Şimdi Ara

Klimalarda İç Ünite & Fan Temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
4
Favori
21.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klimayı taktıralı hemen hemen 2 ay oldu. Filtreleri 15 günden daha kısa aralıklarla antibakteriyel sıvı sabunla yıkıyorum. Odada fazla kirlilik yaratacak bir şey yok, içeride yemek yiyor da değilim. Sadece arada abur cubur yiyorum. Geçen gün elektrik kesildi ve kanatçıklar açık kalınca fanı gördüm. İnanır mısınız ömrümden ömür gitti, öyle bakakaldım Herkes finlerin temizliğinden bahsediyor, iç ünite fanı için servis çağırmalısınız diyorlar. Garanti devam etmesine rağmen kendi başımıza yapabileceğimiz bir şeyler olmalı, mesela pamuklu çubuk ile en azından fanın görünen kısımlarındaki küfleri alabilir miyiz? Hep servis çağıracak değiliz ya

Sıcak yerde oturduğum için klima en fazla 2 - 3 saat kapalı kalıyor. Gün içinde devamlı çalışır durumda bırakıyorum. Deneme amaçlı nem alma modunda çalıştırdığım günler hem çok koku yaptı hem de fanın üzerinde bir şeylerin yüzeyi hızlıca kapladığını gördüm. Siz neler yapıyorsunuz bu gibi durumlarda?

• malesef ne kadar temiz ve titiz olunursa olunsun klimanin ic unitesinde kuf olusumunun ve kirlenmenin onune gecilemiyor. Benim tavsiyem klimanizi her sene kullanmaya baslamadan once profesyonel kisilere temizletmeniz. Ister klima yeni olsun, ister eski olsun saglik icin her sene klima temizlenmelidir.
  • Oda parfümleri oluyor ;

Bunun içine ılık su + ''yarım çay bardağı kirçöz dökün''

klimanın dış ünitesini çıkartabiliyorsanız çıkartın, klimanın altına bolca gazete serin duvara gazete yapıştırın ''sıçramalara karşı''

Klimanın üzerine bolca püskürtün karşımı ''metal plakalara'', 5-10dk bu şekilde beklesin ''bu su tahliye borusundan atılacak''

Sonra temiz suyla durulayın,

Evi batıracak aşamaya geldik bolca gazete serin yere, fanına yine bu karışımdan püskürtün akan su yere akacak, bekleyin biraz durulayın.

adresteki gibi bir poşet olsa işimiz daha da kolaylaşacak, ben bulamadım şahsen

Anlatmak istediğimi buradan izlerseniz daha anlaşılır olacaktır ;

SmartLife 19youtube
    Aircon Chemical Cleaning in 15 mins
    http://www.youtube.com/watch?v=dP7QL6hpvyo

Dış ünitenin üst kısmı görünecek bir yerdeyse, üst kapağını çıkartın aynı işlemi orayada uygulayın.

Arkadaşlar evde ikitane klima var düzenli aralıklarla ben bu şekilde temizliyorum, bu işlemleri yaparken mutlaka klimayı prizden çekin temizleme işlemi bittikten sonra ; 5dk fan modunda 10dk sıcak, 10dk soğuk modda çalıştırın, kapılar pencereler açık olsun bu işlemi yaparken...

Not: klima içeri su damlatıyorsa, tahliye borusu tıkanmış demektir, iç ünitenin plastik kısmını tutan vidaları çıkartın dikkatli olun tabi, tahliye borusunu göreceksiniz, buraya ılık su dökün bolca

• quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

Oda parfümleri oluyor ;

Bunun içine ılık su + ''yarım çay bardağı kirçöz dökün''

klimanın dış ünitesini çıkartabiliyorsanız çıkartın, klimanın altına bolca gazete serin duvara gazete yapıştırın ''sıçramalara karşı''

Klimanın üzerine bolca püskürtün karşımı ''metal plakalara'', 5-10dk bu şekilde beklesin ''bu su tahliye borusundan atılacak''

Sonra temiz suyla durulayın,

Evi batıracak aşamaya geldik bolca gazete serin yere, fanına yine bu karışımdan püskürtün akan su yere akacak, bekleyin biraz durulayın.

adresteki gibi bir poşet olsa işimiz daha da kolaylaşacak, ben bulamadım şahsen

Anlatmak istediğimi buradan izlerseniz daha anlaşılır olacaktır ;

SmartLife 19youtube
    Aircon Chemical Cleaning in 15 mins
    http://www.youtube.com/watch?v=dP7QL6hpvyo

Dış ünitenin üst kısmı görünecek bir yerdeyse, üst kapağını çıkartın aynı işlemi orayada uygulayın.

Arkadaşlar evde ikitane klima var düzenli aralıklarla ben bu şekilde temizliyorum, bu işlemleri yaparken mutlaka klimayı prizden çekin temizleme işlemi bittikten sonra ; 5dk fan modunda 10dk sıcak, 10dk soğuk modda çalıştırın, kapılar pencereler açık olsun bu işlemi yaparken...

Not: klima içeri su damlatıyorsa, tahliye borusu tıkanmış demektir, iç ünitenin plastik kısmını tutan vidaları çıkartın dikkatli olun tabi, tahliye borusunu göreceksiniz, buraya ılık su dökün bolca
    @Slayer_

Aklıma gelmişti ama elektrikli bir cihaza körü körüne su fışkırtmak ilerisi için tehlikeli gibi geliyor bana, sizin eliniz yatkın olduğundan rahatça yapabiliyorsunuz

Önerileriniz için sonsuz teşekkürler

• Kapağı açtığınız zaman zaten devrelerin olduğu yeri görüyorsunuz, buralara su kaçırmayacaksınız, biraz dikkat ve el yeteneği olan herkes yapabilir düşüncesindeyim.
  • quote:

Kapağı açtığınız zaman zaten devrelerin olduğu yeri görüyorsunuz, buralara su kaçırmayacaksınız, biraz dikkat ve el yeteneği olan herkes yapabilir düşüncesindeyim.
    Merhaba arkadaslar bende kendim yapıyorum bakımı fakat iç üniteyi komple söküp elektronik kısımları poşetle kapatarak, iç ünitenin altına poşet açarak komple bakım yapıyorum iç evap. ve fan komple cillop oluyor. Kaliteli mutfak yağ çözücüyü 1e 2 oranında sulandırıp püskürtüyorum... Biraz amatörce olabilir fakat daha önce yaptırmış oldugum bakımlara bakılırsa daha özenli ve güzel oluyor... İlgilenenler için linki aşağıya yapıştırdım tıklayın... Resimlerin boyutları büyük olduğundan buraya koyamıyorum... Klimanın oldugu kısımda mutfak salon bir olduğundan yemek buharından kokusuna kadar herseye maruz kalıyor yaklasık 3 ay önce yapmıştım bu kir 3 aylıktır fanda orta seviyede pisti;

http://s938.photobucket.com/albums/ad227/SAMET007TR/KLIMA%20BAKIM/

Örnek resim:

• quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

Merhaba arkadaslar bende kendim yapıyorum bakımı fakat iç üniteyi komple söküp elektronik kısımları poşetle kapatarak, iç ünitenin altına poşet açarak komple bakım yapıyorum iç evap. ve fan komple cillop oluyor. Kaliteli mutfak yağ çözücüyü 1e 2 oranında sulandırıp püskürtüyorum... Biraz amatörce olabilir fakat daha önce yaptırmış oldugum bakımlara bakılırsa daha özenli ve güzel oluyor... İlgilenenler için linki aşağıya yapıştırdım tıklayın... Resimlerin boyutları büyük olduğundan buraya koyamıyorum... Klimanın oldugu kısımda mutfak salon bir olduğundan yemek buharından kokusuna kadar herseye maruz kalıyor yaklasık 3 ay önce yapmıştım bu kir 3 aylıktır fanda orta seviyede pisti;

Örnek resim:

Alıntıları Göster
    Aslinda en guzeli kendimizin yaptigi temizlik, sonucta kendi mali olunca insanin isi ozenli yapiyor. Ancak herkez sizin gibi bu klimayi sokmeyi beceremez yada temizlemeye cesaret edemez. Sonucta elektirik aksamina sicrayacak en ufak su klimayi bozar. Her klimadada bu elektirik aksami ayni yerlerde degil, bence herkez klimasini temizlemeye calismamali.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dış Ünite Damlatma Sorunu?
    geçen yıl açıldı
    klima iç ünite su damlaması
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

Aslinda en guzeli kendimizin yaptigi temizlik, sonucta kendi mali olunca insanin isi ozenli yapiyor. Ancak herkez sizin gibi bu klimayi sokmeyi beceremez yada temizlemeye cesaret edemez. Sonucta elektirik aksamina sicrayacak en ufak su klimayi bozar. Her klimadada bu elektirik aksami ayni yerlerde degil, bence herkez klimasini temizlemeye calismamali.

