Şimdi Ara

Yaprak bitleri sürüsü ne yaptımsa ayrılmıyorlar. SS li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
24.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evde balkonda yetiştirdiğim bitkilerim var. Ailece gerçekten bakmayı çok seviyoruz.

Son zamanlarda bitkilerimi bir anda yaprak bitleri sardı ve ne yaptıysam köklerini kurutamadım.

Çiçekçiye gittim bir ilaç önerdi, aldım suya karıştırdım püskürttüm vs. biraz bitermiş gibi oldu birkaç gün geçmeden yine toplantı yapmaya başladılar

Bu konuda fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Ayrıca bu böcekler öyle açlar ki çiçekleri açmadan hüpletiyorlar

Biber yetiştiriyorum sayelerinde birçok çiçeği döküldü

Yaprak bitleri sürüsü ne yaptımsa ayrılmıyorlar. SS li Yaprak bitleri sürüsü ne yaptımsa ayrılmıyorlar. SS li Yaprak bitleri sürüsü ne yaptımsa ayrılmıyorlar. SS li Yaprak bitleri sürüsü ne yaptımsa ayrılmıyorlar. SS li Yaprak bitleri sürüsü ne yaptımsa ayrılmıyorlar. SS li Yaprak bitleri sürüsü ne yaptımsa ayrılmıyorlar. SS li

• babaannem meraklıdır çiçeğe böceğe ben küçükken aşağıdaki karışımı yapar bana sıktırırdı.Hala kullanır

sirke-arapsabunu-acı toz biber.

Bu üçünü camsil fısfısına suyla karıştırarak koy ve hergün yapraklara teker teker sık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

babaannem meraklıdır çiçeğe böceğe ben küçükken aşağıdaki karışımı yapar bana sıktırırdı.Hala kullanır

sirke-arapsabunu-acı toz biber.

Bu üçünü camsil fısfısına suyla karıştırarak koy ve hergün yapraklara teker teker sık.

arap sabunu biraz sakıncalıymış gibi geldi

Gerçekten işe yarar dersen deneyeceğim ama sapı kalmasın sonra bitkinin
  • Suyuna 1 damla çamaşırsuyu karıştır bitkinin ama sadece 1 damla yoksa kurutursun.
  • bit ilacı var. spreyle sıkıyorsun bir daha olmuyor. o yapraktan numune al ziraatçiye götür verir ilacı. ismini hatırlamıyorum şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dil Mühendisi

Suyuna 1 damla çamaşırsuyu karıştır bitkinin ama sadece 1 damla yoksa kurutursun.

mantığı pek anlayamadım, bu bitkinin sebzelerini yemeği planlıyorum ona göre tavsiyede bulunursan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

bit ilacı var. spreyle sıkıyorsun bir daha olmuyor. o yapraktan numune al ziraatçiye götür verir ilacı. ismini hatırlamıyorum şuan.

geçen gün aldım ziraatçiden ama biraz azalmışlardı sonra tekrar biriktiler.. Sürekli böyle mi olacak, yani gün aşırı ilaçlayacak mıyım? Ayrıca bu ilacın sebzeye ne gibi zararı olabilir sonuçta yicem ben onları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yarım Kafalı Adam (SS'li)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sadece sabunlu su sık yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

quote:

Suyuna 1 damla çamaşırsuyu karıştır bitkinin ama sadece 1 damla yoksa kurutursun.

mantığı pek anlayamadım, bu bitkinin sebzelerini yemeği planlıyorum ona göre tavsiyede bulunursan sevinirim

Meyveyi yıkayacaksın dostum yemeden önce ayrıcac 1 damla çamaşırsuyunu 50 ml suya karıştırırsan çok çok derişik olur zaten
  • quote:

quote:

quote:

Meyveyi yıkayacaksın dostum yemeden önce ayrıcac 1 damla çamaşırsuyunu 50 ml suya karıştırırsan çok çok derişik olur zaten

suyuna koyacağım ç.suyu nasıl olacak da bu haşeratları gökecek bunu ben pek anlayamadım.

Sonuçta üstüne sık demiyorsun suyuna kat diyorsun

•  Yaprak bitleri sürüsü ne yaptımsa ayrılmıyorlar. SS li
  • quote:

quote:

quote:

quote:

suyuna koyacağım ç.suyu nasıl olacak da bu haşeratları gökecek bunu ben pek anlayamadım.

Sahur yapmadım biliyormusun :D üstüne sık işte 1. mesajda hata yapmışım sen anla dostum ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Skalpell

tek başına zor gibi, başarabileceğini sanmıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sahur yapmadım biliyormusun :D üstüne sık işte 1. mesajda hata yapmışım sen anla dostum ya

tmm, denicem

Arkadaşlar başka tavisyeler de alalım. Elbet sizin bitkilerinizin de başına gelmiştir / gelir birgün

• Arkadaşlar birkaç forumu okudum da sarımsak ile müdahale şart demişler, sizce etkisi olur mu?

• flamethrower diye bi sprey var gerçekten işe yarıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 bitki için sabunlu su kullanabilirsin. İlaçla filan uğraşma. Sil pamukla her tarafını yaprak biti felan kalmaz. Bunu bana bitki koruma bölümü asistanı söylemişti. Lakin arap sabunumu normal sabunmu hatırlamıyorum. Sıvı sabun vb. türevlerini kullanma da onlar detarjan gibi.
  • quote:

Arkadaşlar birkaç forumu okudum da sarımsak ile müdahale şart demişler, sizce etkisi olur mu?

Yerin varsa yanlarına sarımsakta dik. Televizyonda öyle dediydi bi amcam
  • Çimlendirme dahil bitkinin bu boya gelmesi ne kadar sürdü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrganikYazar

Çimlendirme dahil bitkinin bu boya gelmesi ne kadar sürdü?

1,5 ayda bu kadar oldular
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.