< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yardım istiyorum (staj)

-
-
Ve benim yeterince alanla ilgim olmadığı için alan derslerinin hepsi sorumlu olarak kaldım dersten daha da veremedim bir türlü. Ben bundan da çok korkuyorum çünkü vasıfsızim öyle diyeyim bağırma yetkileri olurmu yapamazsam işlerini. Gel götür işlerini yaparım hepsini. Sadece yazılım dersi sıkıntı. Grafik dersim iyi az çok birşey yapabiliyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir tekniker olarak sana birkaç altın kural verebilirim:
1) Asla naylon poşet staj yapma.
2) Bilgisayar tamircisinde staj yaparsan çoğu para vermez ama işi öğretir patronun iyiyse ama çok fazla getir götür işi, çöp işi yaparsın o yüzden değmez. Yeri geldiğinde sana çıkarttırmadıkları 30 günlük çöplerini bile çıkartırlar ve bulaşıkta yıkatırlar bunlar yaşandı tecrübe konuşuyor en sonunda hocalarıma isyan edip Alman devi global bir şirkete kapak attım IT'de 9 ay krallar gibi stajımı yaptım yemakhanem vs vardı maaşım günü gününe yatıyordu.
3) Mart ayından Ekim ayına kadar şirketler için stajyer alım aylarıdır. Git gerekirse elden CV bırak almıyoruz deselerde otur CV bırak kapı kapı. Online alım var diyorlarsa da başvur. Mürkmelekomda ağ tarafında ve Alman perakende devinde IT tarafında staj imkanını bu şekilde bulmuştum.
4) Asla Eylül ayına bırakma işi, staj yerini ne kadar erkenden ayarlarsan o kadar iyi hocalarına sakın bırakma işi, çünkü sana buldukları yerler eğer Eylül gibi okulların dönem açılışına yakın zamanlardaysan bilgisayar tamircisi gibi yerlerde iş buluyorlar kurumsal şirketlerde bulmaları zor oluyor ve hayatını yakıyorsun. Ben hayatımın öyle büyük bir hatasını yapmıştım sırf hocalar biz gidemeyiz Kartal tarafına diye IBM'de staj yapmayı kaçırdım o gün bugündür hala sayarım hocalarıma içimden o olay yüzünden, yerim hazırdı alacaklardı beni ama hocalar sağolsun mesafe uzak diye dır dır ettiler aslında öyle bir durum yok hoca gitmek istemiyor uzağa.
5) Para vermeyeceğim diyen işyerinde staj yapma. Bazı yerler sana günlük yemek parası veriyor ve buna çalış diyor asla kabul etme gerekirse kan çıkar hocalarına isyan et kabul etme yer değiştir.
6) Şirketlerin web sayfalarını ve linkedin, kariyer.net gibi yerlere dikkat et düzgün bir CV nasıl oluşturulur ön yazı nasıl yazılır bunlara dikkat et ve mümkünse CV'ni ingilizce hazırla ingilizcen iyiyse ve 30 saniye kuralını geçiyor mu bunları araştır.
Bunları yaparsan bulma ihtimalin artar ama ben lise stajımı 2017 gibi yapmıştım o zamandan bu zamana enflasyon kol gibi bize girdiği için alımlar zorlaşacaktır ister istemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 8 Mart 2024; 22:52:41 >
-
Benim gördüğüm kadarıyla bilişim stajı yapanlar yazılım ile ilgili pek iş yapmıyorlardı. Daha çok getir götür işleri yada yatıyolar biraz rahatlardı.
Staj yerini hocalar ayarlamıyor mu?
Bulma zorunluluğunda değillermiş biz bakmamız gerekiyormuş bundan ziyade gerekli evraklar tamam mı işyerinde iş güvenliği var mı işyerinde usta öğretici sertifikalı birisi varmı.. yani işin açıkçası biz topa tutulcaz. Bulana kadar feleğimiz kayacak abi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4552_ -- 8 Mart 2024; 22:51:44 >
Teşekkür ederim abi sağolasın. İşime yarar bu bilgiler
Ek olarak CV bırakmaya veya iş görüşmesine sakın gidip pijama, eşofmanla keko keko gitme. Saç, sakal traşın, giyimin kuşamın ayakkabınının düzenine kadar her şeyine özen göster ve mümkünse CV'yi önceden hazırla PC ortamında öyle ver illa elle doldurmak istiyorlarsa da yanında 1 kalem bulundur tükenmez siyah doldur. Her ihtimale karşı vesikalık örnek foto ve kimlik fotokopisi bulundur bazı yerler seni direkt almak isteyebilir.
Udemyde, youtube'da active directory nedir, nasıl back up alınır, nasıl imaj atılır, ağ sistemleri nedir bunları öğren. Yazılım şirketlerinde staj yeri bulman zor onu unut. Senior developerları bile işten çıkarıyorlar adamlar 10-5 senelik kıdemli çalışan gözlerinin yaşına bakmıyorlar.
-
Stajlarda bölge ayrımı olduğunu ilk defa duyuyorum. Üniversitelerde böyle bir şey yok ama sanırım senin arayışın lise stajı için
Tam olarak ne üzerine staj yapmak istiyorsun?
