Şimdi Ara

Yarışmayı kesin olarak kazanacak bir şarkı lazım, beyler el atın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazın ortasında ne yarışması diyebilirsiniz, olayı özetleyim

Her sene liseler arası müzik yarışması oluyor biliyorsunuz. Bu yarışma benim küçüklük hayalim.. Çok küçük yaşta gitara heves saldım, doğum günümde aldırdım. Kursa gitmedim, o kadar istekliydim ki biraz uğraşmış olsam da evde öğrendim olayı. Daha sonra para biriktirip elektro gitara geçiş yaptım. Geçen dönem grup üyelerini topladım ve grubu kurdum. Hayallerime adım adım yaklaşıyorum millet Önümüzdeki dönem yarışma için okulda seçmeler olacak. Bize şimdiden yarışmayı kesin olarak kazanacak bir şarkı lazım. Gruptaki insanların seviyeleri orta derecede.. Bu yüzden biraz erkenden başlamayı düşünüyoruz çalışmaya, şarkı ne kadar zor olursa olsun çalıştığımız zaman çalabildiğimizi farkettim. Tek gereken süre. O da şu an bizde fazlasıyla var. Evet millet, şimdi önerilerinizi bekliyorum

NOT: Mümkünse şarkılar eski gruplardan ya da türkçe olmasın, ayrıca punk sevmeyen bir grubuz. Bunun dışında her türlü Rock & Metal şarkı tavsiyesine açığız

• Linkin Park-Numb
  • Okuldaki seçmelerdeki şarkıları okul belirliyo ve genelde türkçe oluyo bu arada aklıma bu geldi
  • Franz Ferdinand - Take me out veya RHCP - Can't Stop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratonline -- 26 Temmuz 2012; 22:12:23 >
  • Olay sadece şarkı değil. Enstrümandaki ustalığınız, sahnedeki duruşunuz, vokalin gittiği notalar, hepsi etken. Mesela gider DT çalabilirsen grubunla (Forsaken falan değil, sağlam Metropolis Pt. 1 falan ) bilmeyen "Bu ne la" diyebilir ama (Metropolis'e demezler tabi ) ama müzikten biraz anlayan birisi ayakta alkışlar. Yarışmayı hangi kitle etkiliyor bilmiyorum ama etkileyen kitleyi seç.

Sahne konusundaysa; bi' RHCP falan çalacak olursanız sahnede çıldırmanız gerekir. Cake çalarsanız cool tavırlara girersiniz, Muse çalarsanız ikisinin ortası. Sahne performansı baya etkileyebiliyor, o yüzden bunu da göz önüne alın.

Şarkı olarak da RHCP'dan şarkı seçebilirsiniz, ben önermiyim sonra Coffee Shop falan derim. Muse olabilir, Cake olabilir. Daha piyasa dersen Franz Ferdinand, Simple Plan, Blur olabilir. Harbi dersen The Who falan var. Hangi tür istediğiniz de önemli.

• a7x - streets
    a7x - so far away
    a7x - welcome to the family
    a7x - dear god
    a7x - buried alive
    lordi - who's your daddy
    lordi - blood red sandman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oraya cikip bir pull the plug, empty words, lack of comprehension soylerseniz , otomatikman birinci olursunuz cunku hic bi babayigt bu sarkilari calmaya yeltenmezz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaş Bu kadar da Çalınmaz
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • free bird çalın
  • Megadeth - Hangar 18

Bu arada yolunuz açık olsun, kolay gelsin
  • Metallica'da çalabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Lord

a7x - streets
    a7x - so far away
    a7x - welcome to the family
    a7x - dear god
    a7x - buried alive
    lordi - who's your daddy
    lordi - blood red sandman

Bunları çalmayında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süre sınırlaması var mı ? Ona göre önerelim .
  • led zeppelin - kashmir çal da göriyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alozz

led zeppelin - kashmir çal da göriyim

Hadi The Dance of Eternity dersin, YYZ dersin, The Ytse Jam dersin anlarım, enstrümantel olarak grupça çalması en zor şarkılar der geçerim. Ama Kashmir, Comfortably Numb yeteneğin yanında duygu isteyen parçalar. Ki bu parçaları o duyguyla çalamayan sürüyle "virtüöz" var ortalıkta.

Vokale değinmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantaxy -- 27 Temmuz 2012; 0:27:02 >

• Yarışma da neymiş ya boşver olum bu işleri zenci gırtlagın varsa çık rihanna dan bişi söyle bak 1.sin işte
  • -Bizim okulda işler biraz farklı, kendin istediğin şarkıyı çalıyorsun. Yarışmada çalacağımız şarkıyı da kendimiz seçebiliyoruz biz

- Süre kısıtlması.. 1 hafta içinde biriken şarkılar arasından seçeriz galiba, daha fazla bekler miyiz bilmiyorum.

-Dinleyici kitlesi liseliler, fakat jüride büyükler var. Bazen ünlüler de oluyor..

-a7x leri çalmayın diyen arkadaş, niye öyle dedin ki ?

-Son olarak çok da zor olursa o sürede bile toparlayamayız tabi, biraz insaf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasquraiT -- 27 Temmuz 2012; 2:04:24 >

• Süre sınırı derken ondan bahsetmedim hocam.Çalacağınız parça max. kaç dk olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kreus

Süre sınırı derken ondan bahsetmedim hocam.Çalacağınız parça max. kaç dk olabilir ?

pardon aslında çok farketmez ama 5 dakika üzerine de çıkmasın mümkünse
  • Süre sınırı 4dkydı bizim rock n purpleda ama değiştimi bilmiyorum tavsiyem

For whom the bell tolls,Hysteria(bizim şarkıydı),How the story ends,Cowboys from hell(o tonu yakalarsanız anasını ağlatırsınız salonun,bide aklımda bi titanic cover fikri var ama enstrümantal kabul ederlermi bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rammstein - Pussy

Şaka bir yana Muse parçaları iyidir. Bir sürü çalınacak ve coşturacak parçası var.
    Çello çalan birisini bulursanız Apocalyptica parçaları da iyidir.

Eski parçalara bakma alayı tırt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kill or Be Killed -- 27 Temmuz 2012; 5:15:57 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.