Şimdi Ara

Yarın ödevim var lütfen yardım DH !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarıına kadar aşağdaki ödevi yetiştirmem lazım, tembellik iş güç derken yapamadım

Burda Aziz Nesin'den bir tirat var;

Aziz Nesin’in "Korkacak Ne Varmış" adlı öyküsünden alınmış bu bölümde, bir insanın korku üzerine görüşleri ve davranışları, tersinlemeli ve gülmece biçiminde anlatılıyor. (S. 29)
    OYUNCU (Erkek)
    Kiim? Ben mi? Ben korkak mışım, öyle mi?... Kim söylemiş benim korkak olduğumu?
    Kim görmüş, nerde, ne zaman görmüşler benim korktuğumu? Yalan, hiç kimseden korkmam ben. Hiçbir zaman, hiç kimseden korkmadım ve korkmam.
    Allah’tan mı? O başka... Allah’tan elbet korkarım. Herkes korkar Allah’tan. Sen Allah’tan korkmayandan kork, demişler, ama ben ondan da korkmam. O da insan, ben de insanım, ne diye korkayım...
    Annemden babamdan mı? Oooo... o eskidendi. O zamanlar çocuktum daha. Çocuklukta anne babadan korkulur elbet, ama çocuklukta... Her çocuk korkar... Kaç yaşma kadar mı?
    İnsan annesinin babasının gözünde hep çocuk kalır, ben kırk-dokuz yaşıma kadar hep öyleydim.
    Efendim? Ölülerden mi? Aaa, daha neler... Ölüden korkulur mu hiç... Yeter ki ölmüş olsun. Teyzem öldüğü zaman mı? Ama teyzem geceleyin ölmüştü. Evde de benden başkası yoktu. Gece yarısı sesini duydum. Koştum yatak odasına ki, ölmüş... Otele gittim o gece... Vallahi, korkudan değil.
    Mahallemizdeki o çocuktan mı? Hiçbir zaman... Ondan bile kork­mazdım. "İte dalanmaktansa, çalıyı dolanmak yeğdir," demişler. Ben de öyle yapardım. Bizim evin balkonundan bakardım, o çocuk dışar-daysa sokağa çıkmazdım. Ama onun olmadığı zamanlarda sokaktan da geçerdim hiç korkmadan.
    Öğretmenlerimden mi? Öğretmenlerimden korktuğum hiç doğru değil. Korku değil ki o, saygıydı. Dövdükleri zaman bile saygı duy­muşumdur. Tarih öğretmeni döverken niçin mi dama kaçtım? Say­gımdan.
    Sınavlardan mı dediniz? Kesinlikle doğru değil. Sınava girerken tir tir titrediğim doğrudur, ama korkudan değildi ki, o heyecandan­dı. Aaaa sınav kapısında işemiş miyim? Ne yalaaan!.. Heyecandan herkes altına işer, yani tuvalete yetişemeyince birazcık altıma kaçır­mıştım, o kadar... Ona korku mu denir?
    Neee... Karımdan mı korkarmışım... Ne kendi karımdan, ne başkasının karısından korkarım. Kim uyduruyor bu yalanları? Erkek adam karısından korkar mı hiç... Korkmak denmez ki ona... Kadm kısmının suyuna gitmek, biraz alttan almak gerekir; evde tatsızlık çıkmasın, konu komşu duymasın diye, sonra çocukların terbiyesi bozulmasın diye filan... Ben hayatta hiç kimseden korkmamışımdır, değil ki karımdan korkacağım... Hah hah haaa... Güleyim bari.
    Askerlikte mi? Daha da neler... Vatani vazife yapılırken korkulur muymuş. Dayak mı yemişim? Yerim, ne olacak... Dayak yedim diye korkacak mıyım? İyi valla, hem askerlik yapacaksın, hem de dayak yemeyeceksin, oooh ne iyi... Nerde o yağma... Hem de onbaşıdan? Değil onbaşıdan, binbaşıdan bile ben ş’aapmam... Ben vatani vazife­mi yapıyorum orada, ne diye, öyle dii mi ama... Yüzbaşı dayak mı atmış bana. Attıysa attı be, size ne? Yüzbaşım değil mi, ister döver ister sever, başkaları karışamaz ki... Ama ben korkmam...
    Yaşamım boyunca hiç korkmadım...
    Karanlıktan mı? Daha neler... Karanlıktan da korkulur muy­muş... Geceleri mezarlıktan geçerken de korkmam. Niçin mi kork­mam?... Çünkü geceleyin mezarlıktan geçmem...
    Ne işim varmış mezarlıkta, ne gece geçerim, ne gündüz...
    Bekçiden, polisten, candarmadan filan... Ne yalan, ne yalan... Ben bikere, polisin molisin, bekçinin mekçinin, karakolun marakolun olduğu yerlere yakın yerlerden bile geçmem ki, onlardan korkayım.

Şimdi bu parçaya göre geçmiş yaşam öyküsü kurmam lazım. İş, yaş, boy, sakatlık, hastalık, fizyolojik- psikolojik ve sosyal özellikler içermeli. Çok uzun değil belki bu parça kadar Yardımlarınız bekiyorm Sizce bu adam nasıl bir hayat yaşamış ?

• 3 kere daha yaz ezberlersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mimarlık
  • MK* M kullanıcısına yanıt
    Hocam ezberimde zatende buna özgeçmiş yazmam lazım

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.