Şimdi Ara

Yaratılışında simetri olmayan bir canlı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Solungaçlar her iki tarafta eşit uzaklıkta; Kanatlar aynı şekilde; İki gözümüz vücudumuzun orta noktasına ve kendilerine eşit mesafede ayrıca aynı doğrultuda. Bütün canlıların dış uzuvlarında ve görünüşlerinde her hangi bir anomali olmadığı sürece aynı simetri söz konusu.

Dış görünüş itibariyle simetrik olmayan bir canlı aklıma gelmedi. Nedir bunun hikmeti ya da var mı böyle bir canlı?

Dil Balığı ve kalkan balığı

• vücudumuzun hiç bir yeri tam simetrik değildir,milimetrik farklar vardır...kısacası hikmetlik falan bir durum değil.

Orjinalden alıntı: akreplertimi

Dış görünüş itibariyle simetrik olmayan bir canlı aklıma gelmedi. Nedir bunun hikmeti ya da var mı böyle bir canlı?

hareket kolaylığı diyebiliriz. ayrıca sanatsal açıdan daha estetik duruyor ...

seviyorumm işteee....
    sennle mutluyum kurabıyem:):)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Schaffer
    amip?

amipin sabit bir şekli olmadığı için o sanırım bu sorunun yanıtı olamayacaktır.
    akreplertimi bu soruyu şu şekilde sorman gerekirdi " simetrik olmayan omurgalı canlılar var mıdır? simetrinin amacı nedir?"
    bir çok omurgasız hayvan simetrik bir yapıya sahip değildir. ama omurgalıların çoğunda simetri vardır. bunun nedeni de omurgayı yani vücudu daha kolay şekilde dengede tutma amacıdır. ha omurgalar nasıl böyle simetrik olmuş; tanrı mı yaratmış yoksa böyle mi evrim geçirmişiz işin o kısmına girmeyeceğim. ama simetrinin amacının dengeyi rahatça sağlamak olduğunu bil yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve -- 30 Ekim 2007; 0:11:35 >
  • Canlıların birçoğunda simetri vardır. Simetrik görünmeyecen canlılar bile fiziksel simetri içindedirler. Canlılar genelde hareket halinde oldukları için simetrinin önemi daha ön plana çıkmaktadır, görselliğin de ötesinde. Mesela Yunus balıklarını düşünelim, ile doğru yüzerken simetrisiz yaratılmış olsalardı istedikleri kıvraklığa sahip olamayacaklardı ve düz düzemeyeceklerdi. Artı bu durum enerji kaybına ve daha fazla yorgunluğa sebep olacaktı. Bir uçağı düşünün, aerodinamik testlerinden geçebilmesi için simetrik olmalı, yoksa uçması hemen hemen imkânsız. İşte canlıların da yaşayabilmeleri için simetri olmazsa olmazlardandır. Simetri yaşamın istikrarlı kılınmasını sağlayan bir unsurdur ve kimse kusura bakmasın bu unsur yaradanımız tarafından bize verilmiş niğmetlerden biridir. Yaşandımızı bile incelediğimizde en azından gündüze geceye bakalım, orada da simetriyi yakalayabiliriz. Bu yüzden evrim teoricileri bu unsur karşısında susakalmışlardır...

Görmek isteyen görür, bazıları ise sadece bakmaya çalışır...

Nereden bileceksin hak sandığın şeylerin koca bir yalan olduğunu? Ve nereden bileceksin yüz çevirdiğin şeylerin aslında hakkın ta kendisi olduğunu?!...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Var mı böyle bir dizi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

Bu yüzden evrim teoricileri bu unsur karşısında susakalmışlardır...

Ben mesajları mümkün olduğunca kimin yazdığına dikkat etmeden okumaya çalışırım. Bu mesajı da benzer şekilde okumaya başladım ve bütün bilgi içerikli kısımları okuduğumda evrim teorisini desteklemek amaçlı yazıldığını düşündüm. Çünkü yazdığınız herşey doğal seçilim ilkesine öyle güzel oturuyordu ki... Ama sonra şok edici sonla karşılaştım.

Siz kendiniz yapmışsınız bu konunun doğal seçilimle ilişkilendirmesini. O zaman evrim teoricileri neden susakalmış sorması ayıp? Bu tartışma bitmez...

Barbara Bush

• quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

quote:

Bu yüzden evrim teoricileri bu unsur karşısında susakalmışlardır...

Ben mesajları mümkün olduğunca kimin yazdığına dikkat etmeden okumaya çalışırım. Bu mesajı da benzer şekilde okumaya başladım ve bütün bilgi içerikli kısımları okuduğumda evrim teorisini desteklemek amaçlı yazıldığını düşündüm. Çünkü yazdığınız herşey doğal seçilim ilkesine öyle güzel oturuyordu ki... Ama sonra şok edici sonla karşılaştım.

Siz kendiniz yapmışsınız bu konunun doğal seçilimle ilişkilendirmesini. O zaman evrim teoricileri neden susakalmış sorması ayıp? Bu tartışma bitmez...

Ortada bir yanlış anlaşılma var sanırım. Ben canlıların doğaya uyum sağladığından bahsetmiyorum. Doğal seçilimden kasıt nedir, anlayamadım açıkçası.

