Şimdi Ara

Yata yata para kazanmak istiyorsanız memur olunuz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
0
Favori
7.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elk_35

quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

İşçiler, yani ağır işçi statüsündekiler sanırım ~2000 Tl alıyor.

Ama tabi işleri bayağı zor memura göre.

Dökümhane nasıl bi ortam görenler biliyodur.Akşama kadar dökümün sıcağı,o kum tozları,bi el arabasıyla akşama kadar kum taşıma vs.Dediğiniz gibi ağır işçi sınıfına giriyo galiba.Aldığı maaş asgari ücret.Çalışıyosan çalış,çalışmıyosan kapı orda,senin gibi kaç tanesi bekliyo çalışmak için diyo adam.Nerde görülmüş işçinin kuru maaşının 2.000 lira olduğu.Geçin bunları.Bi arkadaşında dediği gibi memur maaşıyla geçinemiyom dersen,işçi adam küfür gibi anlar valla

dökümhane en zor işler sıralamasında ilk 3 e girer. düşünün kaç derecede eriyor metaller. üstünüze sıçrama tehlikesi göz ardı edilecek gibi değil. aldıkları maaş arkadaşın dediği gibi. onların yaptığı işi modern makineler de yapabilir ama 500,000 liradan başlıyor makine. insan hayatı daha ucuz bu ülkede.

• quote:

Orijinalden alıntı: EdaisY

Değişir aslında..
    Okuduğum lisedeki öğretmenlerin nasıl çırpındığını ben bilirim,okuldaki görevli memurun film arşivimi kapmak için ne yaptığını ben bilirim

Haha ablacım ne öğretmenmiş onlarda Film arşivi kapılırmıı
  • quote:

Orijinalden alıntı: karbeyaz34

bak dediğime geldin sen de 28 YIL 2010-28=1982 yapar arkadaşım 80li 90 yıllar babanın mesleğe başlaması.ŞUAN FERİŞTAHI GELSE BANA bildiğimi anlatamaz öğretmenlik budur %80 i budur %20si içinde kaynar gider aynı işçi olup yüksek maaş alıp hiç bişey yapmayanlarla beraber.

Benim hiç şikayet etmemem lazım çünkü pu para benim cebime giriyor sayılır ama ben tamamen OBJEKTİF bakıyorum olaya.Neyse O kardeşim.Biz öğretmenimizden bunu gördük.....

peki hocam ben anlatmak istediğimi anlattım. sende anlatmak istediğini anlattın. ama ortak bi fikre varamayacağız kanısındayım. sadece öğretmenlerin bu konuya dahil edilmemesi görüşündeyim. tsk ediyorum yorumların için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ES3NT -- 7 Ekim 2009; 18:14:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clive

quote:

Orijinalden alıntı: Doppelganger

Mali Müşavirler 10.000 TL maaş alıyor benim bildiğim. Serbest Meslek Muhasebeciler ise 2.500 TL. Yeminli Mali Müşavirler ise yaptığı işe göre .

Serbest Muhasebeci Mali müşavirin maaş aldığını ilk defa senden duydum adı üstünde "Serbest" dükkan açar müşteri bulursa kazanır bulamazsa batar bu kadar basit

Serbest Meslek Mali Müşavir değil. Mali Müşavir'den sözediyorum. Serbest Meslek Muhasebecilerin de maaş aldığını biliyordum. Ama doğru, "Serbest" Meslek Muhasebecileri kendi adına da çalışıyor olabilir. Tam bilgim yok yani bu konuda.

quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

irdelenmesi gereken ilk nokta;
    a)devlet, memurun yattığını bildiği için mi az maaş veriyor?
    b)memurlar az maaş aldıkları için mi yatıyor?

