Gazi Tıp 3. sınıf öğrencisiyim bu sene tam olarak netlik kazanmasa da %80 ihtimalle okulun geçme notu saçma bir şekilde 70'e çıkarıldı. (Eskiden geçme notu 60'tı, şimdi geçme notunu 70'e çıkardılar ve yıl sonu ortalaması 60-70 arası olan öğrencilere de geçme hakkı tanıdılar ancak buna şartlı geçiş dediler, bu şekilde sınıfı geçiyorsunuz ama 3. sınıftan 4. sınıfa geçerken ve 5. sınıftan 6. sınıfa geçerken en az 2.0 ortalama istiyorlar. Asıl sorun eskiden 60 puan 2.0 ortalamaya denk gelirken artık 70 puan 2.0 ortalamaya, 65 puan 1.5 ortalamaya, 60 puan 1.0 ortalamaya denk geliyor. Benim 2 senenin toplam ortalaması 2.1 şimdi ben bu sene 1.8 yaparsam(Yani 68 ortalama) geçiyorum ancak 1.79 yaptığım an (68'den düşük) kalıyorum, üstelik tüm senenizin ortalaması 70 olsa bile finalle bunu 65'e düşürmeniz çok da zor bir ihtimal değil, o yüzden bu seneyi atlatıp gitmeyi düşünüyorum.)
İşte bu sistemde yatay geçiş yapmayı düşünüyorum üstelik aile yanında okumak istediğim için GOP Tıp'a geçmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mı?