Şimdi Ara

Yapay zeka bakmayan kaldı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

AI'ı ellerinden alsak kimse bir şey bilmiyormuş gibi geliyor, herkesin kodlama ve ai bildiğine emin miyiz?

F2f whiteboard interview yapsak kalem oynatamazsa kimse hiç şaşırmam şu saatten sonra...

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Led amaçlı direkt yakılır da diğer interrupt, spi, usart gibi konular için tüm reference manualda olan adres tanımlamalarını yazıyor, makrolar tanımlıyor, User kolay konfigüre etsin diye structlar tanımlayıp bir nevi abstraction layer eklemiş oluyor, yani bir User'ın register seviyesiyle muhatap olmadan profesyonel kodda yaptığı her şeyin sıfırını yazmayı öğretiyor.

Yazarken benim çok hoşuma gidiyor açıkçası, çok giriş seviyesi de olsa unity baktım, görüntü işleme ile uğraştım, robotik falan da denedim ama mobil ve gömülü dışında hiçbiri bu kadar keyifli gelmedi, mobil de günlük ihtiyaçlara hızlı çözüm üretmeyi kazandırdığından hoşuma gitti ama bu ceng derslerinin en fazla etki ettiği alan gömülü yazılım sanırsam, 3 derslerini görmedim ama onlar da C - Assembly - OS - işlemci arasındaki bağlantıyı tamamlıyor gibi anladım, zaten daha gömülü de almadım önden bakıyorum aday mühendislikte öne çıkabilmek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 3 Eylül 2025; 0:28:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Evet interruptlara, ISR, PWM, ADC gibi detaylara dalınca çok zorlaşabiliyor her şey.

Embedded işinde kodla çalışması değiştirilebilen elektronik bir proje ortaya çıktığında verdiği keyif ayrı bir güzel oluyor. Piyasada satılan mikroçipli ürünlerden birini kendin yapmışsın gibi his veriyor insana, bu elle tutulan ürünün verdiği keyif biraz daha farklı oluyor kabul ediyorum, bir de bölüm CS değil de gerçekten mühendislikmiş hissi veriyor  

hocam staj yaptın mı hiç

• verenler var. iyi coderları elinde tutmak isteyen şirketler oluyor mutlaka. dedim ya herkes kod yazmasını biliyor diye. ama iyi kod yazmasını bilen çok az insan var. yoksa hepimiz copy paste iş yapıyoruz. gerçekten bu işi yapacak algoritmaları tek başına çözecek adam sayısı çok az.

herkes kodlama bilsin diye 2 gün öncesine kadar çocuk yaşa kadar herkese eğitim veriyorlardı. evet herkes bir şekilde kod yazmasını biliyor. önemli olan algoritmik çıktı yapmak, kalıpları iyi bilmek, toolları da gerektiğinde uygun şekilde kullanmak. AI bir yere kadar çözüm üretebiliyor bazen hatalar yaptığı için supervisor ihtiyacı var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.