Şimdi Ara

Yapılmayan soru daha mı değerli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazıları daha değerli diyor bazısı farkı yok her soru eşit diyor doğrusu nedir bunun ?

• Bununla ilgili bir konu açacaktım (standart sapma) ama üşendiğim için açmadım.

Sene başlarında bir kimya hocamın 2019 aytdeki yapılması düşük olan bir soruyu yapanın 6.5 puan fazla aldığını söylüyordu. Ben onun yalancısıyım ama iki hoca da doğruladı bu durumu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl yani hocam ? Eğer ders çalışma olarak diyorsanız yapamadığımız soru daha değerlidir niye yapamadığımızı analiz edip soruyu öğrenmemiz bir süre sonra tekrar çözmeye çalışmamız gerekir. Sınav olarak diyorsanız hepsi eşit ne farkı olacak ki
  • Hocam öyle bir şey yok şöyle düşün . Senin 4 yanlış yaptığını düşünelim türkçeden . 1 yanlışın gidicek dimi hangi soru gidicek ozaman yani puanın fazla gidebilir birine veya diğerine göre . Böyle bir şey yok tamamen yanlış diye biliyorum . Alan bazlı standart sapma var . Alanın puanı 1 iken . Atıyorum fiziğinki 1.3 olur sorunun puanı . Sen fizikten 6 ya 1 iken 7 ye 1 yaptığında o farkı çok göremezsin ama 13 1 iken 14 0 yap . Alan bqzlı standart sapmada uçarsın . Umarım anlatabilmişimdir . Doğru bildiğimi düşünüyorum . Benim geçen yıl tyt netim 93 tü arkadaşımında 93 tü ama benim sıralamam 19 bin geldi onan 17 sebebi şu . Benim fizikten 3 yanlışım vardı ve geometrim boş sayım fazlaydı o arkadaşın fizik fuldu geometri ha keza iyidi bana göre . Alanın yapılabilirliğine göre yukarı çıkarsın inersin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastDoremoni -- 20 Haziran 2020; 11:24:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşırı yanlış yapılan sorudan ekstra bir puan kaybı yaşamazsın fakat yaparsan büyük bir puan kazancı yaşarsın
    aşırı doğru yapılan bir soruyu yanlış yaparsan ekstra bir puan kaybı yaşamazsın fakat diğer sorulara göre daha az bir puan elde edersin
    standart sapma olayı
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    yok reis sınav olarak dedim de forumda da tek bi görüş yok anladığım kadarıyla
  • https://kunduz.com/tr_tr/blog/yks-puan-hesaplama-sistemi-hakkinda-bilgilendirme-3734/
    Burada anlatılmış biraz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Esş nin sitesinde bu şekilde bir tablo var. Yani ufak bir sapma var soru değerleri açısından.

Yapılmayan soru daha mı değerli ? Yapılmayan soru daha mı değerli ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bir testin içindeki bütün sorular aynı değerdedir.https://ertansinansahin.com/yks-2020-ayt-tyt-puan-hesaplama-ve-siralama-hesaplama/ Bu sayfada detaylı bilgiler bulabilirsin.

Standart sapma bir testin tamamı için elde edilen ortalamalara göredir. Soru bazlı değildir.

Öyle olmasaydı attığım linkteki puan hesaplama aracı doğru çalışmazdı. Çünkü kimin hangi soruyu yaptığını bilemez oradaki yazılım. Geçen seneye ait (YKS 2019) bir sınav sonucunu olduğu gibi girin sonucun kusursuz bir şekilde elde edildiğini görebilirsiniz. Bu da zaten bu durumu ispatlar.

• Tytde her bölümün genel puanı var yapılamayanla yapılan aynı fakat aytde standart sapmaları da hesaba katıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.