Şimdi Ara

Yardım... LG 42LV3550 LED TV altyazı ve ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
24.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Dün LG 42LV3550 LED TV aldım ama usb'den film oynatmak istediğimde ayrıca koyduğum srt dosyalarını okurken fimin içerisindeki dilleri görmüyor. Daha da büyük bir problemim ise ses konusunda. Filmin içine entegre edilmiş bir kaç ses dosyası mevcut ama tv içlerinden bir tanesini kafasın a göre seçip onu oynatıyor. Yani diğer dilleri seçemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Sesi ayarlar kısmından seçebiliyorsunuz. Ben dual mkvlerde bu şekilde sorunsuz denedim. Kafasına göre seçmiyor mkv yapılırken master ses hangisi belirlenmişse ilk onu seçer. Siz daha sonra kumanda üzerinden değiştirebiliyorsunuz.

------------------------------------------------------------------------------------------------
    Computer Engineer, System Manager, Infrastructure Planning and Solution Architect
  • aynı sorunu bende yaşıyorum.aynı tv .türkçe dublaj ve orijinal dil seçenekli bir mkv film izleyeyim dedim ama bir türlü yapamıyorum.ses ayarlarından ikinci dili seçtiğimde hiç ses çıkmıyor.filmi sadece orijinal dilinde izleyebiliyorum.bilgisayarda ise türkçe dublajlı olarak rahatlıkla izliyebiliyorum.
  • Aynen öyle. DTS ile kodlanmış sesleri görmüyormuş ancak üstteki arkadaşın yazdığı gibi Blue-Ray rip MKV lerde Türkçe dublaj ses DTS olmuyor genellikle orjinal ses DTS olur. Türkçe ses ise Ac3 olur.

Benim TV de bazı MKV leri görüyor ama hiç açmıyor. MKV seçiyor. Neye göre seçtiğini tam anlayamadım.
    Birde bu TV için herhangi bir yazılım yükleme olayı var mı arkadaşlar?

------------------------------------------------------------------------------------------------
    Computer Engineer, System Manager, Infrastructure Planning and Solution Architect
  • bende de aynı sorun var. bir çözümü var mıdır acaba? ayrıca ben aynı dosya içine altyazısını koyuyorum ama çalışmıyor. bunu nasıl halledebiliriz acaba?

Orijinalden alıntı: carpediem86

bende de aynı sorun var. bir çözümü var mıdır acaba? ayrıca ben aynı dosya içine altyazısını koyuyorum ama çalışmıyor. bunu nasıl halledebiliriz acaba?

Altyazının formatı .sub veya .srt olsun. Film ile aynı isimde olsun tek farkı dosya uzantısı olsun. Bir de klasörlere çok uzun isimler vermeyin.

Yine açılmıyorsa bir de ingilize altyazı ile deneyin TR altyazıda karakterlerde sorun oluyor olabilir.

Açılmayan MKV leri soran arkadaşlar için özetlemek gerekirse..

mkvtoolnix-unicode-3.3.0 bu filmleri yeniden mux etmeniz derlemeniz gerekiyor. Sebebini aşağıda ifade etmeye çalıştım.

Blue-ray kaynaktan h264 codec ile x264 encoder kullanılarak sıkıştırılan videolar genellikle MKV gibi bir formatta oluşturulur.
    Tabi BlueRay kaynaktan full hd yani 1080p veya 720p sıkıştırılmış vido yapmak için Divx7 veya başka codecler, başka encoderler kullanılabilir. Başka formatlar konteynır olarak kullanılabilir (avi, mp4 hatta quicktime ve wmv)

Yukarıda bahsettiğim x264 encoder ve mkv formatı en popüler olanlardan biridir.

Yine MKV videolarında görüntüye ses eklemek için DTS veya Ac3 gibi popüler codecler kullanılabilir.
    DTS çok daha kalitedir ancak gerek yüksek boyutlu olması gerek her donanım veya medya playerin desteklememesi yüzünden AC3 daha çok kullanılır.

MKV yaparken konteynırın desteklediği ama önceki encoder özelliklerinde olmayan sonradan çıkan bazı özellikler yeni filmlerde kullanılabiliyor. Bunlardan biri de "header compression" adlı özellik.
    Bu gibi medyalar pclerde sorun çıkarmazken media player veya TV nin medya oynatacısı gibi yerlerde sorun çıkarıyor.
    Doğal olarak eski sistemle sıkıştırılmış 1080p filmleri izlerken yeni kütüphane ile oluşturulanları izleyemiyoruz.

Bunun için filmi tekrar bir MKV tool ile açıp bahsedilen özelliği kapatarak eski kütüphane ile yeniden derliyoruz. Yani üstte bahsettiğim mux işlemini yapıyoruz.

Filmi sıkıştırmıyoruz..!

Şu şekilde öztlemek gerekirse iş yerinizde Office 2007 de .docx olarak kaydettiğiniz word dosyasını evdeki Office 2003 yüklü bilgisayarınızda açmaya çalıştığınızda açılmaz. Siz iş yerinde bu dosyayı açıp tekrar .doc olarak kaydediyorsunuz ve evde de görüntülemeye devam ediyorsunuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: dedeefendi_

Sesi ayarlar kısmından seçebiliyorsunuz. Ben dual mkvlerde bu şekilde sorunsuz denedim. Kafasına göre seçmiyor mkv yapılırken master ses hangisi belirlenmişse ilk onu seçer. Siz daha sonra kumanda üzerinden değiştirebiliyorsunuz.

dual sesli filmlerde sesi ayarlar kısmından seçebildiğimizi söylemişsiniz. ben öyle bir ayar göremedim. tam olarak nasıl yapabileceğimi söyleyebilir misiniz.

