Merhaba arkadaşlar.Geçen gün PC mi normal bir biçimde kapattım.Açmaya çalıştığımda ise 3 kez alarm saesi geldi ard arda bu 3 alarm5 saniyede bi oluyo.YAni 3 alarmçalıyo bitiyo 5 saniye sonra tekrar.Bazende alarm almuyo monitore görüntü gelmiyo.Bios ekran sesi filan hiç yok.Ama fanlar filan çalışıyo.Bazende anakarta bastırınca PCaçılıyo şimdi olduğu gibi.Bi fikri ya da görüşü olan var sa lütfen bildirsin.Çokçaressizim.İyi aksamlar...
kasanın fişini çekiyosun. monıtorun de fişini cek. elektrıgı tamamen kes.
ramları sök. anakartın pilini sök .10 15 sanıye sonra ram ve pili tak. bu haldeyken kasanın güc dugmesıne 20 sn kadar basılı tut. elektrık kablosunu takmadan kasanın dugmeye basılı tut
sonra elektrık kablolarını tak . ve sistemı calıstır
ve sonucu bize yaz. dostum.
İlginiz için çok teşekkür ederim.Fakat işe yaramadı.İşlemcide olabilir mi sorun?İşlemcinin fanı ve civarına önce de dediğim gibi bastırma veya kuvvet uygulayınca çalışıyo.Birde çalıştığında ana karta ufacık bi dokunmamda sistem donuyo.Reset atıyorum ve alarm:(
Aldığınız hata bios hatası diye bilinir, 3 kısa bip RAM hatası diye tanımlanır. Sesli hata mesajları genellikle ölümcül nedenlerle alınır. RAM ölmüş olabilir.