Şimdi Ara

Yarın 9'da Testis (sol) ve Lenf Aldırma Operasyonu Geçireceğim [TABURCU OLDUM - KEMOTERAPİ BİTTİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
5
Favori
9.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, yaklaşık bir ay önce sol testisimin alt kısmında bulunan büyük bir parça alındı. Bu parça yıllardır vardı ancak operasyondan yaklaşık 1 hafta önceden o bölgede ağrı başlamıştı. Zaten doktora başvurma sebebimde oydu. Sonrasında da ameliyatı oldum zaten. Sonra pansumanlar derken yaklaşık 2 hafta sonra patoloji raporu geldi. Sonuç rabdomiyosarkom tümor. Oradan da doğruca onkolojiye yönlendirdiler beni. Birsürü kan tetkitinden sonra tomografiler röntgenler dedikten sonra yaklaşık 1 sene kemoterapi yazdılar. Ayrıca bir operasyon daha geçirmem gerektiğini söylediler. Geçirmem gereken operasyon karın içi ve kasık altı lenflerinden bazılarını (isimlerini tam hatırlamıyorum) alacaklar ve ÜSTÜNE sol testisini komple alacaklar. Riskli bir ameliyatmış. Yaklaşık 7 saat sürecekmiş. Onam felan imzaladım şu an yatıyorum. Demin serum taktılar. DH ahalisi olarak duanızı eksik etmeyin. Mümkün olduğunca editleyeceğim.

    Edit:

    Arkadaşlar bu iki gün cehennem gibiydi saatlerce inliyordum acıdan o yüzden telefonu elime bile alamadım. Dediklerine göre ameliyat başarılı geçmiş ama çok fena ağrıyor. Bugün ateşimde çıktı. Birde üstüne yürümemi istiyorlar ben daha yatakta kımıldayamazken. Birkaç kere denedim ama acayip zor. Bakalım neler olacak.

    Edit 2:

    Ameliyattan sonraki 74. saatteyim. Şu an yatıyorum. Drenler hala çıkmadı ancak artık sabit durduğumda o kadar çok ağrımıyor. Dün 6 kez yürümeyi başardım toplamları heralde 400 metreyi geçiyordur. Ancak en büyük problemlerimden biri uyumak. Uyuyamıyorum arkadaş. Ateşten dolayı dün zaten istemsizce deli gibi kasılıyordum, acıyordu. Ama antibiyotik tedavisine başladık bugün iyiyim çok şükür. Telefondan çektiğim fotolar forumda çıkmamış ona üzüldüm. Hatta ameliyat yerimi bile çekmiştim :3. Diğer bir sıkıntım ise tri-flow dedikleri alet. Hani kırmızı mavi beyaz top var havayı çekerek kaldırmaya çalıştığımız alet. Çok zor beya. Göğüsümü ağrıtıyor. Bugün daha 2 kez yürüdüm ama dün 2 tur atarken bugün 5-6 tur atıyorum. Ameliyat yaramı merak edenler için şöyle bir tanım yapayım. Güğüs kafesinizin bitiştiği noktadan göbek boyunca penisin 3-4 cm yukarısına kadar bir kesik + sol testisin yokluğu. Özet olarak bugün daha iyiyim :)

    Edit 3:

    Bugün birşeylerin değiştiğini hissettim arkadaşlar. Ameliyattan yaklaşık olarak 93 saat geçti yani 4 gün. Bugün sonunda ateşim düştü ve rahat rahat uyuyabildim sonunda. Hemşireler dakika başı gelmeseler daha iyi olurdu ama onlarda işini yapıyor yani. Hala antibiyotik tedavisi devam ediyor. Drenler hala üzerimde. Belki bugün çıkaracaklarmış. Geçiyor günler. SS atabilirsem atacağım.


    Edit 4:

    Geçen Cuma taburcu oldum arkadaşlar yani ameliyattan sonraki 16. gündeyim. Dün de ilk kemoterapime başladık. Bu arada geçirdiğim ameliyatın adını buldum. RPLND + Inguinal Lenfotektomi + Bilateral Orşitektomi imiş. İsteyen araştırsın RPLND ürolojinin en zor ameliyatlarından biriymiş büyük bir ekip girmiş zaten. Alının tüm parçaların hiç birinde tümör tespit edilememiş o yüzden daha evre 1 yani erken teşhis sayesinde radyoterapiden kurtuldum ve hafif bir kemoterapi geçirecekmişim. Dikişlerimi de bu hafta aldırdım. Şimdi fotoğraftakinden çok daha güzel görünüyor emin olun . Ağrılar bitti gibi bir şey. Artık yan dönebiliyorum o yüzden uyku skıntıları da düzeldi. Tek endişem kemoterapi sırasında enfeksiyon geçirmek.

