|
-
-
10soruda D ile S arasına doğru çiz
elin 3tane 3gen oldu
BAD
BDS
SDC
DB=DC demiş ona x dersek AB uzunluğuda y olsun
BAD alanı 3y/2
BDS alanı 1x/2
SDC alanı 3x/2 toplarsam (4x+3y)/2
bütün üçgene tek parça olarak bakarsam
BAC alanı (y).(3+x)/2
üstteki ile eşitlersem 4x+3y/2= 3y+yx/2 y=4 geldi
AB=4 oldu x dediğimiz yer 3 4 5 üçgeninden 5 oldu artık büyük üçgende pisagor yaparsm
4²+(3+5)²=BC²
BC=4KOK5 soruları alandan yaptım karışık gibi aslında ama kolay düşünürsen kardeşim. 3 ayrı alanı toplarsam tüm alana eşit olmak zorunda gibi düşün
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
öğretmen misin hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Yok hocam matematiği seven bir elektrik elektronik mühendisiyim
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Hangi üni hocam kaç yaşındasın
Ben bunla ilgili forumda epey uzun bi iç döken yazı yazmıştım geç okumak matematiği geç öğrenmek diye:D Yaş 31 Kocaeli üniversitesi. Ben matematiği geç öğrendiğim için epey sevip tüm derinlerine inmeye çalıştım . Şimdi yüksek lisans yapıyorum
Anladim hocam cok saol adamsin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -----------------------------THE FORUMLORIAN-------------------------- -
-
Aga dik ve açıortay var // dikten dik var Kolay gibi ama hepsini unutmuşum laa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güncel
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -----------------------------THE FORUMLORIAN-------------------------- -
-
Reisimin yazıları inci gibi laa maşşallah 😎😎😎
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Açıların neden öyle olduğunu anladıysan yani açıortayı gördüysen açıortay teodan b-2b bulursun SBC ve DBC üçgenin benzerliğinden k-2k yazarsın oradan sonra SBC FBE üçgeni benzerliğinden son adımı yaparsın
Bu soruda kafayı kırmaya gerek yok çizim yaparak. Aslında sin teoremi çok mantıklı.
sin30/10=sin80/BD
BD=20sin80 veya 20 cos 10
BD/sin20=x/sin10 => 20 cos 10 /sin 20=x/sin10
Yarım açı formulundan sin20=2*sin10*cos10
x=10 çıkar yerine koyarsan sin20'yı
Abi sin cos olayi kpssde var mi yav
Ben onu öğrenmiştim ama çok zor ogrenmistim bu kitapta da yok
Ustteki soruyu hala anlamadim ama biraz vakit verecegim kendime çözümü anlamak için uzun bi ara vermistim ders calismaya çünkü çok teşekkür ediyorum
Valla ben kpss içeriğini hiç bilmiyorum başka türlü de yapılıyor eminim de şimdilik göremedim benzerlikten geldiğini umuyorum. Anlamazsan yine yazarsın önce açıları yazmaya başla diğer soruda da oradan açıortay teoreminden ilerlersin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt