Şimdi Ara

Yardıma İhtiyacım Var Dilireceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim sabahtır araştırıyorum yazıyorum yardım eden yok ;

3V olarak güç kaynağından alınan akım Tranzistörlerden geçerek doğru akımdan alternatif akıma çevriliyor. Yapılan işlem tam olarak böyle olmasada ihtiyacımız olan şey bu. Çünkü bu akım çoğaltma işlemine tabi tutulmak için bir Transformatörden geçmek zorunda. Ve Transförmatörler doğru akımdan yükseltme işlemi yapamazlar. Çünkü Transformatörler İndüksiyon akımı mantığı ile çalışır ve indüksiyon akımını sağlayan şey ise sürekli değişken olan alternatif gerilimdir. Bu aşamadan sonra indüke olarak yükselen potansiyel fark kondansatörler içinde hapsedilir. Burda akımın bir kondansatör içinde hapsedilmesinin mantığıakımın bir anda ve şiddetle boşalmasını sağlamak.

Bunu nasıl yapabilirim ? Flash demeyin lütfen.

• Up Up Hadi Ya
  • alıntı yaptığınız yerde devre şeması vardır.

Veya gidin japon pazarına sinek öldürücü alın 5 lira
  • Gerçekden kendimi parçaladım bügün bu konu üzerinde

Teşekkürler ama konunun kaynağını bulamadım...

Benim kendi yapımım olması gerekiyor

internette az araştırdım inverter falan geldi dc yi ac ye cevirmek için falan transistör ile nasıl çevirebilirim ? yani ;

Yardıma İhtiyacım Var Dilireceğim

• Tamam Ya sizinde bir çözümünüz yok sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdoga

Tamam Ya sizinde bir çözümünüz yok sanırım

elektroşok devresi yaz çeşit çeşit çıkar.

Mobil olduğum için kota gitmesin diye arayamıyorum
  • Transistor transformatör filan falan demekten öteye gidememişsin , Google'a DC-AC dönüşümü yazmamışsın , 'tamam ya siz de bilmiyosunuz' modundasın..

Neyse.Inverter , switch-mode power supply(anahtarlamalı güç kaynağı) flyback.Bunları araştırırsan istediğinden fazlasını bulursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardıma ihtiyacım var
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yarbayım ben öyle demek istemedim de cevap gelmeyince öyle düşündüm yani :) Benim istediğim şey evde yapabileceğim bir çevirme devresi
  • Artık vazgeçmeyi düşünüyorum şöyle elle tutulur bieşy bulamadım. Biriniz bulsa

12v dc Nasıl 220volta çevrilir ?

Böyle düşünüyorum 12v dc pil akımını trafonun sekonder kısmına bağlarsak primerden 220 volt alacağız Doğrumudur ? doğruysa aldığımız bu akım dc mi ac mi olacaktır
  • teşekkür ederim bu yardımınız çok işime yaradı tek anlamadığım aldığım 220 volt akım ac oluyor değilmi yani beni çarpabilecek kapasitede
  • Evet çarpar.
    Sürücü tarafındaki transistörleri düşük güçte seçersen çarpmayı bir derece önleyebilirsin.
    220V'da 50mA civarı ve üzeri akımlar ölümcüldür.
  • Ölümcildür diyince fikrim değişti bir an...

50mA diyorsunuz bu 12 volt pile bağlı değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisdoga -- 8 Eylül 2011; 23:04:17 >
  • Hayır 220V , trafo çıkışı.
    Güç transistörü yerine küçük sinyal transistörü kullanırsan zaten çıkışa 50mA akım gitmez.
  • anlıyorum yavaş yavaş :))

Transistörler.... Benim elimde var 4 5 tane receiver den çıkarmıştım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisdoga -- 8 Eylül 2011; 23:17:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.