Bildirim
Yardim:Amd Athlon 64 X2 265 3,3 Ghz Soket AM3 İşlemci OC ve çekirdek nasil açilcak ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
yokmu bilen biri acil lazim arkadaşlar pc çok kasiyor Easy tune ile yapmayi denedim dondu pc :) _____________________________ -
Şimdiye kadar neler yaptın DRAM:FPS ile oynadınmı ?
Bus Hızını arttırdınmı ?İşlemciye voltaj verdinmi ?
Kaliteli bi soğutucun varmı ? Çünkü overclok demek işlemciye normalinden fazla yük bindirmek demektir.Buda beraberinde sıcaklık artışını getir._____________________________ Bir Ankaralı -
kaliteli soğutucum yok stok fani var üstündeki FPS felan vs hiç bir ayari ellemedim.
zaten nerden yapilcagini bilmiyom easy tune indirdim ordan çaliştirdim baktim sadece hepsi o_____________________________ -
İlk önce overclok un program la yapılamayacağını öğren.Programlada yapılır ancak çok extreme sistemlerde.Senin sistemin bunu desteklemiyor.Ayrıca çekirdek açamazsın.
Soğutucu istersen bunu incele.http://forum.donanimhaber.com/m_47965208/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47965208
Ayrıca şunuda anlamış değilim neden internette gezerken vs donmalar yaşıyorsun ?Bunun bi kaç sebebi olabilir.1)Virüs 2)Isınma.Everest programını indirip sıcaklıklarını kontrol edermisin ?
Overclok en iyi biostan yapılır.Bilgisayar açılırken del e basıp bios a gir ordan cpu frequency yi 200 den 220 ye çıkar.Gugıl amcaya overclok nedir nasıl yapılır gibi şeyler sor.O sana bilmen gereken herşeyi anlatır.Takıldığın biryer olursa ben burda anladığım kadarıyla sana seve seve yardımcı olurum._____________________________ Bir Ankaralı -
benim anakart bios da cpu frequency varmidir ? tam olarak bios da nerde Anakart modeli Gigabyte m68
ayrica işlemcim AM3 modeli çekirdek açiliyor diye biliyorum ama ? bi yanlişiniz olmasin :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kral3535 -- 2 Nisan 2011; 19:59:11 >_____________________________ -
Evet işlemciniz çekirdek açmaya uygun ancak anakartınız bu işlemi desteklermi bilmiyorum.Ayrıca çekirdek açtığınızda, sıcaklık artışı ve stabilite kaybı olabilir. _____________________________ Bir Ankaralı -
Anakartin destekleyip desteklemedigini nerden bakicaz hocam ona modeli M68 Gigabyte _____________________________ -
Anakartının ACC (Advanced Clock Calibration) desteği olması lazım.
Mesut çevik burda çok güzel antlatmış.Tam sana göre.
http://www.donanimhaber.com/islemci/videolari/amd-phenom-ii-x3'u-x4-yapin!.htm_____________________________ Bir Ankaralı -
o özellik bende varmi yokmu nasil bakicaz ? birde turbo core özelligini nasil aktif edicem hocam ? _____________________________ -
Merhaba. Çekirdek açma özelliği gigabyte ga-m68m-s2p modelinde malesef yok. Önceki kullandığım anakart modeli, biosa girdiğinizde F1 tuşuna basarak ekstra bir menü açıyorsunuz ve oradan overclock yapıyorsunuz. Tabi bizim şuan verdiğimiz bilgiler yüzeysel. Overclock rehberi gibi birşey okumayı denemelisiniz ve ufak ufak yaparak tecrübe edinmelisiniz. Bir seferde uçmayı denemeyin ufak ufak fsb arttırın ve windowsta stabiliteyi kontrol edin. Stabil olmama durumunda (örn: Reset atma) CPU ya biraz voltaj verin tabi bunu yaparken sıcaklık değerlerini kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Serin bir cpu için işlemcinize uygun bir soğutucu almalısınız. Program kullanarak OC yapmayın lüzumsuz, direk BIOStan yapın. Unutmadan o anakartta turbocore özelliğide yok. Anakartınızla iligli daha fazla bilgi için;
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-m68m-s2p_23/
EDIT: Bilgi ekleme..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 3 Nisan 2011; 16:28:43 >_____________________________
