Şimdi Ara

yapay zeka kendi yapay zeka yazılımını yapabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet beyler hep boş şeyleri konuşacağımıza biraz da bilimden konuşalım.
    Sizce insan yapımı bir yapay zeka bilgisayar, kodlama dillerini öğrenip kendi için süper yapay zeka yazılımı tasarlayabilir mi?
    eğer insan yapımı yapay zeka kendisi için başka bir yapay zeka yazılımı üretirse insan kontrolünden çıkar ve işte o zaman hapı yutarız. ve bu yapay zekaya sahip robotlar kendi türlerini de üretmeye başlarsa ne olur. robotları robotların ürettiğini düşünün.

• fişini çekeriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten öyle olma ihtimali yüksek birazdan Stephen hawking sözleri gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google ın ürettiği son yapay zeka kendi kendine öğrenme kabiliyetine sahip.Bu bile yeter bence.

•  yapay zeka kendi yapay zeka yazılımını yapabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen bu zekayla interneti kavrayabilip donanımhabere girip konu açıyon. yapay zekayı düşün bide.
  • Muhafız. kullanıcısına yanıt
    kendine pil üretirse yapay zekaya sahip robot. Ben Robot filmini seyretmedin mi hiç
  • burak.t001 kullanıcısına yanıt
    kodlamayı öğrenirse yanarız
  • O kapasitede robot yapabiliyorsan, robotun istenmeyen durumlara yol açmasını da engelleyebiliyor olman lazım. Ne bileyim en kötü, zararlı yazılımlar gibi girişimlerde kendi kendine imha olması vb şeyler.

• michio kaku geleceğin fiziği kitabında bu konuya değiniyor ona göre bu olay bu yüzyılın sonuna doğru 2100 ve ilerisi için tehlike arz edecek diyor. Çünkü şuana kadar yapılmış hiçbir yapay zeka iiçin insanların sahip olduğu olaya göre alternatif düşünce üretme konusu söz konusu değil. Ayrıca duygu gibi önemli bir kavramda yok onlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revion

yapay zeka işleri karışık, fazla kurcalama.

Binalı Yıldırım'ın o meşhur bulut bilişim konuşmasına benzedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

michio kaku geleceğin fiziği kitabında bu konuya değiniyor ona göre bu olay bu yüzyılın sonuna doğru 2100 ve ilerisi için tehlike arz edecek diyor. Çünkü şuana kadar yapılmış hiçbir yapay zeka iiçin insanların sahip olduğu olaya göre alternatif düşünce üretme konusu söz konusu değil. Ayrıca duygu gibi önemli bir kavramda yok onlarda.

evet yok,ama şu ayrıntıyı kaçırıyorsunuz insan yapımı yapay zeka kendi için süper yapay zeka yazılımı üretebilir.
    ve bu yapay zeka yapımı süper yapay zeka durumu göre düşünce ve pozisyon alabilme yeteneğine kavuşabilir.

hatta bu yapay zeka yapımı süper yapay zeka da kendisi için daha da üst düzey ultra süper zeka yazılımı üretirse . yapay zekalar basamak basamak üst seviye yazılımlar üretirse yani yapay zekalar evrimleşirse

• Bir gün dünyayı bir yapay zekanın yöneteceğini dusundugum için doğal olarak evet diyorum.

• şöyle bir yapay zekaya hayır demem. mesela ben asistan yapay zekaya diyeceğim ki bana 1500tl en en ekonomik en performansı bilgisayar sistemi topla. o da tüm interneti tarayacak bana en ucuz en kaliteli parçaların listesini ve adreslerini liste olarak karşıma çıkartacak.
    veya yapay zekaya sahip robota git bana çay yap getir diyeceğim o da bana çay yapıp getirecek. ha bir gün de derse ki ''babanın uşağı yok karşında git kendi çayını kendin yap'' işte o zaman büyük sıkıntı olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.