Şimdi Ara

Yaş 15 Boy 1.71 (1.75 oldum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
5.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 yaşındayım boyum 1.71 . Annem:1.60 Babam:1.60 . Dayılarımın en kısası 1.78 ve tip olarak tamamen anne tarafına çekmişim fizik yapısı, saçlar, yüz vs.Baba tarafı Dede boyu=1.65 Anne Tarafı Dede Boyu: 1.82
    13 yaşının ortalarında boyumun uzaması hızlandı hala hızla devam ediyor 13 ortalarında 1.58 dim 13 cm attım en son 8 ayda 6 cm uzadım. Sakallar çıkmadı sesim kalınlaştı. Ergenlikte erkekler 25-30cm uzuyorlarmış. O zaman benim (25 cm uzayacağımı düşünürsek ve 13 cm uzamış olduğumu çıkarırsak 25-13=12 cm yol var 171+12=1.83) 1.83 olmam lazım ama endişeleniyorum çünkü anne ve baba boyum kısa. Benim sorum şu daha uzar mıyım ? Pek umut yoksa yüzme falan yapsam süt içsem demirde asılı kalsam boyumu 1.80 yapabilir miyim yoksa kendiliğinden olur mu ?

Edit: 1.75 oldum ve doğru ölçüm yaptığımdan eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainawesome -- 1 Ocak 2016; 19:44:51 >

• sus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • blok.
  • boyum 1.86 ben gelip konu açıyormuyum
  • erkek olduğunu düşünerek cevap verirsem zaten uzama yşaına yeni giriyorsun ama ne kadar basket ya da süt içsen de ciddi bir etkisi olacağını zannetmiyorum tamamen genetik yapına bağlı, beslenmek beslenmemek falan onlara pek güvenmiyorum kaç tane zayıf ama baya da uzun arkadaşlarım var, 18-19 yaşına kadar 10 santime kadar bile uzayabilirsin abartmıyorum. erkekler için boy uzamasını durması 21 yaş olsa gerek.

sonradan gelen edit: tam okumamaşım zaten sakallar çıkmadı demişsin
  • benim 14 den sonra 1 cm uzamadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH-MisafirÜye

boyum 1.86 ben gelip konu açıyormuyum

Anne ve babamın boyu kısa olunca endişe yaptığım için size danışayım dedim. Amacım artistlik yapmak falan değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    14.5 yaş 175 boy
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yandın kardeşim ! 18 yaşına kadar 1.65'e düşersin bence çünkü 15 yaşından sonra boy kısalması başlıyor. Süt içip, barfiks demirinde asılı kalırım sürekli diyorsan da o kısalmayı daha da tetikliyor.
  • yav he he csb+ blok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Akkaya

yav he he csb+ blok

Neden böyle bir yalan söyleyeyim onu anlamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: captainawesome

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Akkaya

yav he he csb+ blok

Neden böyle bir yalan söyleyeyim onu anlamadım ?

Ne yazıyor beyler açayım mı bloğu

• Yüzme, süt vs. boy uzatmaz kardeşim batıl inanç bunlar genetiğin varsa uzarsın.
  • 2000

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clint Sexwood

Yüzme, süt vs. boy uzatmaz kardeşim batıl inanç bunlar genetiğin varsa uzarsın.

tam olarak doğru değil. national geograpics'de bir belgeselde izlemiştim. boyu etkileyen iki etken var dedi: genetik + beslenme. bunlardan biri olmadı mı boy uzamaz dedi. sporun sıfır etkisi varmış. o konuda haklısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

tam olarak doğru değil. national geograpics'de bir belgeselde izlemiştim. boyu etkileyen iki etken var dedi: genetik + beslenme. bunlardan biri olmadı mı boy uzamaz dedi. sporun sıfır etkisi varmış. o konuda haklısın.

sporun etkisi vardır hocam nasıl olmaz. Hani genetik olsada 1-2 cm fark ettirir elbet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarissManc0 -- 23 Mayıs 2015; 15:47:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: captainawesome

15 yaşındayım boyum 1.71 . Annem:1.60 Babam:1.60 . Dayılarımın en kısası 1.82 ve tip olarak tamamen anne tarafına çekmişim fizik yapısı, saçlar, yüz vs.Baba tarafı Dede boyu=1.65 Anne Tarafı Dede Boyu: 1.90
    13 yaşının ortalarında boyumun uzaması hızlandı hala hızla devam ediyor 13 ortalarında 1.58 dim 13 cm attım en son 8 ayda 6 cm uzadım. Sakallar çıkmadı sesim kalınlaştı. Ergenlikte erkekler 25-30cm uzuyorlarmış. O zaman benim (25 cm uzayacağımı düşünürsek ve 13 cm uzamış olduğumu çıkarırsak 25-13=12 cm yol var 171+12=1.83) 1.83 olmam lazım ama endişeleniyorum çünkü anne ve baba boyum kısa. Benim sorum şu daha uzar mıyım ? Pek umut yoksa yüzme falan yapsam süt içsem demirde asılı kalsam boyumu 1.80 yapabilir miyim yoksa kendiliğinden olur mu ?

(annenin boyu + babanın boyu (kız isen -13, erkek isen+ 13) / 2 = -+5 senin boyun

(160 + 160 + 13 ) /2 = 161-171 arasında olacak boyun. yani uzayacağın kadar uzamışsın genç arkadaşım. kendimden örnek vermem gerekirse annem 1.60 küsur, babam 1.80 idi. 4 kardeşten en kısamız 1.80. kız kardeşim bile 1.70. senin yaşındayken benim uzamam durmuştu (1.83). kişiden kişiye değişiyor ama senin bundan sonra uzaman biraz zor gibi. hesap ortada. ufak bir ihtimal diğer deden baskın çıksa diyecez ama zor. saçları filan geç.

cüce değilsin, birşey değilsin. türk insanı zaten genel olarak kısa. 1.70 iyi bir boy. benim gibi balkanlardan filan gelen bir soyun yoksa uzun olman zor. arada bir çıkıyor gerçi ama. anası babası kısa olup da uzun olan arkadaşlarım da var (çok seyrek de olsa).

• quote:

Orijinalden alıntı: DNNM-HBR-DRT-BBS

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

sporun etkisi vardır hocam nasıl olmaz. Hani genetik olsada 1-2 cm fark ettirir elbet.

bu eski bilgi arkadaşım. istersen araştırırsın. ya da denk gelirsen o belgeseli izlersin. sporla daha sağlıklı olursun, güçlü kuvvetli olursun ama boy için yapacak birşey yok. iyi beslendiğin takdirde genetik kodunda uzamak varsa uzarsın, yoksa nafile...

• Mümkün olduğunca ayakta kalma kardeşim yerçekiminden dolayı kısalıyor boy

Ekleme: @Beyinsis Basketbol, ip atlama. Bunlar spor değilmidir kardeş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Mcp -- 23 Mayıs 2015; 16:00:08 >
  • lise 1 de 168 dim lise 2 de 10 cm uzadım 178 oldum 19 yasındayım hala aynı benim de annem babam kısa, dayılarım uzundu ama kaldık böyle spor felan yaparsan belki biraz daha uzarsın ama öyle 12-13 cm gibi hayaller kurma derim 18 e kadar uzadın uzadın yoksa gıdım gıdım ilerler

• Bence uzama kardeş benim boyum 2.67 çok sıkıntı oluyor eve sığmıyorum. Sırf ben içine girebileyim diye yeni ev yaptırdık 26 yıldır kredisini ödüyoruz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.