Arkadaşlar yurtdışından gelmiş olan dell marka bilgisayarımda anlamadığım şekilde bilgisayar açıldıktan kısa sire sonra fotodaki yazı beliriyor ve okeye bastıktan sonra pencere gidiyor ama arka fonda bulunan beyaz pencere yok olmuyor ?bu durumu son zamanlarda yapmaya başladı daha önceden bu şekilde bir sorun yoktu?bana yardımcı olursanız sevinirim ayrıca bilgisayar şuan ingilizce yardımlarınızıda bunu göz önünde bulundurarak yaparsanız sevinirim..herkese teşekkürler...
birçok şey olabilir ama bu tur olaylar daha çok virüslerden de kaynaklanabilmektedir.. Bence en iyi antivirüs ile sistemi bir taratmaktır.. Ondan sonra yorumlamak daha mantıklıdır..
quote:
Orijinalden alıntı: bladeburak
birçok şey olabilir ama bu tur olaylar daha çok virüslerden de kaynaklanabilmektedir.. Bence en iyi antivirüs ile sistemi bir taratmaktır.. Ondan sonra yorumlamak daha mantıklıdır..
peki hocam yarın norton ile virüs taraması yapayım daha sonra tekrardan sonucu buraya yazıp sorayım..
ashampoo antispyware programı var onu yükle öyle tarattır daha ayrıntılı olabilir senin için. gördüğüm kadarıyla internet explorer hatası, güncelleştirme falan yaptın mı ie yi yükseltmek işe yarayabilir belki veya firefox yükle yine aynı hatayı vericekmi bakalım.
quote:
Orijinalden alıntı: U u R
ashampoo antispyware programı var onu yükle öyle tarattır daha ayrıntılı olabilir senin için. gördüğüm kadarıyla internet explorer hatası, güncelleştirme falan yaptın mı ie yi yükseltmek işe yarayabilir belki veya firefox yükle yine aynı hatayı vericekmi bakalım.
norton kurdum bılgısayara bende 90 gunluk surumu vardı kurmamıstım onu kurdum virus taraması yaptım ama olay hala gerceklesıyor..ayrıca guncelleme yapmadım ve nasıl yapılacagı hakkında fıkrım yok :S birde explorer kullanmıyorum zaten firefox kullanıyorum ;) explorer sadece yuklu şekilde ole duruyor net tarayıcısı olarak kullanmıyorumçççsinir bozucu birşey yaa ayarlasam güzel olacak
Program kurulum itibari ile ingilizcedir.. Fakat Açılışta Turkçedir.. Guncelleme kolaydır.. Tek Tuş yeterlidir. Ardından dedğim gibi full tarat.. Sonrasında ise tespit edilen trojan,virüs türevlerini sil..
Bu hatanın virüs ile alakası yok ki. Dell in programlarından biri açılışta otomatik bir şeyler yapmaya çalışıyor anladığım kadarı ile. Başlattan çalıştıra msconfig yazıp, açılan pencerede başlangıç bölümüne geçin. Tanımadığınız tüm işlemlerin önündeki tiki kaldırıp makinayı yeniden başlatın. Sorun çözülür.
Bu hatanın virüs ile alakası yok ki. Dell in programlarından biri açılışta otomatik bir şeyler yapmaya çalışıyor anladığım kadarı ile. Başlattan çalıştıra msconfig yazıp, açılan pencerede başlangıç bölümüne geçin. Tanımadığınız tüm işlemlerin önündeki tiki kaldırıp makinayı yeniden başlatın. Sorun çözülür.
hocam çok teiekkürler..herhalde olayı çözdüm çünkü dediğin gibi yaptım ve 10 dk oldu ve hala sorunu yaşamadım önceden 10 dakika içinde o beyaz ekran çıkıyordu..inşallah düzelmiştir yaa çok sinir bozucu bir durumdu çünkü çok teşekkürler....
Rica ederim. Çözüldüğüne sevindim.
psychoirfan ; Orda zaten Dell'in adı geçiyor apacık belli dellin programlarından biri old. ama virüslerde n öte win32 ler yapabiliyor bunları!!!
quote:
Orijinalden alıntı: bladeburak
psychoirfan ; Orda zaten Dell'in adı geçiyor apacık belli dellin programlarından biri old. ama virüslerde n öte win32 ler yapabiliyor bunları!!!
dostum nortonda butun sistem temız gorunuyor ama sistemde arkadasın dedıgı gıbı yaptıgımda olay cozuldu geriside pek sorun deil gibi ;) olmadı nortonun 90 gun kullanımı bitince diğer programları yukleyıp adam akıllı bikaç virus taraması yaparım...bütün yardımcı olan arkadaşlara tesekkurler..sorun çözülmüştür...
format atmayı denedinmi
quote:
Orijinalden alıntı: kettoplazma
format atmayı denedinmi
yok dostum ne formatı yaa zaten sistem ingilizce ve vistaylada pek aram yok ondan hıc ona gırmedım startup ayarlarınca yapınca kurtuldum o ekrandan
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme