluk yaşarsam deu inşaata geçmeyi düşünüyorum. Mesela geomatikte 1.sene yi okuduktan sonra deu inşaata yatay geçip 2.sınıftan devam edebilir miyim ?yoksa 1.sınıftan yani baştan mı başlarım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yatay Geçişte Sene Kaybı Olur mu?

Yatay geçiş, bir öğrencinin aynı seviyede ancak farklı bir programa geçmesidir. Örneğin, bir mühendislik öğrencisi başka bir mühendislik dalına veya bir işletme öğrencisi başka bir işletme alanına geçebilir.

Yatay geçiş genellikle öğrencilere daha önce edindikleri becerileri ve bilgileri kullanma fırsatı vererek kariyer hedefleriyle daha uyumlu bir programa geçmelerine olanak tanır. Ancak yatay geçiş yapan öğrenciler, farklı bir müfredat nedeniyle yıl kaybı yaşayabilirler.

Yatay geçişlerde sene kaybı olup olmayacağı, geçilen programa ve öğrencinin aldığı önceki derslere bağlıdır. Bazı durumlarda, öğrenciler daha önce aldıkları derslerden muafiyet alabilir ve bu da yıl kaybını azaltabilir. Ancak diğer durumlarda, öğrenciler geçmiş programlarında tamamlamadıkları dersleri yeni programlarında almaları gerekebilir ve bu da yıl kaybına neden olabilir.

Öğrencilerin yatay geçiş yapmadan önce, geçmeyi planladıkları programın müfredatını ve gereklerini dikkatlice incelemeleri önerilir. Ayrıca, üniversite danışmanlarıyla görüşmek ve yatay geçişin potansiyel etkileri hakkında daha fazla bilgi edinmek faydalı olabilir. Bu adımları takip ederek öğrenciler, yatay geçişin kendileri için doğru karar olup olmadığına bilinçli bir şekilde karar verebilir ve yıl kaybını en aza indirebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2 den başlarsın ama sayılmatan dersleri alttan alırsın diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itüde niye geçiş düşünmüyorsun?
  • Düşünüyorum hocam ama B planı olarak deu inşaat düşünüyorum. Şuan da aslında tam olarak karar veremedim deu inşaat mı itü geomatik mi diye. O yüzden geomatiğe gidip te beğenmezsem diye soruyorum.
  • tom91 T kullanıcısına yanıt
    yazın arazi var, canlarına okuyorlar geomatikçilerin, kolay gelsin şimdiden, ama iyi öğreniyorsun, hayırlısı
  • hiromen3 H kullanıcısına yanıt
    Mezun olunca da sahada çalışmak istiyorum zaten istiyorum hocam zaten arazi falan seviorum yani
  • tom91 T kullanıcısına yanıt
    yapınca öyle demezsin, gecelere kadar çalışıyorsun, neyse seviyorsan problem yok
  • Soruma emin bir şekilde cevap veren olursa çok sevinirim..
  • Merkezi yatay gecis mi yapmak istiyosun ??

• Gecis niyetin varsa itu geomatik daha avantajli olur, ayni fakultede olduklari icin 2. Sinif bittiginde bile gecis olasiligin var, onun disindaki kiyas sana kalmis ama geomatik ile ilgili olumsuz yorum duymadim hic

• samot S kullanıcısına yanıt
    Hocam itu geomatigi 1 sene okuyup begenmezsem deu inşaata 2.siniftan devam edebilir miyim diye soruyorum

• O kadar kolay mı geçmek ?
  • Bölümleri arası geçişe dikey geçiş denmiyor mu ya

• quote:

Orijinalden alıntı: tom91

Hocam itu geomatigi 1 sene okuyup begenmezsem deu inşaata 2.siniftan devam edebilir miyim diye soruyorum

Normalde deu inşaata yetiyorsa geçersin yetmiyorsa puanın, ortalaman 3+ olursa geçmeyi denersin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lion kullanıcısına yanıt
    Hocam yetiyor benim sorum yil kaybeder miyi?

• Hayır yıl kaybetme diye bir şey yok. Mühendisliklerde her üniversitede genel olarak ilk yıl calculus 1-2, fizik 1-2, genel kimya gibi havuz dersleri görülür. İtüden deuya geçtiğinde deu ben senin derslerini kabul etmiyorum da diyemez. Hakkari üniversitesinden itüye geçmiş olsan derslerin sayılmayabilirdi ama itüden deuya geçeceksin. Umarım ösym puanıyla geçişi düiünüyorsundur, itüde yüksek bir ortalama yapmak zor çünkü. Yüksek ortalama yapamayıp geçemezsen istemediğin bi bölümde okumak istemezsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.