Bildirim
Yardım!!! Oled mi? Qled mi? (6. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Bu arkadasa anlatamazsiniz bosa ugrasmayin. Oled de siyahlarda pikseller kapali olur, kahverengimsi olmasi imkansiz. Internetteki fotolara inanir ama incelemelere inanmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung oled geri dönmüyor microled e geçiyor.
Beyler Oled Tv'de zaman içinde renk ve parlaklık kaybı yaşanıyormuş. İlk aldığınız zaman ile 10 yıl sonraki görüntü kalitesi aynı değilmiş !!?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Periah
Beyler Oled Tv'de zaman içinde renk ve parlaklık kaybı yaşanıyormuş. İlk aldığınız zaman ile 10 yıl sonraki görüntü kalitesi aynı değilmiş !!?
Hangi ürün aldığın ilk günki gibi olur ? led aydınlatmalı lcd'ler led lümen kullanır ( smd )otoriteler derki 60.000 saat sonra kağıt üstünde zayıflar,sen gidip 1 milyon tl verip ferrari allıyorsan 10 yıl sonra ilk günki gibi performans bekleme hatta motoru biter o aracın
kullandığın tv yanlış hatırlamıyorsam direct ledti 2-3 yıl sonra gri ve beyaz tonlarda kararmalar görürsen bu mesaj gelsin aklına :)
Direct Led modellerde 2-3 yıl sonra bozulma mı başlıyor ?
bozulma demeyelimde arka aydınlatmadaki ledler eskisi gibi çalışmadığı için bazı bölgeler daha parlak bazı bölgelerde kararmalar oluyor servis ledleri değişiyor makul bi ücrete tv yenilenmiş gibi oluyor
Edge Led modellerde ekranın bir yarısımı daha soluk oluyor aynı durum olursa ?
quote:
Orijinalden alıntı: emrahsnr
Oled için bir çok eleştiri yapabilirsiniz. Daha yeni teknoloji, parlaklık nit değerleri led kadar yüksek değil (başka da bulamıyorum olumsuz eleştiri) vs diyebilirsiniz ama siyahları kahverengi gibi gösteriyor demek o kadar anlamsız ki. Oled siyahını kahverengi gösteren bir videoya inanmam. O videonun hangi manipülasyonlarla o hale geldiğini incelemek, araştırmak gerek. Oled siyahını ancak bir plazma verebilir.
Bunu da 2016 yılından beri mağaza mağaza gezerek, model model, marka marka onlarca TV'de kendi USB'mle film-dizi izleyip ve sonunda 2016 yılında sony 55xe9305 satın alıp, memnun kalmayıp elimden çıkararak LG65" oled tv sahibi olarak yazıyorum. Samsung led ve qledlerdeki o bulutlanma ve ışık sızmalarını, üstelik mağazaların o aydınlık ortamında (bilen bilie, bulutlanma ve ışık sızmaları karanlık ortamlarda farkedilir genelde) gören birisi olarak, isterlerse 75" bir samsung TV'yi isterlese 5 bin TL'ye satsalar yine almazdım, almadım da.
Bugün TR'de tekno marketlerin çoğu, samsung promoterların hakimiyetinde. Nereye gitseniz size samsung satmaya çalışıyorlar. Youtube vs diğer platformlarda da öyle manipüle edilmiş videolar var ki. Ben bile bu bilgimle size istesem elimdeki oledi leş gibi gösterip, 2015 model kenar led aydınlatmalı bir TV'yi muhteşem gösteren videolar çekebilirim. TV'nin kendi ayarları, gösterilen videoların kaliteleri, bu videoları çeken kameraların açıları herşeyi etkiler.
LG oleddeki siyahı, hiçbir led tvde görmedim. Plazma ile karşılatıramam çünkü ne bir plasma tv sahibi oldum ne de şu an mağazalarda mevcut.
Zaten samsung da qled tvlerin global satışlarındaki düşüklüğünden çok rahatsız olmuş ve olede yönelmiş, kendi oled panelini üretecekmiş minvalinde bir haber okudum.
