Şimdi Ara

Yatay Geçiş Hakkında Mühim Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu sene %25 burslu hasan kalyoncu hukuka girdim ama kendimi aileme büyük bi yük olarak görüyorum
    Ankara hukuka yatay geçid yapmak istiyorum puan olarak 95 i geçmek gerekiyormuş bu yüzden üni notumu çok yüksek tutmayı düşünüyorum hasan kalyoncu da ankara üniversitesi gibi dersleri dönemlik veriyormuş baktım şimdi ankara bahar dönemi yatay geçiş diyordu bundan ben faydalanabilir miyim yoksa bu geçen sene yerleşenleri mi kapsıyor

Paralı okuyorum diye beni reddedebilirler mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biri konuyu benim için tyt ayt bölümüne açabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Ankara hukuk dönemlik değil yıllık. Ama bu yatay geçiş yapmak için engel değil.

Paralı okuyo olman ya da olmaman yatay geçişe engel teşkil etmiyor, hatta uzaktan yakından alakası yok.

Ankara üniversitesi'nin web sayfasından yatay geçiş kriterlerine dikkatlice bakmanı öneririm. Yatay geçiş yapabilmek için aşağıdaki parametreler kullanılarak her başvuran adayın yatay geçiş puanın hesaplanır. (Formülü hatırlamıyorum)

- Girdiğin üniversite sınavından aldığın puan,
    - Sınava girdiğin sene Ankara Hukukun taban puanı,
    - Şu an okuduğun okuldaki not ortalaman,

Hessaplama formülüne bakıp kendi yatay geçiş başvuru puanını hesaplayabilirsin. Geçen yıllardan kabul alanların olduğu listeyi de yayımlıyorlar. Ordan geçen yıl asil ve yedek kabul alanların hesaplanmış yatay geçiş puanlarına da bakarsın. Zaten az çok belli olur durumun. En az kaç ortalama yapman gerektiğini de görürsün.

Herhangi bir dersten kalmaman gerekiyor gibi farklı başvuru kriterleri de var. Birilerine sorarak yarım yamalak ve yanlış bilgi almak yerine direkt web sitesine dikkatlice bakmanı öneririm.

Kolay gelsin.

Başarılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.