Şimdi Ara

yaşam boyu depresyon galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben kendimi bildim bileli arkadaşlarım hariç herkese karşı çok çekingen,sıkılgan,utangaç,konuşmamyan,sessiz,onlarla oturup bişey konuşamayan..afedersiniz ot gibi bi yaşam sürmekteyim..arkadaşlarımla olunca herşey normal ama..mesela bi yere misafirlige gttik oranın gençleriyle bile knuşmak istemiyorum,onlar bana yaklaşıo biras konuşuoruz sonra yine çekiliyorum..yaptıgım hiç bi şeyden zevk almıyorum sosyal hayat sıfır..
    daha devam ediym mi...nasıl atlatabilirim.doktora gtmiştim bi ilaç verdi hiç fayda etmedi.bu fayda etmezse karşılıklı konuşrak devam etcez dedi ama sonra benim dersane başlamıştı geçen sene bi daha aklıma gelmedi daha dogrusu yeni bi sınıf .ortamına girince bütün hafta kendimi yalnız hissetmiyodum..
    nasıl atlatabilirim

• bendede aynı şeyler var ama artık alıştım yaptığım şeyleri önemsemiyorum,kimseyi önemsemiyorum
    nasıl denirse manikdepresiflik var bende,hayatım ikiye bölünmüi parçalar gibi bi tarafı normal dieri bulanık
    arkadaşların yanında,hiçbirşey den zevk almıyorum,arasıra bi hoş oluyom ama buda manik bişey heralde
    yalnız değilsin bu konuda,bunları da sana yardımcı olsun diye yazdım,emrah lık yapmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sweetdream

arkadaşlar;
    ben kendimi bildim bileli arkadaşlarım hariç herkese karşı çok çekingen,sıkılgan,utangaç,konuşmamyan,sessiz,onlarla oturup bişey konuşamayan..afedersiniz ot gibi bi yaşam sürmekteyim..arkadaşlarımla olunca herşey normal ama..mesela bi yere misafirlige gttik oranın gençleriyle bile knuşmak istemiyorum,onlar bana yaklaşıo biras konuşuoruz sonra yine çekiliyorum..yaptıgım hiç bi şeyden zevk almıyorum sosyal hayat sıfır..
    daha devam ediym mi...nasıl atlatabilirim.doktora gtmiştim bi ilaç verdi hiç fayda etmedi.bu fayda etmezse karşılıklı konuşrak devam etcez dedi ama sonra benim dersane başlamıştı geçen sene bi daha aklıma gelmedi daha dogrusu yeni bi sınıf .ortamına girince bütün hafta kendimi yalnız hissetmiyodum..
    nasıl atlatabilirim

kesinlikle o doktoruna gidip bi süre konuşmalısınız.. Bende utangaçım ama psikiyaasıdjqwe lik bi şeyim yok

• kitap oku, gazete oku gündemi takip etmeye çalış.
    İnsanlara anlatmak isteyeceğin bilgilerin olsun.
    kitap oku

[Sonradan gelen not]Bir de, kendini herkesle konuşmak zorunda hissetme. Şart değil... Olabilir, bazı kimseler çok konuşkan olmaz, kendini kabullen bir yerde... Orta yolu bulmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 17 Ağustos 2006; 16:15:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: un.real

kitap oku, gazete oku gündemi takip etmeye çalış.
    İnsanlara anlatmak isteyeceğin bilgilerin olsun.
    kitap oku