    SS isteyenlere alın size SS:

    Yarın 9'da Testis (sol) ve Lenf Aldırma Operasyonu Geçireceğim [TABURCU OLDUM - KEMOTERAPİ BİTTİ]

    Edit 5 (son editten yaklaşık 1.5 sene sonrası):

    Merhaba, arkadaşlar. Durumumu merak edenler için editleyeyim dedim. Taburcu olduktan 2 hafta sonra dikişlerim alındı ve kemoterapi için MR,BT,Grafi,Ultrason'lar çekildikten sonra tedavi planı yapıldı. 4 kür, her kür 12 hafta olmak üzere toplam 48 hafta diye planlandı.

    Her kürün ilk 10 haftasında her perşembe ilaç alındı, son 2 haftasında da vücudun dinlenmesi için de boş zaman verildi. İlaç olarak ilk hafta Vincristine + Cosmegen, sonrası iki hafta sadece Vincristine olmak üzere her kür 3 kere tekrar edildi. Her Cosmegen + Vincristine almadan önce detaylı kan testi, sadece Vincristine aldığım zamanlar basit kan testi yaptırdım hastaneye erken gelip. Sonuçlar 2 saate çıkıyor. Sonuçlar çıktıktan sonra dosyamla birlikte benim durumumu takip eden doktora muayeneye gittim. Doktor bir sıkıntımın olmadığına ikna olunca kemoterapim için onay verdi. Sonrasında reçete ve dosya işlerini hallettikten sonra ilacı aldığım kata gittim. Orada damar yolu ile ilaçları veriyorlar makineler aracılığıyla. Her ilaçtan sonra basit serum veriyorlar verilen damara çok ilaç etki etmesin diye. Zaten sonra isterseniz doktorunuzla son kez görüşüp direkt eve gidiyorsunuz.

    Kendi tecrübelerime dayanarak, ilk 4-5 ay boyunca ilaçlar çok yan etki göstermedi. Önceden dediğim gibi, çok fena ilaçlar değil benim aldıklarım tümörümün iyi huylu olmasından dolayı. Ancak 4-5 ayın sonrasında her Cosmegen alışımdan sonra 1-2 gün boyunca kusmalar başladı. Dolayısıyla iştahsızlık. 1-2 ay sonra da bu sefer her ilaç aldıktan 1-2 gün boyunca başladı kusma. Yani şöyle diyebilirim, perşembe aldıktan sonra tam olarak kendime pazar günü geliyordum. Bunlar dışında ilaç aldıkça damarlar köreliyor. Ben dönüşümlü olarak sağ kol, el ve sol kol, el kullandım herhangi bir yasak bölgem olmadığı için. Ancak ona rağmen tedavinin 6. ayından sonra damar yolu açılırken sıkıntılar çektim. Bazen damar yolunu açmayı beceremeyip tekrar denedikleri, bazen damar yolunun damara iyi oturamayıp ilacın dışarı sızması (çok kötü bir şey, 2 kere başıma geldi. sızan bölgelerde hala iz var. başınıza gelirse hemen doktora gidip o ilacı çektirtin şırıngayla.) gibi durumlar oldu. Şansıma iyi beslenen ve iyi dikkat eden (evden ne zaman dışarı çıksam maske taktım) birisi olduğum için ne kilo kaybı ne de enfeksiyon oldu. Yanlız biraz saç ve kaşlarım döküldü ancak kel olacak kadar dökülmedi.

    En sonunda da 48 haftalık kemoterapim 2017 Aralık'da son buldu. Bitince hissettiğim mutluluğu tarif edemem. Her hafta çektiğim iğne, damar yolu, evrak reçete işlerinin bitmesi çok rahatlattı beni. Tedavi bittikten sonra da ilk 6 ay her 6 haftada bir olmak üzere muayene, sonra her 3 ayda bir sonrasında da her 6 ayda bir olmak üzere muayene planları yapıldı. Tabi bu sırada gene ultrason, bt çekimi felanda olmaya devam ettik. Şu anda gayet sağlıklıyım. Tüm sonuçlarım temiz. Ve tek testisliyim . Sorunuz varsa sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuroTrumpSimulator2 -- 14 Nisan 2018; 21:46:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Geçmiş olsun hocam umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.
  • Geçmiş olsun hocam bu ney böyle her tarafınız hastalık kaplamış sizin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celest

    Geçmiş olsun hocam bu ney böyle her tarafınız hastalık kaplamış sizin.


