tıp alanında geliştirilen, henüz emekleme aşamasında sayılabilecek bir yapay zeka programı, çin'de düzenlenen kapsamlı bir deneyde, doktorlar ile tanı koyma konusunda kapışıyor mücadele, yapay zekanın özel olarak seçilen alanında en iyi doktorlara karşı zaferiyle sonuçlanıyor. yapay zeka %87 doğru tanı koyarken doktorlar %66'da kalıyorlar. tanı koymak doktorluk mesleğinin uğraştırıcı ve gereksiz zaman harcanan rollerinden biri. gelecekte yapay zekanın bu görevi doktorların elinden alıp, “üstelik daha yüksek bir doğruluk oranıyla” sağlık sektörüne büyük yardımları dokunacak görünüyor. |
yapay zeka tıpı bitirmeye başlamış



-
-
Eto bitmiş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
(alıntı)
-
Mantıklı zaten. Tanının yapay zeka tarafından konulması.
Ama bu doktorluğu bitirir mi? Hayır tam tersi. Tespit edilemeyen tanılar da tespit edileceği için doktorlara daha fazla ihtiyaç olacak.
Lan Ramsey cahil misin ameliyatları da Robotlar yapıyor artık?
O robotları online olarak yine doktorlar yönetiyor. Yanlış hatırlamıyorsam Türkiyede Amerikadaki ameliyatı yapan bir doktor vardı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tıp bitmez arkadaş
-
Bu gelmeli zaten.
İyi olmuş.
Dr. Ev anı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her sene aynı muhabbet
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Malesef çok doğru.
Son aldığım duyumlara göre
60 üstü tıp profları
Yavaş yavaş yazılıma yöneliyorlar.
Hatta bizim 65 üstü bi hoca
Bu yıl yks ile boğazici CENG e yerleşti.
Biosunda tıp bitti moruk xD yazıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her an 'yazılıma kaymak için ceng tutmuyorsa tıp okunabilir' diyenler ortaya çıkabilir. Yazılımcıların, araç olarak yazılım kullanılan tüm meslekleri yazılımın alt dalları zannetmesi.
-
Tıp: bittim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam tıp öyle bir alan ki semptomları birebir aynı olan 30 farklı hastalık olabilir ancak hastalık alanı daraltma amaçlı yapay zeka ile tıp ortaklaşa çalışabilir. yıllardır symptoma diye bir site var mesela tanı botu gibi bir şey ancak hata payı o kadar düşük değildi çok tercih edilmiyor. mr okumayla alakalı yapay zeka yazılımı olsa 0 hata işe yarayabilir rapor yazıcak vs. ortalama insan ömründen az ömrü olan radyoloji teknisyenleri yerine yapay zekaya bırakılabilir o odalar vs. daha yolun başındayız.
-
Çok yolun başında değiliz aslında, verilen örneklenen çalışmaların hepsi yıllardır yapılıyor.quote:
Orijinalden alıntı: apostrophehocam tıp öyle bir alan ki semptomları birebir aynı olan 30 farklı hastalık olabilir ancak hastalık alanı daraltma amaçlı yapay zeka ile tıp ortaklaşa çalışabilir. yıllardır symptoma diye bir site var mesela tanı botu gibi bir şey ancak hata payı o kadar düşük değildi çok tercih edilmiyor. mr okumayla alakalı yapay zeka yazılımı olsa 0 hata işe yarayabilir rapor yazıcak vs. ortalama insan ömründen az ömrü olan radyoloji teknisyenleri yerine yapay zekaya bırakılabilir o odalar vs. daha yolun başındayız.
Zaten yapay zekanın tanı koyması vs çok da zor şeyler değil.
Mesele zaten sağlıkta yapay zekaya göçün olmaması, uzun süre de olmayacak muhtemelen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Teknoloji tıpı bitirmiyor daha kolay hale getiriyor yani teknolojinin ilerlemesi tıbba ve hekimlere yarıyor mesela göz çizdirme ameliyatı makine 5 10dk da hallediyor kalkıp gidiyorsun, doktor değil o makineyi kullanmasını öğrettiğin bir teknisyen bile yaptırabilir o ameliyatı ama doktor yapıyor ve daha kısa kolay sürdüğü için az para almıyor daha çok para alıyor son teknoloji olduğu için bu tanı koyma cihazları da gelse bunun operatörleri yine doktor olacak ve tanıyı bu cihazlarla koydukları için daha premium pahali bir hizmet olarak sunacaklar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Datanın kaynağı ne peki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Datanin kaynagi hekimler degil, literatur ve literature dayali olarak hazirlanan ve Saglik Bakanliklarinca belirlenen protokoller. Hastanelerde gordugun hekimlerin literature ve protokollere hicbir katkisi yok, sadece ezberleyip uygulamakla yukumluler ama bunu bile beceremiyorlar, yanlis tani ve tedaviden gecilmiyor ortalik.
Malesef çok doğru.
Son aldığım duyumlara göre 60 üstü tıp profları Yavaş yavaş yazılıma yöneliyorlar. Hatta bizim 65 üstü bi hoca Bu yıl yks ile boğazici CENG e yerleşti. Biosunda tıp bitti moruk xD yazıyor |
Mantıklı zaten. Tanının yapay zeka tarafından konulması.
Ama bu doktorluğu bitirir mi? Hayır tam tersi. Tespit edilemeyen tanılar da tespit edileceği için doktorlara daha fazla ihtiyaç olacak. Lan Ramsey cahil misin ameliyatları da Robotlar yapıyor artık? O robotları online olarak yine doktorlar yönetiyor. Yanlış hatırlamıyorsam Türkiyede Amerikadaki ameliyatı yapan bir doktor vardı. |
Her sene aynı muhabbet
|
Tıp: bittim
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X