ilk sorunumuzu gözden geçirdikten sonra memur-işçi karşılaştırması yapan arkadaşların çoğu devlete bağlı işçilerle,yine devlete bağlı olan memurları karşılaştırmış.devlete bağlı olan işçiler emeğinin karşılığını alıyor.(özel sektörle karşılaştırıldığında).asıl konu özel sektördeki işlçiler.600tl ye(onu bile vermeyen yerler var) 1 ay çalışan insanımızı hiç düşünen yok.yok memur işçiden az alıyorda bilmem ne.yürü git laa...devlet dairelerinde kaçta kaçı oralara hakkıyla,OKUYARAK gelmiş?(okuyanları tabiki ayrı tutuyoruz).zamanında işçi veya memur olma yol ayrımında emmi,dayı,hala.... etkisiyle memurluk yoluna çekilenlerin fütursuzca konuşmalarına elbette sinirleniliyor.memurlar işçilerle aldıkları parayı kıyaslayacağına,kafayı onlara takacağına;öncelikle hakkıyla okuyup gelenler,emmi,dayı eliyle tahta oturtulanlardan hesap sorsun.hadi işçi bedenen çalışıp işinin hakkını veriyor.sende memur,öbürü de memur...madem o kadar düşüncelisiniz,takıyorsunuz maaşlara bu konuya da takılın biraz.

Denilmiş ki,işçi emekli olunca şu kadar tazminat alıyor.yav işçi emekli olabilecek süreklilikte işi bulamıyorki emekli olsun.sen ne tazminatından bahsediyorsun.hiç ara vermeden çalışsa bile sigortada farklı şekillerde gösteriliyorlar.primleri eksik ödeniyor.devlete bağlı işçiler de bu konularda sıkıntı yok benim bildiğim(bazen küçük ve parasız belediyelerde sorun yaşanabiliyor)

memur işçinin maaşına takılıp hayıflanacağına,ülkedeki geçim sorunu topyekün ele alınması için çaba göstersin."memur" maaşı az diye eylem yapacağına,ülkede geçim sıkıntısı var diye,herkes için eylem yapsın.

Ulan ben de diyorum benim annem asgari ücretle çalışıyor. 600 küsür lira maaş alıyor. Memurlar nasıl işçilerin yarısı kadar maaş alıyor? Meğerse işin içinde özel sektör, devlet ayrımı varmış.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Doppelganger

quote:

Değişir aslında..
    Okuduğum lisedeki öğretmenlerin nasıl çırpındığını ben bilirim,okuldaki görevli memurun film arşivimi kapmak için ne yaptığını ben bilirim

Ne tür bir arşiv?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 7 Ekim 2009; 20:35:09 >

• Öğretmenlerdeki sürekli şikayet durumunu anlamıyorum.Siz hala 1950 yılındaki gibi herkesten saygı görmeyi bekliyorsunuz galiba yada 2500-3000 lira maaş almayı.Artık devir değişti her yıl binlerce öğretmen mezun oluyor sizin kadrolu olarak aldığınız maaş bile devlete fazla geliyor bunun yerine ücretli öğretmen çalıştırıyor.Zaten öğretmenler eski öğretmenler değil ilgilenmeden maaşımı alırım gerisi beni ilgilendirmez diyen insanlar.Birçoğu dışarda ek iş ve özel ders verme peşinde yeni nesil öğretmenlere pek saygım yok aldıkları maaş çalıştıkları saatlere göre fazla bile sayılır yaptıkları tatilin haddi hesabı yok.Öğretmenlik ve saygınlık eskide kalmış ilkokul çocuklarından başka kimseye bunları inandıramazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iremmurat

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

bu sorun 30-40yıldır var ve git gide de artıyor, sen burda yalnız bana göre yanlış düşünüyorsun hatta baya bir yanlış düşünüyorsun, memurlar bile bile memur oldular şikayet etme hakları yok diyorsun ki, bunu ben olmasam sen olmasan bu ülkede birileri elbet memur olacak, yani bu işlede birileri mecbur ilgilencek, bu iş uzun yıllardır tartışılıyorsa demekki sorun uzun yıllardır çözülmemeiş işte, yatan memur var mı diye sorarsan da evet bazı memurluklarda işi gerçekten öyle oluyor ama bence bununda sorumlusu her türlü devlettir, devlet işe aldığı memuru sık sık denetlemeli gerekli otoriteyi sağlamalıdır, yani sizin söyleminize göre kimse bu maaşları göze alıp memur olmamalı, ee kim bizim işimizi görcek devlet dairesinde, özel sktörde kazanılcak paraı söylemişsin ki, evet kazanılcak para öyle olurdu özel olsaydı bu durum ve gerçekten rezalet olurdu, şuan açlık sınırın altında yaşanılıyor zaten hepten beter olunurdu, ve bu rezillkik yaşanmasın diye devlet var zaten, ama bu devletin yapacağı çooookk iş var. buarada öğretmenlik işine gönül işi demişsin ama insan bir iş yapıyorsa bunun karşılığını almalı, yani yaptığı işin karşılığını alamayan öğretmenden öğretmen olmaz değil, o öğretmenin yaptığı işin karşılığını vermeyen devlet devlet olmaz, bu gözle bak bance biraz olaylara