Orijinalden alıntı: iskence

quote:

Sesi ayarlar kısmından seçebiliyorsunuz. Ben dual mkvlerde bu şekilde sorunsuz denedim. Kafasına göre seçmiyor mkv yapılırken master ses hangisi belirlenmişse ilk onu seçer. Siz daha sonra kumanda üzerinden değiştirebiliyorsunuz.

dual sesli filmlerde sesi ayarlar kısmından seçebildiğimizi söylemişsiniz. ben öyle bir ayar göremedim. tam olarak nasıl yapabileceğimi söyleyebilir misiniz.

Mesajı yeni gördüm. Örneğin dual sesli bir mkv film izliyorsanız o anda kumadadan Q menü düğmesine bastıktan sonra ses olarak 1 veya 2 gibi bir değer görüyorsunuz. Onu değiştirince sesler arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Bu arada bazı mkv lerde çoğunlukla ingilizce olan orjinal ses DTS olarak kodlanmıştır. Bunu bizim TV ler çözemiyor maalesef.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carpediem86

bende de aynı sorun var. bir çözümü var mıdır acaba? ayrıca ben aynı dosya içine altyazısını koyuyorum ama çalışmıyor. bunu nasıl halledebiliriz acaba?

Altyazının formatı .sub veya .srt olsun. Film ile aynı isimde olsun tek farkı dosya uzantısı olsun. Bir de klasörlere çok uzun isimler vermeyin.

Yine açılmıyorsa bir de ingilize altyazı ile deneyin TR altyazıda karakterlerde sorun oluyor olabilir.

Açılmayan MKV leri soran arkadaşlar için özetlemek gerekirse..

mkvtoolnix-unicode-3.3.0 bu filmleri yeniden mux etmeniz derlemeniz gerekiyor. Sebebini aşağıda ifade etmeye çalıştım.

Blue-ray kaynaktan h264 codec ile x264 encoder kullanılarak sıkıştırılan videolar genellikle MKV gibi bir formatta oluşturulur.
    Tabi BlueRay kaynaktan full hd yani 1080p veya 720p sıkıştırılmış vido yapmak için Divx7 veya başka codecler, başka encoderler kullanılabilir. Başka formatlar konteynır olarak kullanılabilir (avi, mp4 hatta quicktime ve wmv)

Yukarıda bahsettiğim x264 encoder ve mkv formatı en popüler olanlardan biridir.

Yine MKV videolarında görüntüye ses eklemek için DTS veya Ac3 gibi popüler codecler kullanılabilir.
    DTS çok daha kalitedir ancak gerek yüksek boyutlu olması gerek her donanım veya medya playerin desteklememesi yüzünden AC3 daha çok kullanılır.

MKV yaparken konteynırın desteklediği ama önceki encoder özelliklerinde olmayan sonradan çıkan bazı özellikler yeni filmlerde kullanılabiliyor. Bunlardan biri de "header compression" adlı özellik.
    Bu gibi medyalar pclerde sorun çıkarmazken media player veya TV nin medya oynatacısı gibi yerlerde sorun çıkarıyor.
    Doğal olarak eski sistemle sıkıştırılmış 1080p filmleri izlerken yeni kütüphane ile oluşturulanları izleyemiyoruz.

Bunun için filmi tekrar bir MKV tool ile açıp bahsedilen özelliği kapatarak eski kütüphane ile yeniden derliyoruz. Yani üstte bahsettiğim mux işlemini yapıyoruz.

Filmi sıkıştırmıyoruz..!

Şu şekilde öztlemek gerekirse iş yerinizde Office 2007 de .docx olarak kaydettiğiniz word dosyasını evdeki Office 2003 yüklü bilgisayarınızda açmaya çalıştığınızda açılmaz. Siz iş yerinde bu dosyayı açıp tekrar .doc olarak kaydediyorsunuz ve evde de görüntülemeye devam ediyorsunuz..

Ayrıca merak edenler için remux yöntemi sorunsuz çalışıyor.

• dostum dedeefendi_

senin bu mkv programın İŞİN SONU ALLAH SENDEN 6583456938409535634658324856239 KERE RAZI OLSUNNNNN...

SAMSUNG46F6340/NOKİA 1208 V 5.51/LENOVO G580/PHİLİPS SPE2005CC-10/SAMSUNG GALAXY NOTE3 NEO/İPHONE 5S/İZMİR

• çok teşekkürler dedeefendi, cok faydalı bilgiler, sağolasın...

........... Film ile aynı isimde olsun tek farkı dosya uzantısı olsun. .................

Çok teşekkürler nette aratırken çareyi burda buldum
    Biliyorsan konuş örnek alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar.

• arkadaşlar bende lg 47lm640s var taht oyunlarını indirdim altyazılı fakat televizyon altyazıyı görmüyor settingden video oynatmayı ayarlayı seçiyorum fakat içerisindeki seçenekler pasif seçilmiyor yardımcı olursanız çok memnun olurum
    LG 55LA660s televizyonda .........1080p.BluRay.x264.MKV türü dosyalari oynattigimda ses oldukca düsük. Ses ayarını 60-70 lere cikardigidma bile diyaloglarda kişi sesleri düşük iken, film müzigi vs gibi ortam sesleri ÇOK YÜKSEK geliyor.
    Bunun sebebi mkv dosyasinin AC3 ile kodlanması mı? Televizyonun AC3 ü desteklemesi mi? Anlamadim?
    Sesi nasil artirabilirim? Yeniden kodlasam bile dosyadaki ses düsük oldugu icin MP3 bile yapsam ses düsük olacak??
    Çözümü olan var mi?

Selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.