Şimdi Ara

YARDIMMM !!! EVDE BÖCEK VAR.... (SORUN ÇÖZÜLDÜ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
25.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

borik asit tecrübemi paylaşmak istedim... özelden de işe yaradı mı diye soran 1-2 kişi olmuştu...

Öncelikle eczaneden gidip 2 paket borik asidi aldım, evde de 1 kg patatesi haşlayıp, çatalla iyice ezdim ve borik asidi içine döktüm... borik asit içinde yok olana kadar karıştırdım ve misket köfte büyüklüğünde 30 adet civarında hazırladım...

Benim sıkıntım teras ve ardiyedeydi, evin içinde böcek sorunum yoktu neyse ki ama cam ya da teras kapılarını açamıyordum içeri girer diye... güneş batmadan önce (yani akşam olup böcekler ortaya çıkmadan önce) terasın kenarında, üst tarafındaki su giderlerinin olduğu geniş su yoluna yaklaşık 20 adet yerleştirdim. (bahsettiğim yer yaklaşık 40 mt uzunluğunda) bir de terastan ardiyeye giren kapının ağzına 5 adet yerleştirdim... saat 11 gibi terasa çıktım... açıkçası gözlerime inanamadım... resmen dev hamam böcekleri istilası vardı... patateslerin üzerinde 3-4 tane gördüm... benden korkup su kanalının giderinin içine kaçıp saklanan 6-7 tane daha gördüm... ardiyenin girişindeki 5 patatesten 1 tanesi kaybolmuştu. (yuva yaptıkları yere taşıdılar sanırım) hiç birinin üzerine ilaç sıkmadım, bıraktım, içeri girdim...

1 gün sonra çıkıp baktım 2 tane gördüm...

Ertesi gün terasa çıktığımda 4 tane böceğin leşi duruyordu... yani işe yaramış olduğu aşikar...

yaklaşık 4-5 gündür de 1 tane bile böcek görmedim, artık patateslere de dokunan yok...

fikri veren @distortionn 'a da çok teşekkür ederim...

böcek problemi yaşayan herkese de şiddetle tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: mellancollic

arkadaşlar selam...

borik asit tecrübemi paylaşmak istedim... özelden de işe yaradı mı diye soran 1-2 kişi olmuştu...

Öncelikle eczaneden gidip 2 paket borik asidi aldım, evde de 1 kg patatesi haşlayıp, çatalla iyice ezdim ve borik asidi içine döktüm... borik asit içinde yok olana kadar karıştırdım ve misket köfte büyüklüğünde 30 adet civarında hazırladım...

Benim sıkıntım teras ve ardiyedeydi, evin içinde böcek sorunum yoktu neyse ki ama cam ya da teras kapılarını açamıyordum içeri girer diye... güneş batmadan önce (yani akşam olup böcekler ortaya çıkmadan önce) terasın kenarında, üst tarafındaki su giderlerinin olduğu geniş su yoluna yaklaşık 20 adet yerleştirdim. (bahsettiğim yer yaklaşık 40 mt uzunluğunda) bir de terastan ardiyeye giren kapının ağzına 5 adet yerleştirdim... saat 11 gibi terasa çıktım... açıkçası gözlerime inanamadım... resmen dev hamam böcekleri istilası vardı... patateslerin üzerinde 3-4 tane gördüm... benden korkup su kanalının giderinin içine kaçıp saklanan 6-7 tane daha gördüm... ardiyenin girişindeki 5 patatesten 1 tanesi kaybolmuştu. (yuva yaptıkları yere taşıdılar sanırım) hiç birinin üzerine ilaç sıkmadım, bıraktım, içeri girdim...

1 gün sonra çıkıp baktım 2 tane gördüm...

Ertesi gün terasa çıktığımda 4 tane böceğin leşi duruyordu... yani işe yaramış olduğu aşikar...

yaklaşık 4-5 gündür de 1 tane bile böcek görmedim, artık patateslere de dokunan yok...

fikri veren @distortionn 'a da çok teşekkür ederim...

böcek problemi yaşayan herkese de şiddetle tavsiye ederim...

Vay be dursun bu mesaj illa ki lazım olur

• mellancollic M kullanıcısına yanıt
    istanbul da ilaçlama yaptıracaklar

BİLGİ BURDA : furkan böcek ilaçlama

Eger evinizi veya işyerinizi ilaçlıyacaksanız 3 yöntem vardır 1- okulu en etkili yöntem 2-kokusuz 3- jel yöntemi

Kokulu ve kokusuz yöntemde eviniz alt üst olur yani bulaşıklar yıkanacak ,dolaplar silinecek ,yerler paspaslanacak ve ilaçlamadan önce

evinizde balık,kedi,kuş,köpek gibi canlılar varsa çıkarılacak tabi sizde. aynı zamanda açıktaki meyve sebze yemek,tuzlukişekerlik gibi

yiyecekler kesinlikle hava almayacak şekilde kapatılacak su yönteme sisleme denir ve ilaçlama firmalrı ençok bunu uygular.

NOT: ilaçlamadan 3-4 saat sonra eve astım,bronşit veya nefes darlıgı gibi hastalıgı olmayan 1 kişi girip kapıyı camı pencereyi açıp evi 30 dk

havalandıracak ve ondan sonra girilecek.Evde bebek çocuk varsa temizlik hasasiyetle yapılacaktır.

JEL ilaçlama : jel ilaçlama hamam böceklerinin çok yogun olmadıgı tektük oldugu zamanlarda yeni üreme yapma döneminde kullanılır genelde ve çok etkilidir.

etrafı kirletmez ve herhangi bir rahatsızlık vermez

• Özellikle geceleri çıkıyorlar denk geldim mutfak kapısının arkasındaki küçük deliklere yuva yapmışlar sürekli girip çıkarken gördüm orayı alçıyla kapattım dışarda kalanlar içinde raid maxx aldım gördüklerimin üzerine sıktım zaten 2-3 saniye içinde ölüyorlar öyle öyle bitirdim 2 aydır birtane bile görmedim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.