ben demişimki devlet sole bole diceksiniz. sen ne demişssin:))
    ayrıca kimse MECBUR degil. hiç bi iş bulamazsan gider sanayide calışır kaporta ustası olursun.

ben acayip cok tv izlerim. 18 saat acıktır tr den haberin daha iyi oluyor.. ve sana tavsiyem birgun rast gelirse tayfun taliboglunun doguda gorev yapan genc bir ogretmenle roportajı var izle.bide bir tane unlu fotografcı var adını hatırlamıyorum.belki rastgelir. adam once ogretmen olmus sonra fotografcı.
    adam o kadar guzel acıklamıstıki insanların karsılıktan anladıgını,ögretmenlikten anladıgını.. bende o gun anlamıstım ogretmenlik ne demek!

ayrıca bi arkadas MEMUR olcam demiş. şimdi bu adam bu kadar sorunu biliyor. neden memur oluyor, para az. cocugu olunca yetmicek... ee bu adam bu durumda40 yıllık gecmişi goz onune alarak 10 yıl sonra maasım az diye protesto hakkına sahipmidir.?????????

• memur mu? ne memur? ne işi var la memurun Bazarda
  • Birisi mali müşavirler 10.000 tl felan alıyor diye;benim rahmetli dedeciğim 1960'larda Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi mezunu,Mali Müşavir idi,hem de çevre vb... anlamında esaslı,sözü geçer,karizmatik birisi idi.

Pekçok günümüz siyasetçisini şahsen tanıyordu;Abdullah Gül,Devlet Bahçeli...

Adamcağız hiç de,büyük paralar içinde yaşamadı.Kendisine pek çok siyasal vb... teklif geldi ama hepsini elinin tersi ile itti.
  • bu konuda en rahat yorum yapabilcek insanlardan birisiyim galiba, devletin en saygın kurumlarından birisinde çalışıyorum burdada işçi ve memurlar beraber çalışıyor, işçilerin bi kısmı gerçekten akşama kadar kendini çok yorarak çalışırken memurların nerdeyse %90 ı hiçbişey yapmıyolar, abartmıyorum ay boyunca elini bi işe dokunmadan maaşını alan o kadar çok insan varki ve bunların büyük çoğunluğu aldığı parayı yetersiz buluyo her konuda sürekli şikayet halindeler dışarda olsa simit satacak kapasite yok adamda ama devletten maaşını tıkır tıkır alıyor, ve bunların büyük çoğunluğu emeklide olmuyolar işin en ironik kısmıda en düşük maaşla çalışanlar genellikle işlerin yolunda gitmesini sağlayanlar ve bu adamlar genellikle Allaha şükür aldğımız para bize yetiyor evimizi geçindiriyoruz diye düşünenler, bide kurum içinde çalışan özel temizlik şirketinin elemanları varki onları gerçekten her gördüğümde içim buruluyo çünkü adamlar asgari ücretle çalışorlar ve bazı hiçbirişe yaramayan memurlar kendi işlerini ve ayak işlerini malesef onlara yaptırıyolar, gerçekten inanılmaz adaletsizlikler var

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

Birisi mali müşavirler 10.000 tl felan alıyor diye;benim rahmetli dedeciğim 1960'larda Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi mezunu,Mali Müşavir idi,hem de çevre vb... anlamında esaslı,sözü geçer,karizmatik birisi idi.