Bugün, oled panel üreticisi LG olmak üzere, panellerini LG'den alan philips, sony, panasonic, lowe gibi tüm global firmalar, en üst segment TV'lerini oled olarak üretiyor ve en premium modellerini oled panellerle piyasaya sürüyor. Buna sadece samsung dahil olmadı ve satış sonuçlarından memnun olmamış ki o da olede geçecek.
Bu durumda qled-led bir TV ile oledi kıyaslamak, anlamını yitiriyor.
Derim hocam? Neden demiyim hatta videoda da gosteriyorum. Hatta tv önümde inceleme yapıp video cekiyorum üstüne cikilamiyor. Siz istediginiz herşeyi soylersiniz ama biz birsey diyemeyiz oyle mi? Qled oledi dover diyorum varsa itirazınız cekin video tvnizle gönderin karsilastiralim :)
Samsung olede geçmiyor full array dimminng olan 8 ve 9 serisini cikartti bu sene memnun olmasa zaten geçerdi. Micro led yapiyor samsung oled uretmeyecek. Ogrenmeden hep ezber bunlar.
Ordan burdan uzak yorumlar yerine varsa itiraz zaten incelemeler yaptim goruntuler net ortada , baska itiraz varsa canli birinci elden goruntu bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 11 Mart 2018; 15:18:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
edge ledin sorunları daha farklı ışık sızması tarzı şeyler solukluk olmaz yada aydınlatma bozulur değişilir
Kısacası zaman içinde herşey bozulacaktır diyorsunuz : )
Ben de kndim gördüm. İzledim.
Sizin videonuzun manipülatif olmadığı ne malum?
Benim bir inceleme yapıp da kimseye birşey ispatlama zorunluluğum yok. herkesin gözü var. Dileyen gitsin kendi gözüyle incelesin. Ama ben, oledteki siyaha kahverengi diyen birinin samimiyetinden kuşku duyarım. Ya da gözleri bozuktur, olabilr, ona birşey diyemem.
Beni sizin incelemeleriniz de değil, kendi gördüğüm ilgilendirir.
Yalnız, bu tartışma benim için bitmiştir. Çünkü ergen çocuk misali o bunu döver, bu şunu tokatlar gibi bir üslup sahibi kimseyle tartışmaya girmem. Burda sidik yarışı yapmıyoruz.
Kimin neyi dövdüğü ise zerre umrumda değil :) Sİz dayak atan qledi alın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 11 Mart 2018; 16:26:20 >
Merhabalar size göre qled Tv'ler samsung mu9000 ve Sony xe9005 gibi modellerden daha mı kötüdür ?
quote:
Orijinalden alıntı: emrahsnr
Ben de kndim gördüm. İzledim.
Sizin videonuzun manipülatif olmadığı ne malum?
Benim bir inceleme yapıp da kimseye birşey ispatlama zorunluluğum yok. herkesin gözü var. Dileyen gitsin kendi gözüyle incelesin. Ama ben, oledteki siyaha kahverengi diyen birinin samimiyetinden kuşku duyarım. Ya da gözleri bozuktur, olabilr, ona birşey diyemem.
Beni sizin incelemeleriniz de değil, kendi gördüğüm ilgilendirir.
Yalnız, bu tartışma benim için bitmiştir. Çünkü ergen çocuk misali o bunu döver, bu şunu tokatlar gibi bir üslup sahibi kimseyle tartışmaya girmem. Burda sidik yarışı yapmıyoruz.
Kimin neyi dövdüğü ise zerre umrumda değil :) Sİz dayak atan qledi alın...
Tabiki zorunluluğunuz yok, iddia ettiniz gösterebilirsiniz diye düşündüm.
Saygılar
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Merhabalar size göre qled Tv'ler samsung mu9000 ve Sony xe9005 gibi modellerden daha mı kötüdür ?