kitap okumak tam olarak çözüm olmaz sana ama,ilgini çeken kitaplarla kendini daha rahat hissedebilirsin,kendini sorunlarından alırsın
  • evet manikdepresif olarak söylemişti bana doktor..
    kitap okumaya başladım bu ara...hiç kitap okumayan ben şu sıralar elimden bırakamıyorum :)
    gerçekten insanın anlatcak bişeyleri oluyor.işte benim derdimde bu..
    anlatacak maceram yok aslında çok var lise anılarndan falan..ama nasıl anlatim size işte anlatamıyorum bak işte burda bile anlatamıyorum derdimi of of of
  • kardeş bukadar olamaz..direk beni anlatmışın aynı anda...napsam netsem bende bilmiom
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kadar kafana takma,ben anladım derdini şu kaskafamla,kendin anlatamadığını sandığın zmn karşındaki anlamış olabilir
    ben bu illetten kurtulacağımı pek sanmıoyurm,ümit yok bu manik birşey olabilir tabi
    ama ilaç kullanmaya başlamam kesin(kullandığımdan biliyorum)sonra bağımlılık yapar bende uyuşturucu gibi çünkü durup dururken mutlu oluyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 17 Ağustos 2006; 16:36:13 >
  • Bence sen de sosyal fobi var. Tedavi ol.
  • Öncelikle yaşın kaç? Sanırım daha gençsin Zamanla geçer korkma. Ben de aynı anlattığın gibiydim utangaç ve fazla konuşmayan biriydim. Yolda düzgün yürüyemiyodum nerdeyse sanki herkes bana bakıyormuş gibime gelirdi elimi kolumu nereye sokucağımı bilemezdim, okulda kalabalığın önünden geçip kantine giderken podyumda yürüyomuş gibi hissederdim bazen . Utangaçlığı attım üzerimden(zaman geçtikçe sende atarsın merak etme) ama hala çok konuşkan biri değilim yeri geldiğinde çenem bi düşer insana kafayı yediririm yeri geldimi selam veresim gelmez. Konuşmak konuşmamak çok fazla takma kafana bunları. Ben de senin gibi düşünüyordum anlatıcak birşeyim yok neyi anlatıyım derdim. Ama dikkat edersen çevredeki insanların anlattıkları da boş şeyler zaten. Hiçbirşey için kendini kasma, zorlama. Konuşkan biri olmak zorunda değilsin, komik olmak zorunda değilsin, popüler biri olmak zorunda değilsin, sevilen biri olmak zorunda bile değilsin. Sadece kendin ol, ne hissediyorsan onu yap, nasıl hissediyorsan öyle yaşa. Etrafındaki insanlara bakıp onlar gibi olmaya çalışma kendin ol. Sevdiğin birşeylerle uğraş spor yap, müzik çal, dans et vs. bu kendine olan güvenini arttırıcaktır. Yeri geldiğinde saçmala insanlar ne düşünür diye kafana takma (konuşmak konusunda).

• quote:

Orjinalden alıntı: aza

Öncelikle yaşın kaç? Sanırım daha gençsin Zamanla geçer korkma. Ben de aynı anlattığın gibiydim utangaç ve fazla konuşmayan biriydim. Yolda düzgün yürüyemiyodum nerdeyse sanki herkes bana bakıyormuş gibime gelirdi elimi kolumu nereye sokucağımı bilemezdim, okulda kalabalığın önünden geçip kantine giderken podyumda yürüyomuş gibi hissederdim bazen . Utangaçlığı attım üzerimden(zaman geçtikçe sende atarsın merak etme) ama hala çok konuşkan biri değilim yeri geldiğinde çenem bi düşer insana kafayı yediririm yeri geldimi selam veresim gelmez. Konuşmak konuşmamak çok fazla takma kafana bunları. Ben de senin gibi düşünüyordum anlatıcak birşeyim yok neyi anlatıyım derdim. Ama dikkat edersen çevredeki insanların anlattıkları da boş şeyler zaten. Hiçbirşey için kendini kasma, zorlama. Konuşkan biri olmak zorunda değilsin, komik olmak zorunda değilsin, popüler biri olmak zorunda değilsin, sevilen biri olmak zorunda bile değilsin. Sadece kendin ol, ne hissediyorsan onu yap, nasıl hissediyorsan öyle yaşa. Etrafındaki insanlara bakıp onlar gibi olmaya çalışma kendin ol. Sevdiğin birşeylerle uğraş spor yap, müzik çal, dans et vs. bu kendine olan güvenini arttırıcaktır. Yeri geldiğinde saçmala insanlar ne düşünür diye kafana takma (konuşmak konusunda).

