Şimdi Ara

Yarbay!a Çifte Araştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beytüşşebap’ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan’ın abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın isyanı Ankara’da Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından masaya yatırıldı. Yarbay Alkan’ın açıklamaları, kendisi Jandarma olmasına karşın Okullar Komutanlığı’nda görev yaptığından, TSK disiplin yönetmeliğine göre değerlendirilecek. Bu arada Yarbay Mehmet Alkan da ilk kez konuştu ve hakkındaki eleştiriler için ''Hepsini Allah'a havale ediyorum. Başka ne diyeyim?" dedi.

Yarbay Alkan, şehit kardeşi Yüzbaşı Alkan’ın cenaze töreninde tabuta sarılarak isyan etmişti. Alkan, “Bunun katili kim? Düne kadar çözüm diyenler, ne oldu da sonradan savaş diyor” demişti, ‘şehit olmak istiyorum’ açıklaması yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız’a da “Saraylarda 30 korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘şehit olmak istiyorum’ diye birşey yok. Git o zaman, oraya git” diye seslenmişti.

YARBAY İLK KEZ KONUŞTU
    Şırnak'ta PKK saldırısı sonucu hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan için Osmaniye'de düzenlenen cenaze töreninde isyan eden Yarbay Mehmet Alkan ilk kez konuştu.
    Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Yarbay Alkan, hakkında söylenenler için ''Hepsini Allah'a havale ediyorum. Başka ne diyeyim?" dedi.
    Disiplin soruşturması sorusuna da Yarbay'ın cevabı "Neye karar verirler bilemiyorum" şeklinde oldu.

JANDARMA’NIN SORUMLULUĞUNDA
    İl İdaresi Kanunu’nda yapılan değişiklik nedeniyle Jandarma Teşkilatı’ndaki işlemler İçişleri Bakanlığı’na bağlanmıştı. Bu nedenle Yarbay Alkan konusunda gözler Jandarma Genel Komutanlığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na çevrildi. İki kurum yöneticileri durumu masaya yatırdılar ve Yarbay Mehmet Alkan’ın Okullar Komutanlığı’nda, asayişle ilgili olmayan bir görevde olması nedeniyle disiplin soruşturması yapılacaksa Jandarma Genel Komutanlığı’nda yapılması gerektiği tespiti yapıldı.

BAKAN ÖZTÜRK: ŞEHİT YAKINI AMA
    Yarbay Alkan’ın açıklamalarını Hürriyet’e değerlendiren İçişleri Bakanı Sebahatti Öztürk, “Kendisine şehit yakını gözüyle bakmak lazım. O gözle bakınca da anlıyorum. Ancak, üniformalı birinin siyasetle ilgili bu tür açıklamalar yapması da doğru değil” dedi. Bakan Öztürk Ankara dışında olduğu için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile görüşmediklerini, ancak hem jandarma teşkilatının hem İçişleri’nin yetkililerinin konuyu araştırdığını ifade etti. Jandarma yetkilileri de Orgeneral Mendi Ankara’ya döndükten sonra konunun inceleneceği bilgisini paylaştılar.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29896539.asp

• Shepherd. kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, sözün bittiği yerdeyiz.

Olayı bilmeyenler aşağıdaki yazıya okuyabilir, Ezgi Başaran gazetecilere cesaret dersi vermiş, helal olsun...

http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ezgi_basaran/yarbay_alevi_yarbay_paralel_siz_alcak-1421010
  • Yarbayım bu ülkeye canını kanını ruhunu verdi daha ne istiyorsunuz?

Türk halkı yanında yarbayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçim yanıyor ama cahil ülke de normal şeyler
  • hayırlısı olacak inş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diktatöre isyan edilir mi ?
  • bu durumu normal karşılamak lazım bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türk düşmanı zaten
  • Düsman kım dost kim bu devirde anlamak zor. hayırlısı olsun

• “Kendisine şehit yakını gözüyle bakmak lazım. O gözle bakınca da anlıyorum. Ancak, üniformalı birinin siyasetle ilgili bu tür açıklamalar yapması da doğru değil”
    Araştırılsın bakalım neler çıkacak. Araştırılmasına neden karşı çıkıyorlar anlamadım yarbay temiz zaten araştırmadan pek birşey çıkmayacak.

• tamam uzatmaya lüzum görmuyorum. bu hayat zor beyler.dostu arkadaşı anlamak zor

• İstediğini söyleyebilir hatta akp düşmanı olabilir chpli olabilir.Bunda suç teşkil edecek durum yoktur.
    Şu unutulmasın ki suç unsurları harekete geçene kadar hiç kimse suçlu değildir.

Ama malesef adaletten yoksun ülkelerde böyle şeyler normal vurun kellesini.

• O şanlı üniformayı çıkarmalı, en kısa zamanda siyasete girmeli.
  • Büyük ihtimal emekliğe zorlanabilir.Ben kendisinin Albay olmasını zor görüyorum maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhnin Yardımseveri

Düsman kım dost kim bu devirde anlamak zor. hayırlısı olsun

Aslında günümüz de artık çok kolay. Desteklediği partiyi, insanları bilmeniz yeterli. Arkadan vurup vurmayacağını, karakterini bir şekilde anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 25 Ağustos 2015; 12:20:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

O şanlı üniformayı çıkarmalı, en kısa zamanda siyasete girmeli.

Şehide kelle diyen..
    Üç,beş mehmet için meclis mi toplanır.
    Suudi kral öldüğünde yarıya çekilen bayrak
    Haburda sınır çadırlarına savcı götüren.
    Devlet içindeki f tipi yapılanmaya kargalar güler diyen..
    Hoca efendiye toz kondurmayan. Ortaklık bozulunca demedigi kalmayan kişiye ne diyeceğiz...

Size ülkenin çıkarlarından daha çok partinin çıkarları önemli...

• Askeriyede komutanın böyle bir açıklama yapması olmamış. Art niyet varsa araştırılmalı. Askeri terbiye almış bir komutan bu şekilde konuşamaz...

• sistemli midir,nedir millet gorsun bu iste bu tipleri.AKP gercegidir bu.

AKP iktidarina zarar gelmesin diye sehit kardesine bile kufur eder bu zihniyet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 25 Ağustos 2015; 13:42:32 >
  • Askeri üniforma ile böyle konuşması hiç hoş değil sonuçta o üniforma TSK'yı temsil ediyor. Büyük ihtimal disipline gidecektir ancak söylediklerinde haklı.
  • R.T.E / AKP kendisine açılan davaları temizlemişmide şimdi Yarbay'a dava açılıyor?
    17/25 aralık yolsuzluklar ne olucak peki? Önce onlar kendileri hakkında açılan davaları temizlesinler
    Yeri geldiği zaman Anayasa kurallarına sadık kalınıyor ama işleri bittiği zaman AKP ezip geçiyor?
    Kendilerine dava açıldığı zaman hiç işleme bile konulmuyor ama YARBAY doğru olanları söylediği içinmi dava açılıyor?

e bu kapitalist sistem? Önce kendilerine baksınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traveco -- 25 Ağustos 2015; 15:06:45 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.