Şimdi Ara

Yatay geçiş yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 senedir bazı sorunlarımdan dolayı derslere hiç çalışmadım.Bu yüzden bu sene 275-350 puan arasında alım yapan üniversiteleri tercih edebilirim.
    Bilg. mühendisliği düşünüyorum da bu sene örneğin trakya üniversitesine(303puan-ing değil) kayıt olsam ve 1 sene sonunda yatay geçişle daha iyi bi üniversiteye gidebilir miyim?
    Örneğin :Dokuz Eylül Üniversitesi – İzmir(ing) , burada bir yıllık hazırlık var bölüm ing , benim trakya da okuduğum 1 senenin önemi kalmıyor mu yatay geçiş yaptığımda eğer başarabilirsem en baştan mı okumaya başlayacağım izmirde?

Ne önerirsiniz?275-350 puan gerçekten düşük fakat bu sene yapabileceğim bir şey yok.Tavsiyeleriniz varsa dinlemeye hazırım.

• dokuz eylül yatay geçişlerde şöyle bir hesaplamayla öğrenci alıyor:
    UNG= GNO * - 0,02 (Bölüm Min, ÖSYS puanı ** - Öğrencinin ÖSYS Puanı)
    Öğrencinin sıralamaya alınması için UGNO büyük ve/veya eşit > 2,5 olmalıdır.

Hem ÖSYM puanına hem de genel not ortalamana bakıyor. 350 puan aldığını varsayarsak 3.5 gibi bir not ortalamasıyla geçmen mümkün. ama 275 yaparsan 4.0 ortalama yapsan bile Deu'nun bu hesaplama sistemi yüzünden geçemezsin, yani Ösym puanın ne akdar yüksekse o kadar iyi olur.
    diyelim ki geçtin; iki üniversitenin ders programı %70 kadar felan uyuşuyorsa 1. sınıfı tekrar okumazsın, 2. sınıftan devam edersin.
    ama türkçe bölümden ingilizceye geçmek mümkün mü bunu biliyorum, deu'nun ilgili öğrenci işlerini aradığında sana gerekli cevabı verirler.

bir de örnek oluşturması açısından geçen yıl Deu ya geçiş yapanların puanları ve ortalamaları şu şekildeymiş: yatay geçiş sonuçları

• bu arada sonuçlara bakınca farkettim, hazırlık muafiyet sınavına almışlar başvuranları, yani bu sınavdan geçer not alırsan türkçeden ingilizceye geçmende sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.pera

bu arada sonuçlara bakınca farkettim, hazırlık muafiyet sınavına almışlar başvuranları, yani bu sınavdan geçer not alırsan türkçeden ingilizceye geçmende sıkıntı olmaz.

Sence bu durumda yapılması gereken 275-325 arası bir üniversiteye kayıt olmak mı?
    Yoksa mezuna kalıp çok daha iyi yerler için çalışmak mı?
  • tabiki de mezuna kalıp daha iyi yerlere girmeni tavsiye ederim, çünkü yapmazsan ileride bunun pişmanlığını yaşarsın. çoğu kişi istediğini kazanmak için mezuna kalıyor hatta 3-4 kez sınava girenler oluyor..
  • Merhabalar,
    Yatay geçiş yapacağım ve yaklaşık 5 üniversiteye başvuruda bulunacağım. Fakat üniversitemden alacağım her transkrip belgesi için 15 tl alınıyor. 1 tane örneği fotokopi ile çoğaltıp üniversitelere bu şekilde yollamam uygun olur mu? Konu hakkında bilgisi olan varsa cevap bekliyorum. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.pera

tabiki de mezuna kalıp daha iyi yerlere girmeni tavsiye ederim, çünkü yapmazsan ileride bunun pişmanlığını yaşarsın. çoğu kişi istediğini kazanmak için mezuna kalıyor hatta 3-4 kez sınava girenler oluyor..

Tavsiyelerin için teşekkür ederim.
    Maalesef bu benim 2. girişim.Ve 2yıldır çalışmıyorum.
    İlk senemde yine okuldan aklımda kalanlarla 70bin sıralama yaptım fakat aradan 1 sene daha geçince sıralama 120bine çıktı.Ve muhtemelen lys de böyle olacak.
    Aklımda 275-325 arası puan yapacağım için bu tarz bi üniversiteye gitmek var ama bir yandanda mezuna kalma fikri var.Bilmiyorum belki hem üniversiteyi okurken hemde sınava hazırlanıırm :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yatay Geçiş Mevzusu
    geçen ay açıldı
    YATAY GEÇİŞ
    9 ay önce açıldı
    YATAY GEÇİŞ
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer ikinci senen ise ve 3. seneye kalıp kazancak gücü kendinde göremiyorsan bu yıl gir bir yere. üniversite o kadar da önemli değil önemli olan bölümünden emin olman.. bir yıl daha sınava hazırlanana kadar 1. sınıfı bitirirsin 1 yıl önde olursun.

+ bir yere yerleşip seneye yine sınava girersen puanın düşüyor baya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.pera -- 13 Haziran 2015; 19:50:41 >
  • hidden0 H kullanıcısına yanıt
    ben de yapmıştım zamanında bir tane al fotokopi çektir fotokopileri öğrenci işlerinden aslı gibidir kaşe imza vs. yaptırdığın zaman sorun olmuyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.