Pekçok günümüz siyasetçisini şahsen tanıyordu;Abdullah Gül,Devlet Bahçeli...

Adamcağız hiç de,büyük paralar içinde yaşamadı.Kendisine pek çok siyasal vb... teklif geldi ama hepsini elinin tersi ile itti.

Mali müşavirlik,avukatlık gibi artık suyu çıkan bir meslek.Ülkemizde her isteyen mali müşavir olmak için kolaylıkla 4 yıllık diplomayı alabiliyor.Herhangi bir işhanına dışarıdan bakın 3-5 smmm ve birkaç avukat tabelası görürsünüz.Avukatlar artık 2-3 kişi biraraya gelip büro açıyor aynı durum mali müşavirler içinde geçerli.Ben muhasebede çalıştım kazançlarını iyi bilirim gelirleri sanıldığı kadar yüksek değil zaten büro giderleri ve çalışanların maaşları gelirin çoğunu götürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: power512

bu konuda en rahat yorum yapabilcek insanlardan birisiyim galiba, devletin en saygın kurumlarından birisinde çalışıyorum burdada işçi ve memurlar beraber çalışıyor, işçilerin bi kısmı gerçekten akşama kadar kendini çok yorarak çalışırken memurların nerdeyse %90 ı hiçbişey yapmıyolar, abartmıyorum ay boyunca elini bi işe dokunmadan maaşını alan o kadar çok insan varki ve bunların büyük çoğunluğu aldığı parayı yetersiz buluyo her konuda sürekli şikayet halindeler dışarda olsa simit satacak kapasite yok adamda ama devletten maaşını tıkır tıkır alıyor, ve bunların büyük çoğunluğu emeklide olmuyolar işin en ironik kısmıda en düşük maaşla çalışanlar genellikle işlerin yolunda gitmesini sağlayanlar ve bu adamlar genellikle Allaha şükür aldğımız para bize yetiyor evimizi geçindiriyoruz diye düşünenler, bide kurum içinde çalışan özel temizlik şirketinin elemanları varki onları gerçekten her gördüğümde içim buruluyo çünkü adamlar asgari ücretle çalışorlar ve bazı hiçbirişe yaramayan memurlar kendi işlerini ve ayak işlerini malesef onlara yaptırıyolar, gerçekten inanılmaz adaletsizlikler var

ya dostum işte herkes senin kadar objektif bakamıyor.bende kuzenin oraya gidince gorurdum.
    ama adamda haklı nasıl desin" benim babam haketmiyo o parayı" diye. bende diyemem.

• ÖSS de sıfır çeken 1 milyona yakın öğrenciyi yetiştiren öğretmenlerede çok teşekkür ediyoruz. Yerdeki otu da sınava soksak sıfır çekecek. Vergilerimizin hakkını sonuna kadar veriyorlar.

Ayrıca Star TV 250 kişi ile işini çeviriyorken 7.000 memur çalışanı olan TRT gibi kurumlara ne demeli? Derhal özelleştirilmeli. Yada kapatılmalı.

TRT'ye her ay elektrik faturamdan %2 vermek zorunda mıyım? İzlemediğim bir kanalı neden finanse ediyorum? Almadığım bir hizmetin faturasını neden ben ödüyorum.

82 ekran bir TV aldıgınızda 120 Euro TRT ye bandrol parası ödediğinizi biliyor musunuz? 1.000 TL lik bir televizyon için 250 TL TRT ye haraç vermek zorunda mıyız?

Her yıl 500.000.000 USD parayı TRT ye neden akıtıyoruz. Her ay Esra Ceyhan a 50.000 TL, Tarkan a bir gece için 500.000 TL ödemesi için mi? Yada F1 gibi sporları yayınlaması için mi?

Kimse bana TRT kamusal yayın yapıyor demesin! Ben cebimden ödüyorum o orta asya ya, avrupa ya yayın yapıyor. TRT-INT, TRT-TÜRK, TRT-AVAZ, TRT-6, TRT-SES bilmem ne...

İspanyol TVE ye bakın, İngiliz BBC ye bakın. Gelin bir de TRT ye bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naten -- 12 Ekim 2009; 12:06:55 >

• 170 TL değil o. 17 TL.

