Şimdi Ara

Yapay zeka bakmayan kaldı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bitirme projelerinin 40'ının yaklaşık 30'unun AI, LLM, Görüntü işleme üzerine olduğunu gördükten sonra tekrar tekrar düşündüğüm meseledir. 1 tane drone simülasyon projesi gördüm, onda bile ML gerekiyordu, muhtemelen yine görüntü işleme için.

Bir yandan bu curcunadan kaçıp diğer alanlarla ilgilenmek daha avantajlı geliyor, diğer yandan da herkesin bildiği bir şey mi var diyorsun, belki son sene son dönem AI almayı deneyebilirim, ama hiç bana hitap etmiyor, dümdüz istatistik + matematik kökenli geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Başka bir alan kaldı mı ki? LLM ile çok güzel uçsuz bucaksız fikirler düşünebilirsin ve hayata geçirebilirsin. Odtü’de de neredeyse her şey böyle ama halen gelen jüriler ai kullanımını az buluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orientis O kullanıcısına yanıt
    Aynen orası öyle kendi kendine sonuç üreten bir konsept düşüncesi bile güzel ama bendeki ceng tanımı biraz daha sistemlerle uğraşmakla ilgili yani cidden bu bilgisayar nasıl çalışıyor merakıyla okuyorum bölümü xd.

Mesela teknofestte otomobil/drone yarışmaları var işte hazır aracı park et engellerden kaç gibi orada da mesela görüntü işleme yapayım işte açıya göre o kareye dönsün vs vs hiç gelmiyor bana, ben direkt bu arabaya fren yap komutu nasıl geliyor elimde olan hazır sensörlerle nasıl iletişime geçecem kısmı hoşuma gidiyor ama tabi csci olup bu alana yönelen çok az olduğu için ondan merak ettim kim neler düşünüyor diye, gerçi forumda 5 6 csci var ama olsun xd

Bu olmazsa siber veri mühendisliği ya da mobil geliştirme bile ai'dan daha çok ilgimi çekiyor, ama tabi trendi kaçırmama düşüncesi de var

• herkes kodlama biliyor herkes yapay zeka biliyor. sen ne istiyorsun ona bak. bana sorarsan hepsi saçmalık. ai'da bile sagi agi olup olmayacağı belli değilken diyebileceğim bir şey yok. olur da agi bir gün olursa zaten tanrı diye ona taparız.

• idontremember kullanıcısına yanıt

AGI ve düz llm çok farklı şeyler. AGI'nin çıkacağını ve 3-5 nesil sonramızın bile göreceğini sanmıyorum

• Bitirmelerin alayının AI ile ilgili olması benim de canımı sıkmıştı geçen sene. Hocalar artık kendi araştırmalarında da AI a yöneldiği için bu alanda proje yapmak istiyorlar ama herkes AI la uğraşmak zorunda değil bence saçmalık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Strong Math background + Solid CS skills + Applied Finance knowledge = $1m+

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen backend düşünürken gömülü hedefliyordum
    Ai'a geçince o zaman da gömülü hedefliyordum
    Finans + math alanı açıldı yine gömülü hedefliyorum

Kararlılık deyince de bizdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Leopard76

Sen backend düşünürken gömülü hedefliyordum
    Ai'a geçince o zaman da gömülü hedefliyordum
    Finans + math alanı açıldı yine gömülü hedefliyorum

Kararlılık deyince de bizdir

gömülü boş iş kanka sıkıcı ve standart bir hayat sunuyor.

ben çapı bu alan için yapmak istiyorum zaten. ctis'ten imkansız idi.

• ben çok araştırmadığım için bilmiyorum.

baba madem bu kadar para düşünoyrsun git yatırım bankacısı ol jp morganda ne yapacaksın yazılımı.

• hepsi standart hayat sürüyor bence türkiyede. en fazla webde falan evden çalışma imkanın var. ai'da da uzaktan çalışma imkanı var tabi. gömülü bizlik bir iş değil bana sorarsan eğlence için olabilir tabi.

• nasıl boş ya milletin ardunioda tek satırda yaktığı ledi sen tüm adreslemeleri tek tek yaparak ve o bildiğimiz yazılım prensiplerine uyarak sıfırdan yapıyorsun, logic design + computer organization aşırı işime yarıyor bunlara çalışırken, fiziksel bir cihazı yazılımla kontrol etme fikri çok iyi.

Rekabet açısından da bence backendden ya da aidan daha avantajlı sadece eede bu alana yönelenler + cengte bu alana yönelenler var, ama dezavantajı da öğrenme eğrisi çok dik başka bir alanda 20 saat kurs izlesen somut bir ürün yaparsın bunda 160 videonun 50.sinde Led yakmayı öğreniyorsun anca, bu ünideki dersleri görmemiş olsam daha 10.videoda bırakırdım büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 2 Eylül 2025; 23:51:45 >

hocam yazılım demek çok sığ olur, front-end yazılmıyor sonuçta.

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

düz backend boş iş zaten rekabet inanılmaz fazla benim malum alanı öğrenip üstüne bir de side skill eklemen lazım.

sanılanın aksine türkiyede de niş işler varmış geçen 200+ ilan inceledim. idontremember hocamızın türkiyede hep full-stack var sadece argümanı doğru değilmiş. tabii bi faang işi beklememek lazım.

• valla hocam istersen bu işin tanrısı ol yine dönüp dolaşıp kod yazacaksın işte. herkes yazıyor, kod yazmayan bilgisayar mühendisi ya da cs'ci ben cs'ciyim demesin.  

sen boşver şimdi onu bunu da atla bir msc phd sonra openai meta paraları say say bitiremezsin.

• hocam o zaman benim karşıma hep full stack çıkıyor. ben niş görmedim pek merak ettim ilanları.

turkcell ilanı gördüm AI infra engineer arıyordu. çok niş bir iş. bi sürü gördüm böyle.

• Benim alanda da ülkede işler var ismi savunma sanayi ve otomotiv hatta

Neyse burada iş bulamadık mı en kötü mobil yazarız 1.5 ay sırf bunda çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 2 Eylül 2025; 23:59:33 >

hocam keramet kod yazmada olsa o kadar para vermezlerdi.

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Bu kadar abrtmayalım ya, led yakmak en kolay iş. library kullanmadan da yakarsınız o da kolay, sadece resistor bağlayıp porttan voltage çıktısı vereceksin...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.