    Hakkaten ya. Bir ağrıdan başladı. Nerelere geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah sifa versin, tez zamanda iyilesirsin umarim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BarackimirPutina


    quote:

    Orijinalden alıntı: Celest

    Geçmiş olsun hocam bu ney böyle her tarafınız hastalık kaplamış sizin.


    Hakkaten ya. Bir ağrıdan başladı. Nerelere geldi

    Bunun sebebini araştırmadılarmı neden böyle oldu diye?
    Zehirli birşeymi yediniz yanlış iğne felan vuruldunuz o yüzdenmi böyle oldu bir sebebi olmalı yani bunun.
  • geçmiş olsun acil şifalar inşallah
  • Geçmiş olsun inşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celest


    quote:

    Orijinalden alıntı: BarackimirPutina


    quote:

    Orijinalden alıntı: Celest

    Geçmiş olsun hocam bu ney böyle her tarafınız hastalık kaplamış sizin.


    Hakkaten ya. Bir ağrıdan başladı. Nerelere geldi

    Bunun sebebini araştırmadılarmı neden böyle oldu diye?
    Zehirli birşeymi yediniz yanlış iğne felan vuruldunuz o yüzdenmi böyle oldu bir sebebi olmalı yani bunun.

    Sormaz olur muyum. Rabdomiyosarkomun sebebi daha bulunamamış tıp camiasında. Yani her şeyden kaynaklanabilirmiş. Bu illette beni buldu işte ne yapalım :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese teşekkürler bu arada. Yarın ameliyattan çıktıktan sonra iyi olursam SS atacağım.
  • Geçmiş olsun hocam. Üremenizde bir sıkıntı olacak mı acaba?
  • Geçmiş olsun. Allah şifa versin inşallah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım sağlığına kavuşursun hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun acil sifalar diliyorum son durumu guncelle bir ara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fëanor_

    Geçmiş olsun hocam. Üremenizde bir sıkıntı olacak mı acaba?

    Maalesef öyle bir risk var hocam .

    Komplikasyonlar listesinde %5-%10 şans ile bu karıniçi lenfin alınmasının ereksiyonu güçleştirebileceğini veya tamamen ereksiyon işlevini kaybettirebileceği yazıyordu. Bunun dışında ameliyat sırasında sinirlere gelebilecek hasarın meni gelememesine de yol açabileceğide yazıyordu. Yani şanssız olursam doğal yollarla üreyemeyeceğim :/. Ama hala diğer testis işlevini görecek. Yani sperm doğrudan alınıp yine çocuk yapma şansım olacaktır. Tabi en kötü durumdan bahsediyoruz moral bozmaya gerek yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lenfle ilgili hastalıklar her tarafta görülebiliyo kan yoluyla taşınan bir hastalık ama tedaviside diğer kanser türlerine göre daha olumlu sonuç veren bir hastalık
    moral + sağlıklı beslenme + spor ile halledersin inşallah ne olursa olsun moralini yüksek tut zaten elinde sonunda hepimiz bu dünyadan göçeceğiz 5 gün ömrün kalmışta deseler üzülüp keyfini bozma
    abur cubur ve yağlıdan uzak dur
    tabi doktorun daha iyi bilir ona sor

    Zaten 60 yaşının altında ki hastalar sağlıklı beslenme düzenli ilaç spor ile hastalıkların üstesinden gelebilir ama 60 ın üstüyse birazda şans kader işi
  • Testis aldırmanın dezavantajı var mı? Böbrek gibi mi? Tek bir tanesi yeterli olabiliyor mu? Kısır olacak mısın? Kalacaksan eğer sperm bankasına yönlendirdiler mi?
  • Geçmiş olsun. İnşallah ameliyat olumlu geçer ve sağlığınıza kavuşursunuz.
  • Hocam gecmis olsun. Ureme yetenegine ne olacak? Kisir falan kalmazsin umarim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amentos

    Testis aldırmanın dezavantajı var mı? Böbrek gibi mi? Tek bir tanesi yeterli olabiliyor mu? Kısır olacak mısın? Kalacaksan eğer sperm bankasına yönlendirdiler mi?

    Sadece testis aldırmak zaten herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Böbrek gibi diğeri görevi üstleniyor :) ancak buradaki riskler sinir ve lenflerin alınmasından kaynaklanıyor. Yukarıda biraz daha detaylı anlattım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.