Arkadaşlar selamlar. 95k'dan mezundum 75k gibi bir sıralama yaptım malesef sayısaldan. Bu sene çalıştığımı düşünüyorum hatta en kötü ilk 30k'ya gireceğime çok emindim dolayısıyla bu sıralamayı hak ettiğimi düşünmüyorum ancak 2.kez mezuna kalmak da istemiyorum. Pc müh yazıcam sakarya iö hoşuma gitti 84 ile kapatmış ben muhtemelen gelmez gözüyle bakıyorum 68-73 arası kapatıcağını düşünüyorum. Sizce sakarya ee falan yazıp burdan pcye yatay geçmek mantıklı olur mu? Puanım çok yakın olacağı için geçmenin çok zor olacağını düşünmüyorum. Bir de 75k lık bir sıralamadan yüksek ortalamayla maks kaç k lık ünilere yatay geçiş yapabilirim sizce? |
Bilgisayar Mühendisliğine Yatay Geçiş Rehberi
Bilgisayar mühendisliği, günümüzün en popüler ve gelecek vaat eden alanlarından biridir. Bu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrenciler, yatay geçiş seçeneğini değerlendirebilirler.
Bilgisayar Mühendisliğine Yatay Geçiş Yapabileceğiniz Bölümler
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği
- Makine Mühendisliği
- Endüstri Mühendisliği
- Yazılım Mühendisliği
- Bilgisayar Bilimleri
Bilgisayar Mühendisliğinden Yatay Geçiş Yapabileceğiniz Bölümler
- İşletme
- İktisat
- Finans
- Pazarlama
Bilgisayar Mühendisliği Yatay Geçiş Bölümleri
Bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler, aşağıdaki bölümlerden yeterli akademik başarıyı elde etmelidir:
- Matematik
- Fizik
- Programlama
- Veri Yapıları
Hangi Bölümlerden Bilgisayar Mühendisliğine Geçilir?
En sık tercih edilen yatay geçiş yolları şunlardır:
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden Bilgisayar Mühendisliği'ne
- Bilgisayar Bilimleri'nden Bilgisayar Mühendisliği'ne
- Yazılım Mühendisliği'nden Bilgisayar Mühendisliği'ne
Bilgisayar Mühendisliğine Yatay Geçiş Süreci
Yatay geçiş sürecinde, öğrenciler aşağıdaki adımları takip etmelidir:
- Not ortalamalarının ve aldıkları derslerin uygunluğunu kontrol etmek
- Hedef üniversitenin yatay geçiş şartlarını öğrenmek
- Gerekli belgeleri toplamak (transkript, referans mektupları)
- Zamanında başvurmak
Bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş, bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrenciler için değerli bir fırsattır. Uygun bölümlerden yeterli akademik başarıya sahip öğrenciler, bu seçeneği değerlendirerek hayallerine bir adım daha yaklaşabilirler.