Şimdi Ara

Yarın Sabah Bir Üniversiteli oluyorum Tavsiye verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yarın alnı ak gözü pek bir Üniversiteli oluyorum gerçekten ama gerçekten adam gibi tavsiyeleriniz var mı örneğin şunu yapma vs birde hayatımda hiç yurtta kalmadım insanlara güvenme konusu nasıl oluyor ya da olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimseye güvenme ve kimseyle yakın arkadaş olduğuna inanma. Yurtta oda arkadaşlarına cok yuz verme sonra tepene cikarlar. Yanında cok nakit tasima.

• Barbara bile olsa, aynı sınıftaysan sevgili olma. 4 yıl bu kuralı aklından çıkarma ve okulu mutlu bitir

Not: barbara, manken olan

• Swonz kullanıcısına yanıt
    niye
  • aklına gelen her şeyi yap,hata yapmadan bir şey öğrenilmiyor
  • - Senle samimi konuşmalarına bakma ünide kimse kimseyle yakın arkadaş değildir.
    -Sakın sınıftan birine yürüme,açılma,teklif etme.

• Okulun ilk günü önüne gelene abi veya hocam deme. Sonra sınıf arkadaşın çıkarsa 4 sene boyunca gülerler.

Fakülte ya da okul de; sakın uzun uzun üniversite deme. "Ya kanka üniversitedeyim, yok üniversitede bugün şu oldu vs vs..." Cümle içinde kullanmak için zorlama yani. Görmemişin biri üniversite kazanmış böyle olmuş derler.

Yöresel ağızla konuşma adın köylüye çıkar "Döndermek, Uşak vs..."

Derste sırf millet gülsün diye şebeklikler yapma. İleride hatırladıkça utanırsın.
    Milletin gözünde 5 kuruş değerin kalmaz.

Her zaman senden daha zeki insanlar olacaktır. Her ortamda sivrilmek için zorlama kendini. Aksi halde biri sana lafı oturtur ve fiyakan yerle bir olur toparlayamazsın.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, aynı sınıftan manita yapma. Bunu ancak salaklar, çömezler ve yokluk çekenler yapar. 4 yıl boyunca çilesini de çekersin.

İnsanlar seninle ilk sefer arkadaş olmak isteyecektir. İlk ay herkes kankandır. Yani herkese çok açılma, mesafeli ol; ama soğuk da olma. ikinci dönemin sonunda asıl arkadaş tayfanı belirlersin. (ilk ay edinilen arkadaşlıklar geçicidir. Bunun hakkında bilimsel araştırma bile var.)

Bu tavsiyeleri iki üniversite okuyan biri olarak söylüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bak dostum , ilk sene çok sıkı arkadaş , kanka olduğun kişiler ile üni 3-4 de selamlaşmıyorsun bile . Bunu aklından çıkartma . İlk sene yapılan arkadaşlıkların çoğu kolpa oluyor . Zamanla kemik bir arkadaş çevren olur ve vaktini hep onlarla harcarsın .

Dostum daha sonra kimseye hemen güvenme . Başına dert açılır .

Söylenmiş zaten ama sınıftan kimseyle çıkma , sevgili olma , flörtleşme. Bak sonra başın çok ağrır bu durumlardan . Etiket olursun millete

• Yurt kaydi icin idarecileri bekleyen bir dhliye ne onerirsiniz peki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrimsel -- 9 Eylül 2019; 7:53:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devrimsel

Yurt kaydi icin idarecileri bekleyen bir dhliye ne onerirsiniz peki
    su ısıtıcısı al rahat rahat kullan; ama idareciler ve temizlikçiler görmesin.

• çok pasif olma çok yırtık biri de olma,ortası bu durumda her zaman iyidir.

sınıftan biri ile sevgili olma

millete hemen güvenme,çok samimi olma sonra çok adilikle karşılaşabilirsin.

unutma orası üniversite,çok farklı çevrelerden çok farklı kültürlerden insanlar birarada oluyor,bunları şimdiden diyim ki sonra şok olma.aynı zamanda bundan dolayı millete önyargılı yaklaşma,yani üniversitede belkide en iyi öğrenebileceğin şey açık görüşlü olmak olacak ki bunu başaramadan mezun oluyor %80lik kesim.

yüzünden gülümsemen eksik olmasın ilk günlerde ki arkadaş edinebil,soğuk durma.

kimseye abi deme,hocam de çok büyük görünüyorsa o da sana öyle der veya kardeşim vs de.

yurt nasıl bir yurt bilmiyorum ama katı ol kendi kuralların konusunda çünkü günün çoğunu oda arkadaşınla birlikte geçireceksin,başta belli et prensiplerini sonra çok rahatsız olursun,çok başın ağrır.

çekingen olma,klüp tanıtımları vs olursa isttediğine gir fakat böyle aşırı sosyal olcam falan diye zzerre sevmediğin zerre alakanın olmadığı klüplere girme.

orda kendini değiştirmeye çalışma(prensiplerinin arkasında dur),kötü özelliklerin varsa törpüle,üniversiteden alabileceğini almaya bak çünkü gerçekten çok şey katabiliyor üniversite hayat konusunda.

yurtdışı hedefli bir bölüme gidiyorsan birde tıp falan okumuyorsan ortalama kasmaya bak,gevşeme üniversiteliyim diye... ilk sene düşük ortalama ile geçti diye,toparlayamıyorlar sonradan,pişman olup ağlayanlar oluyor

sigara içmiyorsan sırf millet içiyorsa içme bak bu en önemli madde... eşek gibi pişmanım sigaraya başladığım için. sigara pişmanlıktır,paranı da çalar sağlığını da kötü etkiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tusilencio

Kimseye güvenme ve kimseyle yakın arkadaş olduğuna inanma. Yurtta oda arkadaşlarına cok yuz verme sonra tepene cikarlar. Yanında cok nakit tasima.
    Görüyorum ve arttırıyorum. Kızlarla bi kafeye falan gidersen aşırı erkekliğin lüzumu yok kendi hesabını ver geç . Çevreyle bi anda samimileşme orası üniversite kampüste 40 kişilik grup halinde gezmeyin aslında o 40 kişiden 10 15 ayrı küçük grup çıkıcaktır. Çalışkansan derste not tutup da vize final dönemi senden not isteyen kız erkek fark etmeksizin zerrece kimseye not falan verme. Velhasıl uyanık ol çünkü herkes uyanık orda, olmayanı da kullanıyolar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimseye güvenme
    Arkadaş edinmeye çalışma zaten hepsi gidecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9FDF151AF -- 10 Eylül 2019; 11:22:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.