• SAYIN TOPİK SAKİNLERİ SELAMLAR SAYGILAR.96DA BABAMI KAYBETTİM KAYBEDELİ ÖNCE DEPRESİF PSİKOTİK BOZUKLUK(2,5 YIL)SOONADA BU YILA KADAR-Kİ HALA-MANİK DEPRESYON TEDAVİSİ GÖRÜYOM.
    VE SANIRIM ŞÖÖLE BİŞE VAR SİZLERDE:EMOSYONEL ÇEGİNGENLİK.BU ZAMANLA KİŞLİK YAPISINDAN ÇIKIP HAYATINIZA DAHA ÇOK HÜKMETMEYE BAŞLIO VE ÖNÜNE KESİNLİKLE GEÇEMİOSUNUZ.MANİKDEPRESYON AYRI Bİ DURUM.O UZUN TESTLERLE 'TANI'LANIYO.NEDİR BU EMOSYONEL ÇEGİNGENLİK:ÜZERİNİZDE REHAVET,ZEVK ALAMAMA,ORTAK KEYİFLERDEN STANDART HAZ DUYMAMA,İLETİŞİM GÜÇLÜĞÜ,HALSİZLİK,İŞTAHSIZLIK,YA ÇOK UYUMA YA UYKU UYUMA ZORLUĞU VS VS ŞEKLİNDE DEVAM EDEN KRONİK Bİ DURUM.MÜZMİN YAŞANIR GENELDE BU DURUM VE KESİN OLMAMAKLA BİRLİKTE
    %7,5UĞA YAKINI 20Lİ YAŞLARDA SERT Bİ MİZAÇ BOZUKLUĞU(Kİ DÜZGÜN OLMAYAN TUVALET,İSTEKSİZLİK,CİNSEL HAZ ANOMALİSİ,DÜNYAYI DAHA BOŞ ALGILAMA GİBİ)HALİNDE ORTAYA ÇIKAN PANİK BOZUKLUĞA,DAHA DOĞRUSU KİŞLİK SAPMASINA YOL AÇAN DİSSOSİYATİF BOZUKLUĞA YOL AÇAR.GERİ KALAN %75LİK DİLİM DE Kİ ZATEN ÜNİVERSAL İNCELEME ALANLARININ DIŞINDA(VE EN ÇOK RUH HASTALII BU DİLİMDEN ÇIKAR NE HİKMETSE)KALAN KİTLEYSE YARI NORMAL TREMOR(SÜREKLİ ENDİŞELİ)Bİ HAYAT YAŞAR VE 40LI YAŞLARDAN SOONA BU DURUM DÜZELİR.
    SAYIN KARDEŞLERİM 10 YILDIR NELER GÖRDÜM ONA HİÇ GİRMİCEM
    YARDIMCI OLABİLECEĞİM BİŞEY VARSA YARDIMCI OLMAK İSTERİM.BU DURUMLARI DAHA ÇOK PAYLAŞMALIYIZ.ÇÜNKÜ GENÇLER EER BU YAŞLARINDA YAKALIOLARSA YAŞAMA SEVİNCİNİ TEK BU KAR OLUYO ELLERİNDE.(BU ARADA YAŞ 30)YOKSA GERİ DÖNÜLEMİO.UMARIM BİŞEYE HİZMET EDER BU YAZIŞMALARIMIZ.SAĞLICAKLA KALIN..

• 18 yaşındayım daha 17.8

ve saydıklarınız hepsi bnde var..40 ıma kadr mı beklicem normale dönmesi için
    bi de ağlama geliyo saatlerce susturamıyorum hele bi de bzimkilerin yanında gelirse iki kere geldi çok fena bi durum oluyo bagıra bagıra...nasıl haykırıyorum ama bi görseniz.gözlerim şişiyo sebebini bilmiyorum.bi sebebi yok

• spor yap tabi paran varsa
  • destan yazmaktansa bi örnek vereyim.....
    akıllanmayan düşünsel erkeğin boşa giden zamanı
  • 1. bu genelde ergenlikle beraber başlayan bir durumdur.
    2. kendinin bir hareketini veya vücudunun bir yerini beğenmemeyle ortaya çıkabilir.
    3. ailede birilerinin kusur bulma manyağı olması buna sebep olabilir.
    4. erkeklerin çok olarak kendini tatmin etmesi ve bunun pişmanlık duygusunu hat safhaya çıkarması kişiliğinin içe kapanık yapıya sahip olmasına neden olabilir.
    5. bunların haricinde kişiliğin bu yönde gelişimi tamamen kendi olurunda gelişebilir.

