Şimdi Ara

Yasaklar fazla olmaya başladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün flickr sitesinin blog'una girmek istedim ve karşıma bir mahkeme engeli daha çıktı. Kılmısın nesin bloglara ey Türk milleti!!! Yetti artık gerçekten!

Site adresihttp://blog.flickr.com

Bu sitenin ne günahı ne suçu vardı şimdi?

Yakında imageshack, rapidshare, myspace, yonja...hepsi kapanacak. Ve unutma ey Türk milleti, bunların hepsine alternatifler bulacağız.

Şimdi kafama koyduğum şey bir hosting firmasından host alıp blog kurmak. Onada engel olsunlar bakalım. Wordpress'i de açamıyorum zaten lifeblog uyumlu blog bulmak kadar zor bişey yokmuş..

• Eh.. İnternette bir de "risotto olayı" diye bir arama yapın.. Hakikaten bazı olaylar abartılı olmaya başladı.
    (Ne alakası varsa aklıma geldi, yazdım.. Neyse...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teasers -- 31 Ağustos 2007; 12:12:18 >
  • Dns değiştirin.
  • 4.2.2.1
    4.2.2.6
    4.2.2.3
  • bura ne kı nıye kapatılmış analamadım
  •  Yasaklar fazla olmaya başladı!

Dar kafalı insanların sınırladığı bir internet bana göre değil. Onlar ne kadar saçma ve metazori sınırlama yaparsa ben de aynı zorla o sınırı aşarım. Siz de benim gibi düşünüyorsanız buyrun DNS'lerinizi yukarıdaki gibi değiştirin...
  • ne olacak dns yi değiştirince? değiştirmesek ne olur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dns deiştirirsen bişey olmaz. hatta daha iyi ollur yasaklı sitelere girebilirsin. TT dns'leri hem iyi değil hem yasaklı. dns yi 4.2.2.1, 4.2.2.2 yaparsanız em TT nin işe yaramaz dns lerinden kurtulursunuz hem de internez hızınız, sorunlaınız azalır. yukarıdaki dns ler kaliteli ve yasaksızdır. yurtdışı dns leri.
  • arkadaşlar burada yazdıklarınıza dikkat etmenizi öneririm.
    Zira küçümsediğiniz hatta hakaret ettiğiniz kurumlar Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri.
    Başınıza bir iş gelir mazallah. Aman diyeyim ben size..
  • mahkemeler malesef internet konusunda bir bilgiye sahip olmadan bu yasakları çıkartıyorlar, tabi gelen şikayet üzerine!
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

mahkemeler malesef internet konusunda bir bilgiye sahip olmadan bu yasakları çıkartıyorlar, tabi gelen şikayet üzerine!

Mahkemeler yasa çıkarmaz. Mevcut yasalar çerçevesinde yargı işlemini gerçekleştirip yaptırım emrini verirler. İlgili yasalarımız eski ve internet ortamına uygun olmadığından böyle bir kapatma işlemiyle karşı karşıya kalmaktayız. Yasaların acilen güncellenmesi lazım...
  • OpenDNS

208.67.222.222

208.67.220.220

Spectranet

203.122.63.152

203.122.63.154

Level 3 Communications

4.2.2.1

4.2.2.2

4.2.2.3

4.2.2.4

4.2.2.5

4.2.2.6

Airtel Broadband

202.56.215.6

202.56.230.6

BSNL DataOne Broadband

61.1.96.69

61.1.96.71

218.248.255.145

218.248.255.177

218.248.255.193

MTNL Triband Broadband

203.94.243.70

203.94.227.70

Ben şimdi bunları kullanıyorum. İnternette 80 nolu portu kapatılmadığı sürece engellemenin yolu yoktur. O da internetin fişini çekmek demek zaten. Yapabiliyorlarsa yapsınlar...
  • çindeki yasaklamalar nasıl acaba?

onlar yurt dışı çıkışlarda mı bişeyler yapıyorlar da yasak koyuyorlar.

sanmıyorum ki çindekiler DNS ile bu yasakları aşabilsin
  • dns de en iyi ve hızl ısunucusu hangisidir..

yasaklı sitelere girelim derken hız düşmesin ..
  • http://anonymouse.org/anonwww.html
    nereye isterseniz girebilirsiniz...adamlar da ugrassın daha nereyi yasaklayacam diye...
  • yasa demedim ki ben yasak dedim.
  • bu dns değiştirmemiz hız konusunda yararlı olurmu bide bunu nerden deişiyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

mahkemeler malesef internet konusunda bir bilgiye sahip olmadan bu yasakları çıkartıyorlar, tabi gelen şikayet üzerine!

Mahkemeler yasa çıkarmaz. Mevcut yasalar çerçevesinde yargı işlemini gerçekleştirip yaptırım emrini verirler. İlgili yasalarımız eski ve internet ortamına uygun olmadığından böyle bir kapatma işlemiyle karşı karşıya kalmaktayız. Yasaların acilen güncellenmesi lazım...

yanlışınız var... Öncelikle internet üzerinden yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili yasa daha 1 ay önce yürürlüğe girdi. Ayrıca bu tür engellemeler dünyanın her yerinde hukuka aykırı saldırının önlenmesi yöntemi ile yapılır. Burada hata internet üst kurulunun -böyle bir kurum neredeyse internetin ülkede dial-up ile yaygınlaştığı yıllardan beri var- etkisizliğinden kaynaklanıyor. ISP'lerin subdomain banlamak yerine domainleri de banlaması bir başka konu tabi.

• quote:

quote:

Zannediyorum bir bilgi eksikliğiniz var, düzelteyim. Birincisi arkadaşımız "yasa" değil "yasak" demiş. İkincisi bu kapatma olayları Haziran 2007'de çıkan "yeni" internet yasasına dayandırılarak yapılıyor. Zaten düşündüğünüzde eski yasaların daha o sıralarda olmayan bir teknolojiye müdahale etme şansları olamazdı. Bu nedenledir ki şimdiye kadar internette "büyük bir yasal boşluk" var deniyordu. Dolduruldu mu? Hayır... Yarasayı gündüz gözlerini bağlayıp salıvermek gibi bir şey olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 1 Eylül 2007; 22:16:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

quote:

quote:

yanlışınız var... Öncelikle internet üzerinden yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili yasa daha 1 ay önce yürürlüğe girdi. Ayrıca bu tür engellemeler dünyanın her yerinde hukuka aykırı saldırının önlenmesi yöntemi ile yapılır. Burada hata internet üst kurulunun -böyle bir kurum neredeyse internetin ülkede dial-up ile yaygınlaştığı yıllardan beri var- etkisizliğinden kaynaklanıyor. ISP'lerin subdomain banlamak yerine domainleri de banlaması bir başka konu tabi.

1 aydan daha eskiye dayanıyor. Eskiye derken 3-4 aya... Youtube sitesinin de bu yeni çıkan yasa ile kapatıldığını anımsatırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.