beyler 2 gb hilevel 1600mhz ram,gigabyte ma785gmt-ud2 anakart,gts 250 1gb ekran kartı ve phenom II 955 BE aldım kurdum sistemi herşeyi çalıştırdım ama tek sorun harddiscim ve cdromum sata değildi eski pcdeki optik ve harddisc i bağladım..
gelelimm soruna..
p4 1.7 512 ram ve dandik bir ekran kartıyla oynadığım oyunda fps 30 40 arası geziyordu şimdi bu sistemde tahminimce sabit 100 olması lazım ama yine 30 civarlarında,birçok arkadaşım çok çok dandik sistemlerde sabit 100 görüyor,en kötü 80 90 geziyor..bunun sebebi nedir?yani ben bu pc yi bu kadar uğraşıp emek harcayıp topladım ama oyunun fps si artmadı..bunun sebebi harddiscin ve optik in sata olmamasımı?çünkü pc nin parçalarını aldığım adam sata kullanmassan sistemini çok yavaşlatırsın dedi.sebep bumudur beylerr??
sizden rica ediyorum eksiğim nedir,söyleyin bende artık bu pc nin eksiklerini tamamen bitiriyim ve sorunsuz şekilde kullanıyım pc mi..o kadar araştırdım son paramı gittim işlemciye anakarta verdim yani bunun içinmi uğraştım ben..hakkaten artık çok daraldım,ben bu pc yi sorunsuz kullanmak istiyorum..
yardım etmek isteyen ister burdan yazsın ister msn eklesin..çok teşekkürler şimdiden..
- Hangi oyunu oynuyorsunuz ? - Oyunu hangi çözünürlüklerde oynuyorsunuz ? - Kartın 16x hızında çalıştığından emin olmamız lazım (GPU-Z programını indirip ekran görüntüsünü ekleyin buraya) - En son ne zaman formatladın sistemi ve sürücü güncellemeleri tamam mı ? - Bellek frekansı ve zamanlamalarını da kontrol etmek lazım (CPU-Z programından "memory" menüsünün de görüntüsünü ekleyin buraya) - Son olarak, anakart üzerindeki bios pilini çıkarıp bir iki dakika bekleyip sonra yeniden takmayı dener misin ?
* Harddiskin IDE olması aşırı bir yavaşlığa neden olmaz.