Ancak 17 TL hesabıda hatalı. Öğretmenler yılın 3 te 2 sinde çalışmazlar. Yaz tatili, bayram tatili, sömester tatili, hafta sonu falan fişman. Aldığı toplam maaşı çalıştığı güne, onu da gün içinde çalıştığı saate bilerek saat ücretini bulabilirsin.

Ortalama 35-40 TL çıkar diye düşünüyorum.

Piyasada günde 13 saat çalışıp ayda 1 gün izin yapan toplamda ayda 380 saat çalışan ve bunun karşılığında 800 TL maaş alan insanlar var.

Gidip sorun Diasa ya, BİM e, Şok a, Migros a, Tansaş a vesaire çalışanlara. Memurun 5 katı kadar çalışmasına rağmen 1200 TL kazanan Mağaza sorumluları var.

Diasa 750 TL maaş veriyor Mağaza sorumlusuna. Yani mağaza müdürüne. Adamın saati 2-3 TL.... Öğretmenin saati en az 35-40 TL...

quote:

Orijinalden alıntı: karbeyaz34

İşe yeni başlayan bir memur (sınıf öğretmeni) maaşı = 1430 TL

Günlük çalışma süresi 40 DK * 6 Ders = 240 DK = 4 SAAT günlük çalışması var.(Yarım gün çalıyor)

haftalık çalışma günü 5 Gün * 4 Saat = 20 SAAT ediyor haftada

Ayda 21 gün çalıştığını varsayalım 21 Gün * 4 Saat = 84 SAAT

1430 TL / 84 SAAT = 170 TL saat ücreti.

Yazın en güzel sezonda 2 ay tatil var maaş o zaman 1250-1300 liraya kadar düşüyor onun dışında bi kötü yanı yok...

Yanlış anlaşılmasın bu maaş benin cebime giriyo sayılır ama inanın ben böyle bişey görmedim...

Asgari ücretle kıyaslamıyacam tabiki ama buna eş değer bi diplomayla bu saat ücretini hayal bile edemessiniz bırak hayali biri size "Saatte 170 TL kazanacaksın" dese adama ağız burun girersiniz....

Hadi özelleşsin de görelim devletin memur politikaları sil baştan yenilenmelidir.Yazık asgari ücretli ödüyor o maaşları.Yazık bu haksızlığa rağmen gözleri bağlanan kişilere.....

• HAYIR, MİLLETVEKİLİ OLUN.BAKIN 2008 de NASIL YASA ÇIKTI.

Sosyal güvenlik yasası milletvekillerine ve turistlere uygulanmayacak.
    Orijinalden alıntı: eloko
    Değerli Hoca Şükrü Kızılot un 22 Temmuz 2009 tarihli yazısıdır.İKİ YIL ve EMEKLİLİK
    Milletvekili olarak iki yılı doldurmak, “milletvekili emekliliği” yönünden çok önemli.

Son seçimler yapılalı bugün tam iki yıl oldu. Seçimi kazanan milletvekilleri, Meclis kürsüsüne çıkıp yemin ettikleri tarihten itibaren, iki yılı doldurduklarında “özel bir emekli aylığı” almaya hak kazanıyorlar.

Emeklilikle ilgili diğer koşulları da taşımaları kaydıyla, ilk kez milletvekili seçilenler, ikinci yılı doldurduklarında, “hem milletvekili hem de emekli olarak çift aylık” alacaklar.

İlk kez milletvekili seçilenler dedik çünkü ikinci kez ya da daha fazla milletvekili seçilenler, zaten yıllardır hem milletvekili olarak hem de emekli olarak aylık alıyorlar.

AYLIK NE KADAR?

