Şimdi Ara

Yaşım 40 oldu, tüm kızlar abi diyiyo, nasıl evlenecem. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maske düştü ağabey hani evlilik kötüydü bak baya baya başa çıkmaya çalışıyormuşsun bu durumla.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt
    Yaşım 40 oldu, tüm kızlar abi diyiyo, nasıl evlenecem.
  • ben 39 yaşındayım annem kız ayarlamak için takla atıyo ama söylediği hiçbir kızla görüşmüyorum. söylediği kızların tiplerine bile bakmıyorum hiç dinlemeden konuyu kapatıyorum. evlilik düşüncesini kafamda bitirdim. 2018'den beri yani 32 yaşımdan beri evim arabam var hatta 10 yaşındaki arabamı değiştirip geçen hafta sıfır otomobil aldım. evlilikle uğraşamam çünkü bu yaşta evlilik olmaz. bu yaşta öyle 25-28 yaşlarındaki bi kızla evlenemem. 30'u geçmiş kız da bana göre değmez. çocuk sahibi olmak istersem annemin bulacağı temiz bi kızla evlenirim ama çocukları da sevimiyom ve çocuk sahibi olmak istemiyom.

bide ekonomik geleceğim nasıl olacak bilmiyorum. şu ana kadar işim var hatta belli ölçüde network de sahibiyim bu yüzden transfer teklifi bile aldım bi süre önce ama bizim sektörün geleceği nereye gidecek yani kendimi update etmem gerek. şimdi evlenip çocuk yapsam onun maddi yükü geleceğe dönük olarak çok büyük. korkuyorum çünkü kendi gençliğim maddi anlamda sefalet ile geçti. özgüvenim düşük. pederden hayır yok tek başımayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evlenmicen hocam , zaten durumun olsaydı çoktan evlenirdin.

40 yaşında bir pilot olsan 25 yaşında bi kız alabilirdin. Anladığım kadarıyla değilsin. Ramazan bitince 1 şişe al ve youtube keyfini sür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani Türk erkeklerini bilinçlendirmekte öncüydün? Hani güya evlilik kötüydü? Bekarlık özgürlüktü?

Bundan sekiz ay önce başka bir konuda sana cevap yazmıştım:

Yaşım 40 oldu, tüm kızlar abi diyiyo, nasıl evlenecem.

Senin iş geçti abi, kusura bakma. Bu saatten sonra senle evlenecek olan senin gibi biri olacak, o da denk getirirsen.

Ya da yukarıdaki arkadaşın baldızını alacan. Körler sağırlar birbirini ağırlar misali.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leon FR

Hani Türk erkeklerini bilinçlendirmekte öncüydün? Hani güya evlilik kötüydü? Bekarlık özgürlüktü?

Bundan sekiz ay önce başka bir konuda sana cevap yazmıştım:

Senin iş geçti abi, kusura bakma. Bu saatten sonra senle evlenecek olan senin gibi biri olacak, o da denk getirirsen.

Ya da yukarıdaki arkadaşın baldızını alacan. Körler sağırlar birbirini ağırlar misali.
    E evlilerde hep boşanıyor ne yapacağımı şaşırdım

• Çevre herkesin yok ve olsa da kafana uygun bulmak zor. Eskiden çevre sokaklardı akrabaydı ama şimdi mobil uygulamalar oldu artık. Ama adam akıllı evlilik uygulaması yok. Tek bulabildiğim kaliteli uygulama muzz match var. Türkiyede yaygın değil ama yurtdışından özellikle endonezyadan çok kişi var kullanan mutlaka birisini bulursun.

• Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt

Ne kadar zengin mesela? İlgimi çekmeyi başardın biraz 😁

• Boldrex kullanıcısına yanıt

Arkadaşım işte hayatını yaşıyorsun herşeyi unutuyorsun, bekar olunca gassal dizisindeki gibi ölümü düşünmekten başka birşey aklına gelmiyor 😁

• 01001101 kullanıcısına yanıt

İyide evlenmez sen hiç varolmamış gibi yaşarsın, etrafında mutluluğunu paylaşacağın insanlar olmaz belli yaştan sonra, çünkü herkes evli olur. Yalnızda yaşanmaz.

• sybercomp S kullanıcısına yanıt
    Yalnız yaşanmaz haklısın ama senin düşünce yapın çok yanlış. Kuzenim var kadın kaç yıllık doktor eşi de doktordu ama boşandı 2 çocuğa rağmen. Şimdi hayatını biriyle paylaştı da noldu? Boşa gitti onca sene. Önemli olan zamanı verimli değerlendirmek.

Aynen hocam sürekli aksiyon 83 doğumluyum bu yaşa nasıl geldim anlamadım.

ben sizi anlamıyorum. evlenmemiş olmak = yalnız olmak diye düşünüyorsunuz. halbuki gerçek bunun tam zıddı. evlenmemiş kişi daha çok dışarıda oluyo ve daha çok misafir ağırlıyo. pandemi öncesi ben yılda belki 3 ay yatılı misafir ağırlardım ve görüştüğüm sayısız kişi var şuanda. evli arkadaşlarım çoğunluk evde eşleriyle takılıyolar.

mahallede tanıdığım emekli bi dayı var boşanmış tek yaşıyo bazen yemekte denk geliyoruz dürümcüde, kafa dengi bi adam, bu adam da full kıraathane falan takılıyo. evli olsa gene aynı takılacak.