AMD Ryzen 5 2600 - MSI B450 Gaming Plus - GSkill FlareX 2x8GB DDR4 3200Mhz - Zotac GTX1070 AMP! Edition - Western Digital 1TB 7200RPM -
OCZ Vertex 460 120GB - Samsung 850 EVO 250GB -
Logitech G103 - G402 - G930 - Corsair Carbide 500R - Corsair VS650
-
quote:
Orijinalden alıntı: mylord92
Merhaba. Çekirdek açma özelliği gigabyte ga-m68m-s2p modelinde malesef yok. Önceki kullandığım anakart modeli, biosa girdiğinizde F1 tuşuna basarak ekstra bir menü açıyorsunuz ve oradan overclock yapıyorsunuz. Tabi bizim şuan verdiğimiz bilgiler yüzeysel. Overclock rehberi gibi birşey okumayı denemelisiniz ve ufak ufak yaparak tecrübe edinmelisiniz. Bir seferde uçmayı denemeyin ufak ufak fsb arttırın ve windowsta stabiliteyi kontrol edin. Stabil olmama durumunda (örn: Reset atma) CPU ya biraz voltaj verin tabi bunu yaparken sıcaklık değerlerini kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Serin bir cpu için işlemcinize uygun bir soğutucu almalısınız. Program kullanarak OC yapmayın lüzumsuz, direk BIOStan yapın. Unutmadan o anakartta turbocore özelliğide yok. Anakartınızla iligli daha fazla bilgi için;
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-m68m-s2p_23/
EDIT: Bilgi ekleme..
mylord a teşekkür ediyorum.konuyu gayet güzel özetlemiş.evet overclok beraberinde stabilite kaybı ve sıcaklık artışı getirebilir.bunları engellemek istersen mylord unda dediği gibi bir soğutucu kullanmalısın.bu soğutucuyu incelemeni tavsiye ederim.
http://forum.donanimhaber.com/m_47965208/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47965208
Verdiğim Linkteki gibi kaliteli bir soğutucu ile işlemcini 4 GHZ overclok yapıp 4 çekirdeğe açabilirsin.Ayrıca bunuda sakın unutma overclok sadece bir parçayı yani işlemciyi değil diğer parçalarıda etkiler.Yani sen işlemcini 4 GHZ yaptığında belirlediin oranla beraber 800 MHZ çalışan ram lerin 900 MHZ çalışacaktır.Ekran kartın içinde aynı şey geçerli.Bu birazda senin hayal gücüne bağlı ve kaliteli bir soğutma ile yapamayacağın hiçbirşey yok.Bunları yapmak en fazla 5 dakikanı alacaktır.Kalanda senin zevk ve hayal gücüne uğraşma isteğine bağlı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıvan Ç -- 3 Nisan 2011; 23:12:55 >_____________________________ Bir Ankaralı
-
bios girmek için del basiyorum sonra F1 basiyom ama yeni menü açilmiyor sadece açilan bi menü var orda da komutlarin ismi yaziyor information vs diyor nasil fsb ayar sayfasina giricem hocam voltaj ayar sayfasi var ama fsb ayar sayfasi yok bios da :( _____________________________ -
elindelki işlemcinin çekirdeği mekirdeği açılmaz boşu boşunamuğraşma..3,3 ghz 3,5 yap yat kalk dua et.. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: R@deon
elindelki işlemcinin çekirdeği mekirdeği açılmaz boşu boşunamuğraşma..3,3 ghz 3,5 yap yat kalk dua et..
nasil açilmaz kardeş ? açiliyor işlemcinin çekirdeği iŞLEMCİ AM3 dür AM3 lerin çekirdeği açiliyor
başka işlemci ile kariştirma_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: R@deon
elindelki işlemcinin çekirdeği mekirdeği açılmaz boşu boşunamuğraşma..3,3 ghz 3,5 yap yat kalk dua et..
Epey abartmışsın ben 2.8 işlemciyi 3.5 yaptım.
-Sadece F1 değil Ctrl+F1 olcak yanlış hatırlamıyosam.Ama her anakartta gelişmiş mod bulunmaz.Gelişmiş mod a gerek yok ordaki ayarlardanda overclok yaparsın._____________________________ Bir Ankaralı -
birde bios ayarlarini eski haline nasil çevircez ? bios update yaptim _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: HD-DOĞAN
birde bios ayarlarini eski haline nasil çevircez ? bios update yaptim
daha bios ayarlarını defealtlamı bilmiyorsun.. tutmuş X2 265 in çekirdeğini açmaya çalışıyorsun..ilginç olmamışmı?_____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler