Şimdi Ara

YATAY GECIS HAKKINDA YARDIM LÜTFEN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
4
Favori
4.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar nasipse bu sene erzincan,erzurum veya kirikkale hukuktan birine yerlesicem Insallah.Benim fikrim simdiden hukuk calismaya başlayıp ortalamami yuksek tutarak yatay gecis yapmak.bu planla baslayacam.peki bu yatay gecis ne oluyor?nasil yapiliyor?daha once yapan ya da sistem hakkinda detayli bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.Lutfen beni aydinlatin bu konuda.Simdiden tesekkur ederim.Iyi forumlar arkadaslar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konu hakkında 1 senedir enine boyuna araştırma yapıyorum ve iddia ediyorum her detayına kadar en cok ben biliyorum. YÖK benim kadar bilmiyordur valla bak. O sadece genel kuralları bilir ben okul okul belgeler bilgiler kimler gitti geldi ona kadar biliyorum. Allah kısmet ederse bende bu sene yapıcam hukuk yatay geçiş. Yalnız haberin olsun Her sene yerleşen herkes yatay geçiş yapacam fikriyle gider ama okula başladıktan sonra %99.9 u bu hayalden ya vazgeçer ya yapamıcagını sonunda kabullenir. Bende bu sene okula gittigimde 210 kişilik sınıfın 170i kesin yatay geçiş istiyordu, hepsi kesin yapabilirdi kendilerince. 2. Haftada hepsi amaan yapılmaz veya ben yapamam çok zor deyip bıraktı 😀 ben iyi bi ortalama yaptım inş kabul ederler. Ortalama yapmak cocuk oyuncağı değildir onuda bil. Simdi her konuda yardımcı olcam olmasına da yatay geçiş düşünen binlerce kişiye anlatıyorum anlatıyorum 2 gün sonra vazgeçiyor boşuna yormuş oluyorum kendimi. Sana peşin bilgi veriyim 3.90-3.85 arası ortalaman yoksa hayal. Bu ortalamalarda genelde sınıf 1. Olmak demek. Ha sen direk LYS puanıyla yapacaksan çok kolay onda hiç dert yok ama LYS puanın yetmiyor büyük ihtimalle çünkü yetse direk tercihini düzgün yapardın. D

• 2015lys1 2 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginize tesekkurler ben cok kararliyim.1sene disimi sıkıp erzincan gibi bi yerde okumamak icin calisicam.siralamam ancak burayi yetiyor.dediginiz ortalamayla hangi unilere girebilirim hukukta?tavsiyelerinizi detayli bi sekilde dinlemek isterim.zira kesinlikle kararliyim hatta simdiden calismaya baslasam faydasi olurmu?

• 3.85 abartı değil mi? 2.5 ile alan yerler var?

• kucukkurba K kullanıcısına yanıt
    2.50 başvuru sınırı. 2.50 altındaysan başvuramazsın. 2.50 üstü başvuranlar arasında sıralanır yani LYS gibi. İlk 4 alınır (bazı bölüm ve ünilerde daha çok kişi ya da daha az kişi alınabilir) . Durum böyle olunca %99.9 bir sürü 4, 3.90, 3.70 gibi ortalama kaynıyor ve onlar alınıyor. 3.95 olup giremeyen dolu üstünde 4 tane 4 ortalama var diye. Bire bir LYS tercih, başvuru, puan, sıralama mantığı gibi düşün. Bazı ünilerde başvuru sınırı 3.50dir 2.50 olan ile farkları yok. En kötü üni bile genelde 3.90 la kapatıyor çünkü heryere illa başvuran var. İstisna olarak sadece şu durum var : Bazı üniler başvurularda %80-90 oranlarında LYS puanı + %20-10 Ortalamayı toplayıp öyle sıralıyor. Hal böyle olunca 3.20 olup 400 puanı olan ve 4 ortalaması olup 380 puanı olan arasında 3.20 olan alınıyor. Yatay geçiş cidden zor stresli ve karışıktır dediğim gibi.

bazı iyi üniversiteler sadece iyi ortalama ile değil hem iyi ortalama hem de taban puan yetmesini istiyorlar. Yanlış mıyım?
  • kucukkurba K kullanıcısına yanıt
    Hangi hukuklar hocam?mesela benim amacim erzincan hukuktan kocaeli,sakarya,yalova hukuk veya cevresinde bi hukuka girmek.bu hukuklarim istedigi ortalamalari nerden ogrenebilirim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asgardlı Thor A kullanıcısına yanıt
    Şansına bağlı. O sene Türkiye de 4 ortalamalı bir çok öğrenci varsa ve hepsi yatay geçiş deniyorsa (tüm üniversitelere) sen 3.99 ile bile yapamayabilirsin. Ankara - Gazi hukuk vs bunlara yapma şansın yok istersen 4 ol başvurunu kabul bile etmezler , çünkü bunlar %97 oranında LYS puanına bakıyor yanii ucu ucuna kaçırmış olman lazım bunları. Sakarya Hukuk bile 3.90 larla kapattığı sene oluyor. Tamamen şansına bağlı geçen sene İstanbul hukuka 3.64 ile giden vardı önceki sene 3.95 ile yedekte kalan vardı sen hesapla. Tamamen başvuranlara bağlı. Yani yatay geçişte sadece sana değil Türkiyedeki diğer başarılı öğrencilerin hareketlerine de bağlı. Bu dediğim detaylar üniversitesitelerin kendilerinde yok 1 senelik araştırma 😀

Hocam sizce kac kisi yatay gecis yapiyordur bi senede hukukta?

• 3Taner 3 kullanıcısına yanıt
    Taban puanı yetmesi şartı Merkezi Puanla Yatay geçişle lazım. Onda ortalamaya gerek yok hatta alttan dersin bile olsa farketmez. Zaten puanın o okula yettiği için gidebiliyorsun direk o çok kolay. Ben dediğim AGNO ile yatay geçiş. Ama bunda da bazı okullar %97 oranında LYS puanına baktığı için taban puanının en fazla 3 5 puan aşşağısı olman gerekiyor yoksa yetmiyor

• Asgardlı Thor A kullanıcısına yanıt
    Bu sene Hacettepe ye bile başvuru sayısı 60dı en son. Yani tüm okulları toplarsan başvuru sayısı binlerce ve bunlardan toplamda max 50 60 ı (her okul 4 olmak üzere) gidebiliyor sadece. Ösym sınavından daha zor süreç.

Hocam sence simdiden baslayabilirmiyim?yani suan bosum calissam faydasi olurmu?siz hangi hukuktaydiniz hangi hukuka gitmek istiyorsunuz?benim gitmek istedigim hukuklar icin sansim nedir?(istediğim hukuklari yukarda saydim)

• Okulun not sistemi mutlak sistemse imkansız geçiş yapman. Çan sistemi varsa belki. 2si arasındaki farkı özetliyim. Mutlakta notların harf karşılığı belli ve sabittir tüm sınıf 0 alsada seni ilgilendirmez. Örn:AA 90 ve üstüdür 89 aa olmaz, çanda ise belli not ve karşılık yoktur. Sınıfın notları senin kaderini belirler. Sınıf ortalaması 40 sa senin 70se aa alırsın o dersten. O yüzden tüm derslerden 100 almak gibi bişey olmıcağı için mutlak sistemli okulda ortalama yapmak hayal bile olamaz. Bu bilgi hayat kurtarır ona göre. Erzincan veya Erzurum da mutlak sistem var. Çoğu kişi bilmeden gidiyor yatay geçişi hayal bile edemiyor. Yazdığın okul adının önemi yok dediğim gibi bi sene İstanbul 3.64 ile kapatmışken sakarya 3.90 ile kapatmış. Tamamen şans işi, başvuranların ortalamalarına bağlı.

Peyzaj mimarlığından mimarlığa mühendislikten mimarlığa geçiş var mı varsa nasıl oluyor
  • Bende yazın başlıyım diyordum ama öyle bi dünya yok. Gideceğin okulun hangi kitap okutacağını sistemini vs bilmiyorsun. Nasıl çalışacaksın ne cıkar bilmiyorsun. İlk 3 ay ciddi bocalıcaksın çünkü test sistemi olan bi hazırlıktan çıkıp yabancı bi dünyaya girceksin. Başlarda edebiyat çalışır gibi gördüğün her yeri önemli diye cizip ezbrr yapmaya calıscaksın. Ama hukuk bu değildir ikinci dönem yeni yeni öğreniyorsun. Hukukta ezb3r yoktur öğrenmek vardır. Binlerce sayfa kitapları öğrenip ciddi yorumlayabilmek ve olaylara uygulayabilmek gerekir.

• Başka bölüme geçmek sadece Merkezi Puanla Yatay geçişle olur. LYS puanın yetiyorsa istediğin bölümden istediğin bölüme istediğin okuldan istediğin okula geçersin.

hangi uninin yUzde kac lys yuzde kac ortalama baktigina nasil bulcaz

Hocam internette arastirirken rastladim erzincan hukukta dersler dönemlikmis ve can sistemi varmis.bunun yaninda gecme notu 45mis.

Medipol müydü tam hatırlamıyorum bir üniversitede tıpa kurum içi yatay geçiş yapanlara baktım eczacılık okuyorlar ve not ort ile geçmişler hatta 3,92 idi geçenlerden ilkinin ortalaması ve puan baz alınmamıştı listede
    Edit: Yanlış hatırlamışım 3,57 imiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milasmila -- 27 Temmuz 2016; 22:25:46 >
  • fasulyee kullanıcısına yanıt
    Uzun iş hepsinde tek tek yönetmelik okucaksın vs sıkıcı ve uzun. Önce ortalama yap sonra başvururken bak. Nasılsa LYSye önem veriyorsa bunu sen değiştiremiceksin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.