Şimdi Ara

Yapay Hayatlarınız Üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kısmınız genç. Hayattaki en büyük hedefi, okulunda başarı olup lise sonunda iyi bir üniversite kazanmak. Bunun için dersanelere tonlarca para yatırıyorlar.

Sırf okulda sekiz saat gördüğü ders yetmiyor diye.

Gençler fikirlere sahip. Bazıları Kemalist, bazıları dinci, bazıları komünist. Farklı olsa da hepsinin bir görüşü, hayat felsefesi var. Ancak hepsinin LYS hakkındaki kaygısı aynı. Fikirlerini dile getiriyorlar, ta ki karşısına gudubet suratlı biri tahtada olasılık konusunu anlatıncaya kadar. O an hepsi sessiz. Az önce toplumdaki eşitsizlik diyen Komünist de, yalnızca Allah’tan korkarım diyen dinci de pür dikkat dinliyor. Zira dinlemezse konuyu iyi anlayamaz. Konuyu iyi anlayamazsa iyi bir üniversiteye giremez. İyi bir üniversiteye giremezse statü, para elde edemez. Statü ve parası olmazsa, hayatta kalamaz. İşte sistem böyle yutar içindekileri.

Bir kısmınız yetişkiniz. Bazılarınızın hayattaki en büyük hedefi, askerliği atlatıp düzenini kurmak. Bazılarınızınsa para sıkıntısından kurtulmak. Bazılarınız huzuru aramakta. Fakat hiçbiriniz aradığınızı bulamamaktasınız. Bu yüzden birbirinize saldırıyorsunuz. Karşıt görüşte birini gördüğünüz anda içinizde biriken tüm nefreti ona kusuyorsunuz. Ve bunun adına tartışma diyorsunuz.

Sırf sizinle aynı fikirde değil diye.

Hepiniz fikirlere sahip. Kanal D Ana haber bülteni kadar yapmacık fikirler bunlar. Çoğunuz hümanistsiniz, insanları ve insanlığı seversiniz. Ancak apartmanda komşuyla karşılaşmayayım diye, o indikten sonra evden çıkıncaya kadardır bu tavrınız. Ergenlik dönemindeki çocukları korkutursunuz, “Bu hayat zordur yiğen” triplerinde öğütler vererek.

Hepiniz kendinize yalan söylüyorsunuz. Fakat sanki hiçbir şey olmamış gibi dışarı çıkıp mutluymuş rolü yapıyorsunuz.

İnsanlar sizin eksik yönünüzü görmesin diye.

Gençlere öğütler vermek yerine yaşadığınız yapay hayatı anlatsanız zaten yeterince korkarlar.

Siz yaşamınızı size dayattıkları gibi yaşarken, dünyada neler oluyor biliyor musunuz? Kızılay’ın hazırladığı kamu spotu değilim ben arkadaşım. Gerçeğin ta kendisini göstereceğim sana.

İsrailli askerler, İsrailli kızlara füze ve top mermilerinin üzerine "sevgiyle ölün, canınız cehenneme" gibi yazılar yazdırırken.

Irak'ta havalar güzel.

İşte dünya böyle bir yer.

Bu iğrenç sistem karşısında insanı özgür kılan tek korku da, Allah korkusudur. Allah'tan korkan adam, O'nun dışında başka hiçbir kimseden korkmaması gerektiğini de bilir. Sevgili müslüman geçinenler, siz nelerden korkuyorsunuz? Kimlerden çekiniyorsunuz? Kimlere yaranmaya çalışıyorsunuz?

Sevgili genç, sevgili yetişkin. Bu dünyada sandığınızdan daha fazla şerefsiz mevcut. Fakat eğer bu itlere ve sığırlara uyarsanız, egonuza yenilirseniz, bu dünyada çok güzel yerlere gelirsiniz.

İyi bir işiniz olur.

İyi bir kariyeriniz olur.

Paranız da olur.

Seçim sizin.
     Yapay Hayatlarınız Üzerine Yapay Hayatlarınız Üzerine Yapay Hayatlarınız Üzerine

• Valla Cidden Yazdırıyorlarsa O Tür Şeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.H -- 12 Eylül 2013; 16:10:45 >
  • nick-mesaj
  • İyi bağladın güzel konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Egonuza yenilmeyin" iyi öğüt. Belki de gerçek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sütlü Mısır

nick-mesaj

böyle yazmakla eline geçeni öğrenebilir miyiz ?
  • Güzel yazı takip
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sütlü Mısır

nick-mesaj

+yanyatmışsekiz
  • Sonda ki cümle yüzünden belki konu kapanabilir ama değerli ve güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.

• aferin lan iyi olmus.

• Hocam çok güzel açıklamışsın ancak admşnler konuyu gene siler bu kadar duyarsız yöneticiler var (isim vermeyeceğim) ama konunu burada en fazla 20dk durur

• quote:

Orijinalden alıntı: her şey çok güzel olacak

Bir kısmınız genç. Hayattaki en büyük hedefi, okulunda başarı olup lise sonunda iyi bir üniversite kazanmak. Bunun için dersanelere tonlarca para yatırıyorlar.

iyi gidiyordun.fakat allah korkusu filan dedin.ben bir ateist olarak senden daha iyi bir insanım allah korkusu için yapılmıyor bazı şeyler.bunu bi öğrenemediniz.
    onun adı allah korkusu değil onun adı insanlık
  • eline sağlık güzel olmuş. uğraşmana değmiş
  • Yazı güzel beğendim fakat sonu çok daha iyi bi yere bağlanabilirdi çok yaman olmuş
  • Güzel yazı .
  • Beyler, öncelikle şunu açıklığa kavuşturayım. Bu yazıyı kimsenin beğenmesi için yazmadım. Bundan sonra yazarsam da hepsi bu tür olacak.

quote:

iyi gidiyordun.fakat allah korkusu filan dedin.ben bir ateist olarak senden daha iyi bir insanım allah korkusu için yapılmıyor bazı şeyler.bunu bi öğrenemediniz.
    onun adı allah korkusu değil onun adı insanlık

Demiş biri. Yani o kadar cümle içinden bir tek kelime yüzünden tüm yazının üzerini çiziyorsan, sana elitist ve aydın kişiliğinle başarılar diliyorum. Ve evet, harbiden cehennem varsa, ben orada en başta yanacak kişilerden biri olurdum.
  • Sırf başlığa bakarak içeriğin doğruluğunu onaylamıştım bile. İnsanlar şuan içinde yaşadıkları yapay hayatı öyle benimsemişler ki yapaylığını fark edemiyorlar bile, gerçek dünyayı bu sanıyorlar...
  • Ulan şu ülkenin başına bir geçeyim
  • İyi güzelde konuyu nasıl Irak'a, İsrail'e bağladın ben hala anlayamadım orayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.