Nereden bileceksin hak sandığın şeylerin koca bir yalan olduğunu? Ve nereden bileceksin yüz çevirdiğin şeylerin aslında hakkın ta kendisi olduğunu?!...

• quote:

Var, bizim mahalleden bi arkadaş, ama resmi yok şuan..
  • Yukarda örnek olarak verilen kemancı yengeç ile balıkları sadece bir organlarını ele alarak değerlendirirsek simetri olmadığı yorumuna ulaşabiliriz. Ama yengecin gözlerinin veya vücudunun -kıskaçların tutunduğu ana gövdenin- simetrik olduğu görülüyor. Örnekteki balıkları da sırttan dik olarak kesersek (eminönündeki balık ekmekçilerin kesimi yani) -gözler haricinde- vücudun simetrik iki parçaya ayrıldığı görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemil-mustafa -- 30 Ekim 2007; 17:27:17 >

quote:

Orjinalden alıntı: DiMarzio

vücudumuzun hiç bir yeri tam simetrik değildir,milimetrik farklar vardır...kısacası hikmetlik falan bir durum değil.

İşin milimetresine girdiğimizde illaki farklar olur. Mesela kollarımızdan biri diğerine göre daha fazla çalıştığında fazla çalışan taraf daha fazla büyüyecektir. Hatta büyüme sonucunda vücudun ağırlık merkezi o noktaya doğru kayacak bunun sonucunda bir çok düzensizlikler çıkacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: kahve

quote:

Orjinalden alıntı: Schaffer
    amip?

amipin sabit bir şekli olmadığı için o sanırım bu sorunun yanıtı olamayacaktır.
    akreplertimi bu soruyu şu şekilde sorman gerekirdi " simetrik olmayan omurgalı canlılar var mıdır? simetrinin amacı nedir?"
    bir çok omurgasız hayvan simetrik bir yapıya sahip değildir. ama omurgalıların çoğunda simetri vardır. bunun nedeni de omurgayı yani vücudu daha kolay şekilde dengede tutma amacıdır. ha omurgalar nasıl böyle simetrik olmuş; tanrı mı yaratmış yoksa böyle mi evrim geçirmişiz işin o kısmına girmeyeceğim. ama simetrinin amacının dengeyi rahatça sağlamak olduğunu bil yeter.

Haklısın omurgayı belirtmem gerekirdi. Zira bitkilerde de bahsettiğim simetri genellikle yok.(odun borularını omurgadan saymıyorum)

quote:

Canlıların birçoğunda simetri vardır. Simetrik görünmeyecen canlılar bile fiziksel simetri içindedirler. Canlılar genelde hareket halinde oldukları için simetrinin önemi daha ön plana çıkmaktadır, görselliğin de ötesinde. Mesela Yunus balıklarını düşünelim, ile doğru yüzerken simetrisiz yaratılmış olsalardı istedikleri kıvraklığa sahip olamayacaklardı ve düz düzemeyeceklerdi. Artı bu durum enerji kaybına ve daha fazla yorgunluğa sebep olacaktı. Bir uçağı düşünün, aerodinamik testlerinden geçebilmesi için simetrik olmalı, yoksa uçması hemen hemen imkânsız. İşte canlıların da yaşayabilmeleri için simetri olmazsa olmazlardandır. Simetri yaşamın istikrarlı kılınmasını sağlayan bir unsurdur ve kimse kusura bakmasın bu unsur yaradanımız tarafından bize verilmiş niğmetlerden biridir. Yaşandımızı bile incelediğimizde en azından gündüze geceye bakalım, orada da simetriyi yakalayabiliriz. Bu yüzden evrim teoricileri bu unsur karşısında susakalmışlardır...

Görmek isteyen görür, bazıları ise sadece bakmaya çalışır...

Haklısın. Elinde bavulla ne kadar düzenli yürüyebilirsin ki?

quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

hareket kolaylığı diyebiliriz. ayrıca sanatsal açıdan daha estetik duruyor ...

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa sucu

Yukarda örnek olarak verilen kemancı yengeç ile balıkları sadece bir organlarını ele alarak değerlendirirsek simetri olmadığı yorumuna ulaşabiliriz. Ama yengecin gözlerinin veya vücudunun -kıskaçların tutunduğu ana gövdenin- simetrik olduğu görülüyor. Örnekteki balıkları da sırttan dik olarak kesersek (eminönündeki balık ekmekçilerin kesimi yani) -gözler haricinde- vücudun simetrik iki parçaya ayrıldığı görülür.

Sanırım yinede alışageldiğimiz simetriden hariç bir simetri söz konusu.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bitter -- 30 Ekim 2007; 18:59:00 >

Simetrinin dışında "altın oran" kavramı da var buna da bakmak lazım.

Orjinalden alıntı: vasago

Benim sol burun deliğim sağ burun deliğimden daha küçük ve şekli değişik :)

Bu istisnaya giriyor Doğuştan gelen ya da sonradan yaşanan herhangi bir hastalıklada türlü şekil değişiklikleri olabilir

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa sucu

Genelde sağ uzuvlar daha büyüktür (kulak,ayak,el vs.).

Simetrinin dışında "altın oran" kavramı da var buna da bakmak lazım.

Altın oran mükemmel bir hadise. Sağ ayak konusunda haklı olabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.