Şimdi Ara

Yaş arttıkça yapabileceklerin artması ama çevrenin azalması durumları (DH-GameDev)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Bayağı eski üyeyim, heralde bi 10-15 sene önce çok aktiftik kanallarda bayağı muhabbet dönerdi de şimdi iş güç falan derken koptuk dağıldık gibi oldu, hiç bu durumda olan var mı?


    Eskiden oyun yapmayı isterdim ama ülkede öyle bişey iş olarak görülmüyordu. Unreal Engine açıp bi oyun yapmayı denediğimi hatırlıyorum ama yalan olduyduk. O yaşta devam etseydim şu anki durumumdan 20X daha iyi bir yerde olurdum.


    Yine kötü değilim, oyun sektöründeyim, gelin sohbet edek




  • Hocam bizim de yaş ilerledi, bakma çoğuna göre genciz ama aslında bir çoğuna göre de yaşlı sayılıyoruz. Discord da bir oyun sunucusuna giriyorsun yaş kaç diyorlar şu diyorsun "amca, dede" diye yapıştırıp geçiyorlar kimse seninle muhatap bile olmak istemiyor. Online oyunlarda da öyle zaten.


    Diyelim yaşıtlarının olduğu yerler buldun, oralarda da seviyeli sohbet çok çok nadiren oluyor bu da bir yaştan sonra sarmıyor açıkcası.


    Gelelim gerçek hayata.


    Gerçek hayatta herkesin işi gücü var, herkes meşgul bildiğin gibi. Aradığın kişilerin çoğu telefona bile bakmaz yoğunum durumu çok yaşanıyor. Çok yakın ve samimi oldukların hariç böyle bir durum söz konusu. Ayrıca günden güne gerçek hayatta aktiviteler yapmak daha da zorlaşıyor zira insanların güvenlik problemleri var ya da ne bileyim yaş sebebiyle çok fazla kendini ait hissedebileceğin ortam bulamıyor olabiliyor insan ya da diyelim buldun tatmin etmeyebiliyor.


    İşte böyle kayboluşlar şekliyle yıllar geçip gidiyor. Herkes kendi çekirdek grubunu oluşturup kendini dışarıya kapatıyor. Zaten bu Discord da da böyle atıyorum forumda da böyle ya da gerçek hayatta da böyle. O gruba sonradan katılan kişiyi benimsemeye yönelik adımlar çok daha dar kapsamlı olabiliyor.


    Bir de yıllar geçtikçe vefatlar görmeye başlıyorsun. Mesela benim vefat eden çok yakın arkadaşlarım oldu, akrabalarım oldu. Bunların izlerini de taşıyor insan. Hayat devam ediyor bunlar başka şeyler tabi ama sonuçta izler taşıyorsun.


    İş güç zaten eve geldiğimiz saat belli. Hafta sonu olduğunda da dinlenesi geliyor insanın yorgunluklar sebebiyle.


    Tabi hiçbir şey bahane değil.


    Mesajı yazarken bile bir nevi modum düştü diyebilirim.


    Mesela eskiden gerçek hayatta ve online hayatta çok fazla hobim vardı. Bunların çoğunu terkettim. Niye bilmiyorum.Sivil toplum kuruluşlarında üyeliklerim de vardı mesela çok aktiftim. Sonra biraz kabuğa çekildik. Eskiden arkadaşlarla da çok fazla aktivite yapıyordum ama son birkaç yıldır bunu da biraz azalttım gibi.


    Depresyona düşmemek, asosyal olmamak lazım bunlara dikkat etmek lazım.


    Bir de insan hayatının belirli dönemlerinde birçok şeylerden sıkılabiliyor, içine çekilebiliyor. İşte bu içine çekilme sürecinde bile çekirdek bir çevren olacak ki tamamen o çekildiğin kabukta kaybolmayasın. Bazen duyuyorum, okuyorum mesela tek arkadaşı olmayan insanlar var bu insanların hislerini düşününce bazen üzülüyorum eğer bilinçli bir şekliyle bunu tercih etmedilerse.


    Yaş ilerledikçe arkadaş bulman da, gönül ilişkisi kurman da zorlaşır. Her şey zorlaşır zira çok seçici olursun ve bulduğun kişilerle de daima mesafen olur zira ne yaşın genç ne de toplumsal normlar gereği hata yaptığında diğerlerinin tolerans eşiği yüksek olur. Yani dikkat edicen her şeye. Ayrıca insanların binbir türlü hali var bazen iyisi var bazen kötüsü var. Her zaman gardını düşürebileceğin ve rahat olabileceğin ortamlar da olmayabiliyor. Olunca da kıymetini bilmek lazım. Paran olur ortamın olmaz, ortamın olur paran olmaz. Ortasını tutturabiliyorsan ne mutlu sana.



    Toplum da çok değişti, bilemiyorum yazdıkça uzuyor mesaj en iyisi burada bitireyim. Daha bunun yaşıtların evlenmesi, çocuklarının olması ve ailen tarafından gördüğün baskılar kısımları da var ama boşver en iyisi susayım.


    Şunu da paylaşayım, çok güldürüyor beni bu tür mevzular hakkında yazınca hep aklıma geliyor.  



    https://www.youtube.com/watch?v=bz3RLWdk-F4




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Mart 2024; 18:53:36 >




  • Evet sene geçtikçe oyunlardan aldığın tatları alamıyorsun, arkadaşlarında evlenmiş oluyor denk gelemiyorsun, bende daha çok single oyunlara yöneldim kafa dağıtmak için her şey yaşında güzel oluyor, eskiden ne keyifli idi, dostlarla muhabbet sohbet, şimdi dizi, film, oyun ve arabalarla uğraş geçiyor zaman,

  • FreeMaNMeliH kullanıcısına yanıt

    Hocam hepimiz yaşamışızdır mesela mahallendeki lise dağılır bütün çocuklar arkadaşlarıyla yürümeye başlarlar böyle ikişerli üçerli gibi düşün bir yerlerde oyalanırlar ya da eve giderler direkt. Her zaman aklıma kendi lise dönemim gelir ve hüzünlenirim çünkü lise zamanları çok güzeldi, aynı o şekilde okuldan cıkmak ya da okula gitmek isterdim yollarda oyalana oyalana. O yollarda yapılan sohbetlerin tadını bilirsiniz.


    Her yaşın ayrı bir güzelliği var elbette o başka konu ama o yaşların verdiği yaşam keyfini hiçbir şey yaş vermiyor be hocam.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    bana bildirim mildirim gelmemiş tabi... kimse cevap vermedi sandım.


    evet hayat hep devam ediyor aslında ilerlemeye devam etmemiz gerekiyor

  • Alioreh kullanıcısına yanıt

    Öyle hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.