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaslar bende kendim yapıyorum bakımı fakat iç üniteyi komple söküp elektronik kısımları poşetle kapatarak, iç ünitenin altına poşet açarak komple bakım yapıyorum iç evap. ve fan komple cillop oluyor. Kaliteli mutfak yağ çözücüyü 1e 2 oranında sulandırıp püskürtüyorum... Biraz amatörce olabilir fakat daha önce yaptırmış oldugum bakımlara bakılırsa daha özenli ve güzel oluyor... İlgilenenler için linki aşağıya yapıştırdım tıklayın... Klimanın oldugu kısımda mutfak salon bir olduğundan yemek buharından kokusuna kadar herseye maruz kalıyor yaklasık 3 ay önce yapmıştım bu kir 3 aylıktır fanda orta seviyede pisti;

NOT: Yapılan hareket tamamen garanti kapsamı dışına alabilir cihazınızı kötü bir durum yaşarsanız... Benim cihazımın garantisi bitik, cihazı artık iyi tanıyorum vede elim biraz bu işlere yatkındır. Zor meşekkaktli bir iştir, garantisi devam eden arkadaslar lüften servis çağırıp heryerini en küçük noktasına kadar temizletsinler. Kendim yapabilirim diyecek arkadaslara örnek olması açısından paylaştım yoksa elektronik kısım ve flap motoruna su deydimi işler karışır benden söylemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 25 Ağustos 2010; 20:56:08 >

• quote:

Ben zaten herkes için önermem zor ve meşakketli bazı klimalar varki daha vidasını çevirirken insanın elinde kalabilir. Yaptığım iş tehlikeli vede garanti dışı ama zaten benimde garantim bitikti... Kendine güvenen bu işe merağı olan arkadaslara yol göstermesi için bir örnek verdim. Garantili olan bir cihazda da servis çağırıp parasını verip başında her noktayı göstererek bu işi yaptrımalıdır arkadaslar... Özellikle evaparatörün yukarıda çatı gibi olan kısmına hiçbir servis değmemişti toz yumağı olmuştu bende arastırarak bu işlere giriştim en sonunda ama kötü sonuçlarda doğurabilir. Elektronik kısıma ve flap motoruna çok dikkat edilmeli su deydimi iş çok kötü olur...

• @samet007tr poşet dışında aynı şekilde temizliyoruz klimaları

altı ayda bir temizliyorum ben, iki klimadan yılda 200tl çepte kalıyor

Bu arada dış ünite temizliği daha kolay oluyor.
  • quote:

@samet007tr poşet dışında aynı şekilde temizliyoruz klimaları

Aynen beni bu işe iten dikkat edilecek yerlere dikkat edilmemesi oldu iyide oldu Poşset çöp poşetidir tamamen köşeleri kesip yapıştırarak modifiye oldu İç ünitede evaparatörün arkasına ilk benim elim deyince araştırdım vede şu an için yaptığım iştende memnunum birde kafada soru işareti veya makinada herhangi bir pislikte kalmıyor... Dış ünite daha az emek gerektiriyor fakat kuruluma bağlı olarak onunda ulaşılması gereken zor yerler ve teferruatlar var tabi...

• quote:

@samet007tr poşet dışında aynı şekilde temizliyoruz klimaları

ben 15 günde bir alkollü amonyaklı su püskürtüyorum sadece finlere. bakalım 4 aylık klima (7/24) hiç toz kir yok daha finlerde. eski klimaya da denedim ama nafile fayda etmiyor Mr.Muscle lazım ona Dış üniteye ben körlemesine hortumla her yerine su tutuyorum fazla tazzikli olmamak şartıyla. Finleri boydan boya eğerim diye korkuyorum.