benim babamın 4 çocuğu var benim babam bomboş kendi kendine takılıyo yani kafayı yemesin diye kıraathane'ye alıştırmaya çalıştım olmadı adam gitmiyo kıraathane'ye ondan evde canı sıkılıyo adamın. 4 çocuğu var ama emin ol yalnız kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Mart 2025; 0:53:37 >
  • .Ferrum. kullanıcısına yanıt
    boşanmış ve çökmüş erkekler tanıyorum ama yalnız olmak için boşanmaya gerek yok. çocuğu olup yalnız olan çok insan var.

benim arkadaşım 2 kardeş, babalarının ağzına tükürdüler bana para ver diye babası kahırdan öldü ağlayarak. iki oğlu busefer annelerine sardılar annelerini işe sokup zorla yövmiyesini alıyolar. zavallı kadın ağlıyo ben ziyaretine gidiyorum yardım ediyorum yanımda mutfak malzemeleri götürüyorum. beni kendi iki oğlundan daha çok seviyo lütfen yanımda kal gece diye yalvarıyo. çünkü çok yalnız ihtiyar kadın. ben de onu annem gibi severim çünkü küçükken hep evlerine giderdim yemeğini yerdim annem gibidir kendisi. bu kadın kendi iki oğlunu şımarık yetiştirdi. oğulları anne ve babasına hayatı dar ettiler. ev hanımı kadın 60 yaşından sonra cehennemi yaşadı. oturduğu evi zorla bağıra bağıra sattırıp parasına el koydular oğulları ve gelinler izin vermiyo diye torunları getirmiyor annelerinin yanına. kadın torunlarını okşayamıyo bile. ve gelinleri kadına küfürlü sms atıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Mart 2025; 0:54:0 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Nasıl o duruma gelebiliyor insanlar çok garip ya
    anneleri o çocuklara zamanında bir kötülük vs. yaptıysa bu kini, öfkeyi anlarım da sadece şımarık yetişmenin sonucu bu olmamalı abi ya bir yerden sonra akıl başa gelmeli.

• .Ferrum. kullanıcısına yanıt
    dengeyi tutturamayolar. iki oğlan ikisi de şımarık. babaları yıllar önce ikinci bi daire satın almıştı. abisi olan büyük çocuk erken evlenince o daireyi ona verecem dedi baba. sonra ufak olan benim arkadaş evlenecek olunca ben de daire isterim dedi ama buna verecek daire yok. zorla bağıra bağıra babasının ve kendi dahil tüm ailenin 15 senedir oturduğu daireyi sattırdı. babası kanser idi adam daireyi satınca samimi olduğumuz için geldi bize kahrını anlattı ve gözünden yaş geldi. düğün yapılmadan adam öldü. üzerine benim arkadaş düğün yapıp evlendi.

busefer abi olan çocuk delirdi çünkü ona verilmiş olan ev aslında resmi olarak verilmiş değildi yani tapu miras olarak kalıp bölüşüldü. böyle olunca büyük oğlan annesini zorla yoldu.

o arada ufak oğlan olan benim arkadaş yeni evli idi ve evlendiği kıza yalvararak evlenip kızın egosunu kaldırmıştı. kız da lüks takılmış. benim arkadaş da borç alıp alıp kıza para yedirmiş. borçlar ortaya çıkınca kız delirdi. git annene söyle paraları abine vermesin bize versin yoksa boşanırım dedi.

abi kardeş iki oğlan annelerinin yanına gidip köyde kalan son evlerini satması için bağırarak zorladılar ikna edemediler ama 3 farklı zamanda gidip bağıra bağıra ağlata ağlata ihtiyar kadını zorla ikna ettiler ve sonunda köydeki evi de satışa koyacaklardı ki busefer de köydeki evin usule uygun bir tapuya sahip olmadığı ve satılamayacağı ortaya çıktı. böyle olunca abi kardeş ikisi de annelerinin tepesine binip "borcumuz var evliliklerimizin devamı için para lazım" deyip ihtiyar kadını fabrikada işe sokup maaşını kendilerine almaya başladılar. bu sefer iki gelin ikisi de "parayı biz hakediyoz" deyip cingar çıkardılar ve hem birbirlerine hem de kayın validelerine küstüler. çocuklarını kayın valideye göstermiyolar.

bu ihtiyar kadın ömrü boyunca mutluydu. evinde ev hanımıydı ve iki oğlunu çok severek büyüttü. çok sevdiği için şımarttı. sonunda ikisi de tepesine çıktı. kadın şimdi yapa yalnız. ben bu kadına bırak gıda yardımı yapmayı iki kere para bile verdim. geri almamak üzere tabii ki. kadın geçimini sağlayamıyo. iki oğlundan biri hiç yanına gelmiyo, diğeri sadece kendisi geliyo. gelinleri ve torunları hiç gelmiyolar.

• bunlar extrem senaryolar. bunları anlatıyorum çünkü:

- evlendin, tamam artık mutlu bi ihtiyarlık yaşayacaksın, yalnız ölmeyeceksin.

diye bi kural-kaide yok.

insanlarla uğraşmak çok zor. çocuğun olsa bile.

• Evlilik demek ağır sorumluluklar demek karşınızdakini de kendinizi de yakmayın sevin tanıyın emin olun ondan sonra evlenin her hafta ergen gibi kavga ediyosanız bosverin evlenince 2 ye belki 3 e katlanır o kavgalar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.