Şimdi Ara

Yaşadığımız şehirde Korona mutasyona uğramış.. Daha bulaşıcı ama daha az ölümcül..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün bu konunun haberini de paylaşmıştım.. Korona virüsünün yeni bir mutasyonu bizim yaşadığımız Trondheim şehrinde çıkmış.. Ancak anlaşılan bu iyi bir işaret.. Virüs daha bulaşıcı ama daha az ölümcül olma yolunda ilerliyormuş.. Bu koronanın normal bir grip haline gelmesi için iyi bir gelişme bence..


    Sayılar Norveç'te de yükselişte aslında.. Her gidilen mekanda isminizi telefonunuzu yazıyorsunuz ya da uygulamalar ile kayıt oluyorsunuz.. Bu nedenle yüzlerce kişi (yüzlerce kişi Trondheim gibi bir şehir için çok) karantinaya girmiş durumda.. Şu videoda Norveç teki korona hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz..









  • yav virüsler zaten insanoğlu olduğu sürece yaşamıyor muydu zaten seni öldürürse kendisi de ölecek bunu bildiği için seninle uyum içinde yaşamaya devam ediyor ama aylardır ne tantana döndü ya milletin psikolojisi bozuldu

  • balomer kullanıcısına yanıt
    Evet virüslerin zaten normal gelişimi de bu şekilde benim de bildiğim kadarıyla..

    Sakinligini bozmadan hareket eden İsveç var bir de.. Normal yaşamlarına devam ettiler genelde.. Norveç te de en azından maske falan kullanılmadı çoğunlukla..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • balomer kullanıcısına yanıt

    Kafa zehir zehir 😂 aynen kanka pandemi mandemi bisey diyorlar. Siz kimsiniz ya bizim psikoloğumuzu bozuyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spongebob55 kullanıcısına yanıt

    korona diye bir hastalık olabilir ama pazarlamasını yaptıkları kadar felaket bir hastalık olmadığı kesin

    her gün maske mesafe zart zurt yeter daha başka işimiz kalmadı mı?

    https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/onkoloji-uzmani-dr-ustun-ezer-6-ayda-kanserden-90-bin-kisi-oldu-6087737/

    6 ayda kanserden 90 bin kişi vefat etmiş süper bulaşan tuttuğunu tabuta sokan cavid19 dan 9 bin kişi vefat etmiş ama biz kanser yapan gıda maddeleri ile uğraşmak yerine devede kulak bir hastalık için hayatı durduralım diyoruz okullar açılmasın fabrikalar kapansın tüm ülke evde kapalı kalsın Allah aşkına mantıklı geliyor mu?





  • balomer kullanıcısına yanıt

    Kanser solunum yoluyla bulaşan bir şey mi? Hem ayrıca daha vakaların dengeye geldiğini bilmiyoruz. Verilerin %100 gerçek olduğu da belli değil. Farklı şeyleri birbiriyle karşılaştırmak saçma.

  • balomer kullanıcısına yanıt

    Ben simdi “Ya Ermenistan ne ki nufusu kac zaten f16larla bombalasak, biraz da top tufek tamamdır, tas ustune tas kalmaz” boyle bi yorum yapsam düşününce mantıklı mi mantıklı. Ama askeriyeden askeri ilimden anlamadığım için boyle bir yoruma subaylar biyeriyle güler.

    Hah senin düşüncen de tam olarak bu. Kanserle mücadele edelim evet ama kansere etken olarak sadece gıdayı gostermen cok sacma. Kadınlarda en sık gorulen kanser olan meme kanseri icin kadin cinsiyet olmak , yaş , genetik yatkinlik , gen mutasyonlari , aile öyküsü , adet döngüsü degistirilemez faktorler. Sabah aksam ot yesin yapacak bir sey yok. O zaman ne yapılmalı erken tanı. Sen kadin akrabalarini anneni teyzeni vs. mamografiye ultasona gitmek icin tesvik ediyor musun ? Ediyorsan ne güzel. Etmiyorsan kanserle savaşında ilk adim bu olabilir. Sigara en buyuk etkenlerden biri erkeklerin en sık kanseri akciger ca. Sen kendinin cevrendeki insanların sigarayi birakmasi icin caba sarfediyor musun . Ediyorsan bu da guzel adım.

    Evet paketli gıdalar , islenmis ürünler kanser sıklığını artiriyor ozellikle colon ca’da. Ama gunumuzun kosullari belli artik. Degistirilemez faktorlere ilaveten hava kirliligi ,ozon tabakasının incelmesi , radyasyonun artmasi gibi etkenlerin yaninda beslenme daha az bir etken.

    Fabrikalar kapaniyor covidde felan demissin , kanserle tamamen mucadelede ciddiysen de fabriklar kapanmalı, internet yasaklanmali , buzdolabi , tvler yasaklanmali.

    Bu ise bir pandemi süreci ve bulasan insan sayısı ile orantili sekilde insan olecek . Ne kadar az kişiye bulasirsa , hastanelerde doluluk ne kadar az olursa o kadar az insan olecek. Bunun icin de yapman gereken duzgun takacagin bir maske ,insanlarla arana mesafe koyman ve elini yikaman.

    Neyse yine kendimi tutamayıp yazdım:/


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.