1. Milletvekili aylığı:
    Milletvekili görev aylığı her altı ayda bir artıyor. Temmuz ayı itibariyle, örneğin iki çocuklu bir milletvekili 9 bin 884 TL aylık alıyor. Görevini layıkıyla yapan milletvekili için bu para az bile...
    2. Hem milletvekili hem de emekli aylığı alanlar:
    Milletvekilleri, 9.884 TL görev aylığının yanı sıra, iki yılı tamamladıklarında 2.814 TL'de emekli aylığı, ayrıca toplu emeklilik ikramiyesi alıyorlar. Daha önce SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı'ndan emekli olan milletvekilleri de bu avantajdan yararlanabiliyorlar. Örneğin, SSK'dan işçi emeklisi olan Başbakan ............. da, bu haktan yararlandı ve kendisine milletvekili emeklisi olarak da aylık bağlandı. Hemen belirtelim bu haktan yararlanan başka başbakanlar, bakanlar ve milletvekilleri de var.
    3. Milletvekili seçilemediklerinde:

Milletvekili iken aldıkları emekli aylığı artıyor. Örneğin, Temmuz 2009 itibariyle, milletvekili emekli aylığı 4.671 TL olarak ödeniyor.

MİLLETİN ASLINA YOK

İki yılını tamamlayan milletvekillerine tanınan bu ayrıcalık, tahmin ettiğiniz gibi milletin aslına yok.
    Örneğin kamuda çalışan bir memur, şef, müdür, daire başkanı, genel müdür, müsteşar, öğretmen, öğretim üyesi, hâkim, savcı gibi 4/c'li kamu görevlileri;

* Emekli olmaya hak kazandıklarında, hem emekli aylığı hem de normal aylıklarını alamıyorlar. Bunlar ya normal ücretlerini alıyorlar ya da görevlerinden ayrılıp, emekli aylığı alıyorlar.

* Emekli bir kamu görevlisi, örneğin bir müsteşar üniversitede kadrolu olarak göreve başlarsa, emekli aylığı kesiliyor ve emekli aylığından daha düşük bir ücret alıyor.

AYRICALIĞIN DAYANAĞI

Anayasa'dan geliyor. Anayasa'nın 86/2. maddesinde milletvekillerini ilgilendiren “özel bir hüküm” var. Birlikte okuyalım;

“TBMM üyelerine ödenecek ödenek ve yolluklar, kendilerine TC Emekli Sandığı tarafından bağlanan, emekli aylığı ve benzeri ödemelerin kesilmesini gerektirmez.”

Evet... Anayasa'daki bu özel hüküm nedeniyle milletvekilleri hem maaş hem de emekli aylığını aynı anda alabiliyorlar.

BORÇLANMA

Milletvekilleri: 15 yıla kadar, geriye dönük borçlanıp, kolay emekli olabiliyorlar.

Milletin aslı: Bırakınız 15 yılı, bir gün dahi geriye dönük borçlanamıyorlar.

Şimdi, “Milletin aslına tanınmayan bu haklar, vekiline niçin sağlanmış?” diye soranlar olabilir.

Haklısınız... Ancak bu sorunun muhatabı biz değiliz; milletin aslı olarak vekilinize sormanız gerekiyor...

Orijinalden alıntı: eloko

Milletvekillerine sağlık kıyağı
    Gördünüz işte oturandan, kalkandan, yürüyenden, koşandan, çalışandan, işsizden, çocuğundan, anasından yani ne olursanız olun ne yaparsanız yapın 70 milyonluk ülkede nüfus cüzdanlarında TC işareti olan herkes GSS primi ödeyecek. Bir kesim hariç milletvekilleri. Onlar ile yakınları GSS primi ödemeyecekler.
    Öte yandan 70 milyonun tamamı 3 ila 10 YTL arasında muayene parası ödeyecek milletvekilleri ile yakınları ödemeyecekler.
    Ayrıca, 70 milyonun tamamı özel hastanelere yüzde 30 oranında fark ücret ödeyecekler, milletvekilleri ile yakınları ödemeyecekler. Her hasta olan yattığı odayı beğenmezse yüzde 300 fark ödeyip özel odalarda yatabilecek ama milletvekilleri ile yakınları bu farkı ödemeyecekler.
    Her hasta muayene için öğretim üyesi (doçent-profesör) yüzde 300 ücret farkı ödeyecek ama milletvekilleri ile yakınları bu farkı ödemeyecekler.Her hasta aldığı ilaçlar için yüzde 20 katkı payı ödeyecek ama milletvekilleri ile yakınları ödemeyecekler. Son olarak bugün 10 YTL olan muayene ücretlerinin kısa bir süre sonra 50 YTL’lere doğru gittiğini, katılım paylarının yüzde 50’lere doğru uçmaya başladığını hepimiz görecek ama gözlerimiz faltaşı gibi açılacak ama bu farkları milletvekilleri ile yakınları ödemeyecekler.