-
Evet abi lise stajı. Bilişim bölümu ile alakalı bir yer olması lazım
Sağol abi teşekkürler çok işime yaradı vakit ayırdığın için teşekkür ederim
Bilişim derken özellikle şunu istiyorum dediğin bir şey var mı? Network, yazılım, grafik vs.
Eğer özellikle istediğin bir alan varsa, bana daha önceden aldığın sertifikaları/yaptığın çalışmaları vs.gönderirsen yardımcı olmaya çalışabilirim
-
Visual studio da normal basit web siteleri yapabiliyorum bootstrap filan ama çok yeteneğim yok abi işin doğrusu.. grafik dersinde de Temel seviye şeyler işte insan silme. Eyfeli bükme filan, animasyon uygulamalarında Kapadokya'da ucurulan balonları animasyonda hareket ettirip havaya filan uçurtuyorum işin doğrusu böyle başka birşey elimden gelmiyor.
Buraya konu açıp bilen kişilerden tavsiye istediğine göre gerçekten bir şeyler yapmak istediğini düşünüyorum. O sebeple de sana yol göstermek amacıyla yukarıdaki arkadaşın yazdıklarına ek olarak birkaç şey söyleyeceğim.
1 - Şu ana kadar bir şey yapamamış olabilirsin, istediğin fırsatlar eline geçmemiş olabilir vs.vs. Moral bozma. Moral bozma diyorum ama moral bozma diyip boş boş oturursan olmaz. Hedefin olan alanla ilgili bir şey öğrenirsen, onları uygularsan, bilgi seviyen arttıkça hem moralin düzelecek hem de kendine olan güvenin artacak.
2 - Elinin altındaki internet çok büyük bir nimet. Birçok bilgiye ücretsiz veya çok düşük ücretle ulaşabiliyorsun. YouTube, Udemy vs. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalış, kendini geliştir.
3 - İstanbul'da olmanda sana bir avantaj sağlıyor. Özellikle İsmek'in ücretsiz kursları var. Bu kurslara katıl. Hem bilgi seviyeni arttırırsın hem yeni ortama girersin.
4 - Belki benim karşılaştığım gençler bu şekilde oluyor ama günümüzde genellikle iki tip gençle karşılaşıyorum. Ya her şeyi boşvermiş, hayattan bezmişler ya da gerçekten eldeki imkanları iyi kullanıp çok iyi işler çıkarmış gençler. Bazen akrabalar bana diyor ki "Ya bizim şurda şöyle şöyle biri var, bir şey ayarlayamaz mısın?" Tamam diyorum gönderin cv'sini ne yapabiliriz bakalım diyorum -ki yaptığım iş gereği çalıştığım kurum olmasa bile çalıştığım birçok danışman firmadan arkadaşım var. İlla bir şey ayarlanır- Çocuk güya özgeçmiş gönderiyor word'de hazırlanmış fotoğrafı yok, okul dışında aldığı eğitim/kurs yok, hobilerim kısmını bile doldurmamış. Ama başvuran adayları bir inceliyorum çocuk 19 yaşında çok güzel özgeçmiş hazırlamış, büyük yerlerde staj yapmış, CCNA sertifikasını almış, ingilizcesi iyi... Çocuk bir şeyleri yapmaya başlamış yani. Ben bu çocuk varken gidip akrabanın söylediğini değil almak öneremem bile... Sen kendin için bir şeyler yaparken bile özenmiyorsan ben neden senin için gayret göstereyim!
5 - Gitmen gereken en doğru yol şu: Önce ne olmak istediğine karar ver. Aklında birden fazla seçenek varsa o meslekleri yapan insanlarla konuş, kurslarına git, hocalarına danış vs. İyi kötü aklında bir şey oturduktan sonra olmak istediğin ünvanla ilgili firmalar neyi istiyor bak. Örneğin; grafik tasarım uzmanı mı olmak istiyorsun. Gir kariyer sitelerine yaz "Grafik Tasarım Uzmanı" Burada firmalar adaylardan hangi programları bilmesini istemiş, neler bekliyorlar vs. Ardından gelecekte senden beklenmesi muhtemel olan şeyleri öğrenmeye başla.
Bu dediklerim; büyük firmalara girmende sana yol gösterecektir. Ha buralara torpille, eş-dostla giren yok mu tabii var. Ama bizim gibi kendi çabasıyla bir şeyleri yapmak zorunda olan insanların kendilerini kanıtlamaktan başka bir şansı yok.
Kendine staj yeri ara. Ararken de yukarıda yazdıklarımı uygula. Eğer staj yeri bulamazsan -ki bence de çok geciktirmeden bulmaya bak- bana yaz. "Siz bana böyle böyle demiştiniz, ben bu mesajınızdan sonra bunları bunları yaptım. Bakın bunlar da benim yaptığım çalışmalarım vs." diye. O zaman bir bakalım senin için ne yapabiliriz.
-
Çok teşekkür ediyorum abi. Minnettarım. İşime yaradı bu bilgiler çok teşekkür ediyorum herkese
Eğer imkanınınz var ise yaş ilerlemeden lütfen sevdiğiniz bir şeye yönelin. Başarılar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X