Şimdi Ara

Yapay Zeka İle Uğraşmak İstiyorum, Ne yapmalıyım???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
11.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi abilerim ablalarım ben istanbulda bir anadolu lisesinin 3. sınıfında okuyan bir öğrenciyim,
    Amacımız iyi bir üni ye girip iyi bir meslekte çalışmak,
    ben yapay zeka robotikle uğraşmak istiyorum, internette gezindim biraz ama yanıtımı bulamadım, bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ama bazı yorumlar beni soğuttu, yapay zekayla uğraşmak için en iyi bölüm nedir? hangi üni nin hangi bölümüne gideyim, orayı bitirince başka bir bölümde master yapayım mı?, türkiyede çalışabilir miyim?, yurt dışında çalışmak istesem ne yapmam gerekir? gerçekten tecrübeli kişiler yanıtlarsa çok memnun olurum, artık bi hedef belirleyip onun üstüne çalışmak istiyorum. cevaplarınızı bekliyorum ...

• Kim istemiyor ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ilginç bir soru.

Yapay zeka dediğiniz şayet kişisel asistan dan bahsediyorsanız bilgisayar veya yazılım mühendisliği seçerseniz.

Düşünen bir yapay zeka için yazılım bilgisi yeterli değildir ki zaten günümüz bilgisayarları o derece bir yoğunluğu kaldıramaz. Bu yüzden Quantum Bilgisayarı dediğimiz bilgisayarlar var ve bunlar dahi tam olarak Quantum bilgisayarı değiller.

Quantum bilgisayarlarıyla çalışmak istiyorum uzerinde düşüneceğim diyorsanız fizik mühendisliği sizin için iyidir fakat Türkiye'de çok iyi iş pazarı beklemeyin Quantum için çok çok geriden gelen bir ülkeyiz. Japonya,Amerika gibi ulkelerde ya da doğrusu Google gibi büyük firmalarda ya da NASA'da çalışmak isteyeceksin. Aİ çok geniş bir konudur. Gelişmesi çok tehlikelidir.

O yüzden kişisel asistanlar daha da yardımcı olacaktır. Apple gibi firmalarda SİRİ ve onun türevi asistanlar var bunlar da yapay zekadır.

Bence Fizik,bilgisayar,elektrik elektronik gibi bölümlere bak. Kararını ona göre ver. İnternette bir sürü yazı bilgi var onlara bak...

Ben tecrübeli değilim bildiklerimi saydım sadece yanlış biliyorsam da affola. Ben de 3. Sınıf anadolu lisesindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hali hazırda Türkiye'de yapay zeka ile ilgili bir bölüm yok. Bilgisayar ya da Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerde Yapay Sinir Ağları ya da veri madenciliği şeklinde yüzeysel olarak dersler veriliyor.

Matematik ve Fizikten pek hoşlanmıyorsan kesinlikle seçilmemesi gereken bir branş. He yok benim ben severim dersen amenna.

Şu an Türkiye'de plaka tanıma sistemleri, bankaların imza kontrolü vs. yapay zeka sistemleri yapılıyor. Daha sağlam işler için kesinlikle yurt dışı daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • Ankara'ya yeni bir üniversite açılacak.Adı:Anka Teknoloji Üniversitesi
    " Yazılım ve Yapay Zeka Mühendisliği " diye de bir bölümü var.
    Tam bilgi için :https://tr.wikipedia.org/wiki/Anka_Teknoloji_%C3%9Cniversitesi
    Fakat tam olarak ne zaman kurulur ve öğrenci almaya başlar bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralahmet32 -- 27 Ocak 2016; 21:34:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.