5. şıkta olan değişmesi zor fakat zamanla aşılabilecek türdendir.
    diğer şıklarda olanlarla baş etmen için;

1. 2. şıklara bu durumu kabul ederek çözüm bulabilirsin.
    3. duruma ailedekilerle konuşarak çözüm ara.
    4. bu durumdan uzak durmaya çalış. en azından zor durumlara düşüreceğin zaman yapma isteğinde bulun.

kendi durumunu kabullen, konuşurken bu durumunu dalga geçerek arkadaşlarınla muhabbete başla. faydası olacaktır..

• quote:

Orjinalden alıntı: sweetdream

18 yaşındayım daha 17.8

ve saydıklarınız hepsi bnde var..40 ıma kadr mı beklicem normale dönmesi için
    bi de ağlama geliyo saatlerce susturamıyorum hele bi de bzimkilerin yanında gelirse iki kere geldi çok fena bi durum oluyo bagıra bagıra...nasıl haykırıyorum ama bi görseniz.gözlerim şişiyo sebebini bilmiyorum.bi sebebi yok

KIZIM NAAP YAP DOKTORA GİT.EER MANİKDEPRESİFSEN İKİ KAN TESTİYLE ÇIKAR ORTAYA VE KENDİ KENDİNE ASLA GEÇMİO BUNU BİL.GEREKİRSE 30 YIL AYNI SAAT AYNI DAKKADA HAP ALMAK ZORUNDASINDIR.

• sweetdream
  • bayanmışsın ama farketmez.
  • Korkuyorsun yalnızlıktan farkındayım.Etrafında birileri olmadığında kendini çok kötü hissettiğini farkedebiliyorum.Gözlerinden okuyabiliyorum korkunun romanını.İki damla gözyaşının neler anlattığını , neler söylediğini duyabiliyorum.O kadar gürültünün arasında duyabiliyorum sesini sen bana seslenmesende.Balkona çıkıp birilerinin dikkatini çekmeye çalışıyorsun ama o kocaman şehirde tek ev senin ve orda konuşan tek insan sensin.Ne bir akraban var seni arayan nede sana yoldan seslenen bir arkadaşın.Sen seçmiştin bunu.Tek başına yürümeyi , hayat boyu tek kalmayı sen seçmiştin.Ne kadar ışık tutsanda o karanlığın geçmeyeceğini ve o ışığında bir gün enerjisini yitireceğini benim gibi çok iyi biliyorsun sen de.Ne alıp veremediğin vardı ki? Niye böyle birşey seçtin , niye bırak beni tek başıma dedin bilmiyorum.Karanlığın pusu her geçen gün gücünü arttırdığında sende biraz çöküyor , biraz daha yaklaşıyorsun en uzak köşeye.Elindeki kalem sana yardım edemeyecek artık biliyorsun.O kağıda ne yazarsan yaz seni kurtaramayacak.Kaderini kendin belirledin sen.Ellerinle yazdın yalnızlığını.Kimse gelmesin , kimse konuşmasın , kimse beni sevmesin dedin çekildin kenara.Şimdi uçsuz bucaksız bir çölde tek penceresi olan tek kapılı bir evdesin.Mutlu musun şimdi? Artık şarkılar senin için çalmıyor.Hiçbirşeyi kendine çekemezsin artık.Ne uzandığın ellere dokunabilir ne de bu şarkı beni anlatabiliyor diyebilirsin artık.Sil gözyaşını da.Onlar da kurtaramaz seni artık.Satılmış bir hayatın var onu yaşayacaksın.Sattın onu sen sattın! Ucuz bir zevk ucuz bir hikaye için sattın ama eline hiçbirşey geçmedi.Şimdi ise kendi çapında cezalandırıyorsun kendini.Ne geçicek eline bilmiyorum..Sana tek diyeceğim şey şu.Bari beni rahat bırak.Beni rahat bırak da gideyim buralardan.Seninle yaşamak , her geçen gün biraz daha acı çekmek istemiyorum.Bırak beni deli kalbim bırak gideyim...Hayata sen küstün ben değil.Sen acını çek ben sefamı süreyim artık..Yıllarca çektiğim çile yeter..Sen sevme kimseyi ben şişeleri sevicem..Sen sevme gündüzü ben geceleri içicem.. Bırak beni ey kalbim bırak. Bırak yoluma gideyim.
    (alıntıdır)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.