şimdi MU serisi orta segment dediğimiz Qled'in kaleminde bir tv değil,Sony xe9005 ise VA Panel Triluminos + 100hz + 10 bıt +FALD...gerçi FALD gerçek olmasa bile çok iyi stabilitesi var ve belkide son yıllarda böyle performanslı bir tv çıkmadı ben olsam direk xe9005 yapışırdım + bir dostumuza aldırdık gerçekten güzel tv..Qled ise Quantom dot yani panele gelen arka aydınlatma panele stabil dağılıyor dikkat ederseniz Qled'paneller ince ve camı clear paneldir ,ama kesinlikle parasının hakkını vermez bir oled gibi görüş açısı bekleme + siyah hiç bekleme ,ama nit değeri çok yüksektir yüksek vivid ekran istiyorsan alıcaksın kimisi çok seviyor ama ev ortamında asla kullanamazsın yakar gözünüinsanların oled'den tek korkusu burn ın yani ekrandaki logo yapışma izleri buda yeni serilerde yok gibi birşey ,ama tutupta her zaman diyorum asla tv izlemek için almayın oledi verilmez bu para, oled sinema içindir ..tv ve spor yayınları için gidin normal bir tv alın, hele oled'i pc monitörü olarak kullanıyorsanız aşık olursunuz: peki neden ?
tv zaten HDMI 2.0, 60 hz olduğu için dolayısıyla hdmı 2.0 sürüm olan ekran kartım GTX 960 4GB MSI'ile oled'e htpc'bağlayıp 3840x2160p veya 4k 60hz görüntü aldınmı direk masaüstü simgeleri gözüne gözüne girer sanki sanal 3d etkisi yaratır, oledler'de pixsel'ler ekranın tam ucundadır..hele 4k remux UHD HDR bluray film gördünüzmü gerçekten muazzam oluyor ,gerçi bendeki oled 4k değil FHD 55EG910V ama no sıkıntı no dertben arkadaşın 55B7V'sinde herşeyi denedim ...OLED başka bir dünya bunu en yakın samsung super amoled ekranlı teiefonunuz varsa zifiri karanlıkta youtube uygulamsına girin film trailerı açın herhangi ara siyah sahnelerde panel kendini kapatır
super amoled demişken samsung'un s8,s8plus,note 8,s9 gibi amiral telefonlarındaki ekran oled'in şu anda en gelişmiş versiyonudur
-
Aynı fiyat segmentinde qledmi yoksa xe9005'mi alınır sizce ?
Birde Philips Qled 558602 modeli 5000 tl + 400 lira hediye çeki veriyor ne düşünüyorsunuz ?
quote:
Aynı fiyat segmentinde qledmi yoksa xe9005'mi alınır sizce ?
Birde Philips Qled 558602 modeli 5000 tl + 400 lira hediye çeki veriyor ne düşünüyorsunuz ?
bence siz Philips eleyin çünkü bu firma tp-vision satıldı satılalı merdiven altı üretimleri var halen oturmuş sistemi yok bu markanın..eğer led panel alıcaksanız qledmi yoksa xe9005 bu 2.tvnin bu modelleri alınıcak kulvarlarında rakipsiz ben olsam Qled alırdım tasarımı daha ince ekranı daha yüksek nit oranı ile öne çıkıyor..xe9005'ise çok iyi bir tv son yıllarda böyle bir panel çıkmadı led'tarafında ama Qled daha ağır basıyor
-
Bu bahsettiğim qled modeli kendimi bildim bileli 7000 lira civarında geziniyordu. Bugün araştırdım en ucuz 6500 liraya bulabildim. Bugün teknosa bir indirim yapmış 5000 tl + 400 lira hediye çeki veriyor.
Qled, 1100 nit parlaklık, p5 görüntü işlemcisi, 100 hzi Va panel gözüme iyi gibi gözükmüştü ?
VA Panel Triluminos ne demek? Samsung 2017 Q seriler bencede iyi tv değildi ama 2018 Qled ler daha iyi olabilir testleri beklemek lazım. Çünkü Q9 fald aydınlatma li Q8 de biraz daha az sayı da yine fald aydınlatma tv ler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X