• ya adamım siyasi gecmiş iyi degildir ya:)) basımıza bişi orerler bu sans varken bizde:))
  • Vatandaşla direk muhatap olunan kurumlar dışında kalan kurumlarda çalışan memurların çok fazla çalıştığını düşünmüyorum.
    Vatandaşın çok olduğu kurumlara örnek olarak nüfus ve tapu müdürlüklerini verebilirim.
  • Gittiğim yerlerdeki memurlara göre söylüyorum. Askerlik şubesine gitmiştim askerliği tecil ettirmek için. İstanbul'un ortasında bir askeri şube. Sabah 8.00da iş baş yapılması gerekiyor. Ama gel görki 8.00 değilde 9.00 da hatta 9.30 da iş başı yapıyorlardı. Askerliği 3günde tecil ettirebildim. Gerekli belgelerin hepsi hazır olmasına rağmen. Koskoca şubede 8 kişi varken 2 kişi çalışıyorlardı. Onlarda bir kişinin işini 30dakikada anca yapıyordu sallana sallana. Saat 12 de öğlen iznine çıkıyorlardı. 1 de iş başı olmasına rağmen 1.30da iş başı yapıyorlardı. Bir askerlik tecili 3günde yapılırmı be insaf.

Vergi dairesine gittim. Sabah erken gitmeme rağmen önümde 15kişi vardı. Ama el görki sıra kaç saatte geldi. Adamlar kahve cay muhabbet pogaca dortgeni içerisinde işini yapıyor. Tabi her memuru aynı keseye koymuyoruz. Ama ciddi bir şekilde bir kurumda birine işiniz düşerse vericeğiniz dosyanın arasında bir 50lik bulundurursanız işlemlemleriniz öyle bir hızlanırki sizde inanamazsınız.

• Meclisdeki milletvekilleri kendilerine kıyak yapacak yasalar çıkarırsa,bu ülkedeki memurlar çok bile çalışıyorlar dememiz lazım.
    Kendisine gelen vatandaşa kul muamelesi yaparlar.Neden yaparlar?
    Çünkü büyüklerinden öyle görüyorlar.Meclisdeki büyüklerden.
  • Öyle şeyler yazılmışki sanki çalışan memurların hemen hepsi aptal, iş bilmez, kabiliyetsiz insanlar ve aldıkları maaşlarıda hake etmiyorlar.İşçi memur kıyaslamasına bile girmiş olay . Kimi arkadaşlar işçide okusaydı demiş kimi arkadaşlar işçiler çalışıyor memur yatıyor diye fikir beyan etmişler.. Devlet sektöründe işçi statüsünde çalışıp çok yüksek maaşlar alan işçiler var.Tabii maden ocakalarında yerin yüzlerce metre altında çalışan veye başka sektörlerde gerçekten çok ağır işlerde çalışanları ayrı tutmak gerek ama sırtüstü yatıp memurdan çok maaş alan işçileride unutmayın.Aslında sorun devleti yöneten siyasilerin saddece oy için gerek varmı yokmu diye bakmadan insanları işe almasında.Yıllardır işe adam alınmıyor bu ülkede adama iş bulunuyor.Memurların içerisinde gecesini gündüzüne katan insanlar yokmu? Emniyet mensupları, sağlık sektöründe çalışan doktorlar , hemşireler, öğretmenler, diğer devlet kurumlarında gerçekten anlının akı ile görev yapıp evine helal ekmek götürmek içün çaba gösyteren insanlar.Bunların hepsini aynı kefeye koyup sırtüstü yatıp para kazanıyrlar demek çokda doğru olmasa gerek.Hele hele bu insanları hiçbir ayırıma tabi tutmadan iş bilmez kafaları çalımaz insanlar gibi nitelemelerle karalamak ne kadar doğru.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.