Not: Dış ünite hortumlama işini kışın yağmur yağdıktan sonra yapabilirsiniz garantili klimalarda. Yağmur kaçmış kardeşim benim suçum ne değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kardelen G. -- 25 Ağustos 2010; 21:15:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.

ben 15 günde bir alkollü amonyaklı su püskürtüyorum sadece finlere. bakalım 4 aylık klima (7/24) hiç toz kir yok daha finlerde. eski klimaya da denedim ama nafile fayda etmiyor Mr.Muscle lazım ona Dış üniteye ben körlemesine hortumla her yerine su tutuyorum fazla tazzikli olmamak şartıyla. Finleri boydan boya eğerim diye korkuyorum.

Şimdilik sizin için yeterli geliyordur. İleride bu kesmeye bilir o zaman çaresine bakarsınız... Birde bu finler egilse dahi tarak gibi yada ona benzer bir şey metal ve tam finlerin aralık mesafesine uygundu onunla adam birkez çekiyordu ne yamuk nede başka bişey kalmıyordu internette rastlamıştım birkez videosuna hepsi ip gibi oluyordu ona benzer bir şey gören bilen varsa yazsın lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 25 Ağustos 2010; 21:34:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.

Şimdilik sizin için yeterli geliyordur. İleride bu kesmeye bilir o zaman çaresine bakarsınız... Birde bu finler egilse dahi tarak gibi yada ona benzer bir şey metal ve tam finlerin aralık mesafesine uygundu onunla adam birkez çekiyordu ne yamuk nede başka bişey kalmıyordu internette rastlamıştım birkez videosuna hepsi ip gibi oluyordu ona benzer bir şey gören bilen varsa yazsın lütfen...

Alıntıları Göster
    kedileri taramak icin satilan taraklar ise yarayabilir ozaman, butun petshoplarda var.

• quote:

kedileri taramak icin satilan taraklar ise yarayabilir ozaman, butun petshoplarda var.

Alıntıları Göster
    plastik kismi nasil cikardin? kanatlarin altinda 3 tane vida var, onlari soksek geri kalani cikar mi acaba? bir de dis unitenin neresine su s1kiyoruz, yanlarda fin midir nedir o kisma mi yoksa fan tarafina mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

plastik kismi nasil cikardin? kanatlarin altinda 3 tane vida var, onlari soksek geri kalani cikar mi acaba? bir de dis unitenin neresine su s1kiyoruz, yanlarda fin midir nedir o kisma mi yoksa fan tarafina mi?

iç ünite vidaları çıkarttıkdan sonra çok dikkatli şekilde çıkartmaya çalışın fazla zorlamayın, eğer zorlanıyorsa mutlaka bir yerde vida daha vardır..

Dış ünite için yazmıştım tekrar yazıyorum, üst kısmı görebileceğiniz yerdeyse vidaları sökün kapağı açınca bir tarafında elektronik malzeme ''buraya dokunmayın'' bir tarafında metal plakalar var onları güzelce yıkayın.
  • arkadaşlar
    iç ünite vidaları nerde bileniniz varmı?
    görüntülü olarak soruyorum? bunun ilgili internette video varmı bildiğiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyvaz -- 4 Eylül 2010; 12:33:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyvaz

arkadaşlar

En üstten ikinci resimde klima hava çıkış kısmının en altında köşelerde iki tane vida var benim modelde onları sökünce alttan çekiyorum biraz kendime sonrada üst taraf geliyor. sizin model farklı olabilir dikkat!...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eyvaz

arkadaşlar

En üstten ikinci resimde klima hava çıkış kısmının en altında köşelerde iki tane vida var benim modelde onları sökünce alttan çekiyorum biraz kendime sonrada üst taraf geliyor. sizin model farklı olabilir dikkat!...

Alıntıları Göster
    Maşallah ev ve duvarlarda savaş alanına dönmüş, bizim klimaya bunları yapsam hanım kıyamet koparır.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Maşallah ev ve duvarlarda savaş alanına dönmüş, bizim klimaya bunları yapsam hanım kıyamet koparır.

Alıntıları Göster
    Biraz acele birazda o tulumba tarzı pompa yüzünden oldu ilk kullanmamdı onu biraz frensiz bişeydi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.