Şimdi Ara

Yatay Geçiş Nasıl Yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Şu an bir devlet üniversitesinde örgün öğretim okuyorum. Özel bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorum fakat ortalamam pek parlak değil. Geçmek istediğim program uzaktan eğitim bir program bense örgün öğretim de okumaktayım bu bir sıkıntı oluşturur mu ? Üniversite tercihlerimde o üniversite de o bölümü tercih etseydim 100% burslu kazanabiliyordum eğer geçiş gerçekleşirse burslu olur muyum ?

Cevaplarınız benim için çok önemli bilgilendirirseniz sevinirim

* Not ortalaması ile yatay geçişin dışında, YÖK'ün getirmiş olduğu "Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş" diye ek bir yasa var. Üniversiteyi kazandığınız yıldaki puanınız, ilgili Üniversitenin ilgili bölümünün taban puanına eşit veya oradan fazlaysa, not ortalaması vs. bakmadan geçmek serbest. Bu ek maddeden yararlanamıyorsanız, yani imkan yoksa, tek şans not ortalamasını esas alan geçişi kullanmak.

* Özel Üniversiteye geçişle olan kayıtlarda burs olanağı bulunmuyor diye biliyorum.

Orijinalden alıntı: MLoveR

* Örgün öğretimden, uzaktan öğretime geçiş yapılabilir. Geçiş yaptıktan sonra uzaktan öğretime ilişkin harç ücreti ödenir.

* Not ortalaması ile yatay geçişin dışında, YÖK'ün getirmiş olduğu "Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş" diye ek bir yasa var. Üniversiteyi kazandığınız yıldaki puanınız, ilgili Üniversitenin ilgili bölümünün taban puanına eşit veya oradan fazlaysa, not ortalaması vs. bakmadan geçmek serbest. Bu ek maddeden yararlanamıyorsanız, yani imkan yoksa, tek şans not ortalamasını esas alan geçişi kullanmak.

* Özel Üniversiteye geçişle olan kayıtlarda burs olanağı bulunmuyor diye biliyorum.

Zaman ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkürler. Bir şey daha sormak istiyorum benim puanım tutuyor fakat o maddeden yararlanıp yararlanamadığımı nasıl öğrenebilirim ? Yani herkes yararlanabiliyor sadece puanın tutması önemli olan değil mi ?

• NETDeveloper kullanıcısına yanıt
    Puan tutuyorsa yararlanabiliyorsun.(kontenjan olması halinde)

Puan tutmuyorsa yararlanamıyorsun. Puanın tuttuğuna göre, kontenjan açılması halinde geçiş yapabilirsin.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.