Şimdi Ara

YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.398
Cevap
47
Favori
239.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halen daha anlaşılmıyor. Peki aşağıda dispute açıldıktan sonra satıcının verdiği tepki ve hiçbir yorum yapmadan kopyala yapıştır ile verdiğim cevap var. Sen ne yapardın?

Ben bu kolaj fotoğrafı cevap olarak gönderip kendisinin şizofren olmasıyla ilgili ciddi şüphelerimin olduğunu, alkol veya uyuşturucu kullanıp kullanmadığını sordum.

YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 1 Nisan 2015; 0:45:51 >
  • Merhaba, Ben 9 şubat'ta aliexpressten ürün sipariş ettim. Satıcı 12 sinde kargoya vermiş ve 15 inde kargo türkiyeye gelmek üzere yola çıkmış gözüküyor. 50 gün oldu üründen hala haber yok. Postam çinde gözüküyor opening aşamasında. Bende bir kaç gün önce dispute açtım, satıcı geri ödemeyi kabul etmedi ve beklememi söyledi. 3-4 gün önce tekrar dispute'u düzenleyip para iadesi istedim. Şuan hala satıcıdan cevap bekliyorum. Büyük ihtimalle tekrar kabul etmeyecek 4-5 gün daha kazanıp escalate i bekleyecektir. Satıcının özelliklerinden biri 60 gün içerisinde gelmeyen ürün için para iadesi yaptığı yazıyor. ürünün gelmeyceği kesinleşti artık, bu durumda paramı nasıl geri alabilirim ? bu satıcının 60 gün için full refund özelliğini nasıl kullanabilirim? aliexpress tarafından mı sağlanıyor bu ? şimdiden teşekkürler
     YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip
  • escalate dispute tıkla dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuphoriA

Halen daha anlaşılmıyor. Peki aşağıda dispute açıldıktan sonra satıcının verdiği tepki ve hiçbir yorum yapmadan kopyala yapıştır ile verdiğim cevap var. Sen ne yapardın?

Ben bu kolaj fotoğrafı cevap olarak gönderip kendisinin şizofren olmasıyla ilgili ciddi şüphelerimin olduğunu, alkol veya uyuşturucu kullanıp kullanmadığını sordum.

senin burdaki konun farklı yukarda bankalar arasında yaptıgın harcama itirazları farklı

uzun uzun anlattım izah ettim tamam herkes kredi kartından paypal ile alışverişini yapar önemli olan sorun çıktımı nasıl çözümlencek süreç nedir

senin iş arapsaçına dönmüş şimdi zamanda yok siparişi verdigin günden bugüne kaç gün geçti ordan başlamak gerekir
  • EuphoriA E kullanıcısına yanıt
    önceikle tekrara sana izah etmek istiyorlar takip nosu olmadan honkong post ile yolladıklarını açıkça sipariş edilen sayfada belirtilmiş herkes için geçerli bişey ama sen anlamamışsın

ürün gemez ise sana para iadesi veya yeni ürünü olabildgince daha hızlı şekilde tekrar gönderme garantisi vermişler ama sen direk onlarla iletişime geçmeden konuyu anlatmadan kendilerine

direk itiraz edip dispute açmısın buda iyi yaklaşım degil diyor

senden dispute den caymanı istiyorlar belirtilen tarihe 5gün kala iade edeceklerini söylüyorlar ürün gelmese bile

gene benim lafıma geldi anlattıklarıma eşleşiyor

customer protection 12 gün sonra bitiyor sıkıntı yok o şekil kalsın dispute cancel etme escalade dispute yapma hemen 5 gün kala paranı iade ederiz diyorlar zaten eline geçer muhakkak ürünün sıkıntı yapma diyorlar mevzu bu

28 gün olmuş siparişi vereli gelebilir her an bekle bir kaç gün ondan sonra escalade dispute ye çevir paran iade olmazsa 35 gün oldumu yani 1 hafta sonra onlarda 100 binlerce insanla ugraşıyor kolay degil iyice izah etmiş durumu

paran iade olurda 10 gün sonra ürün gelirse ver adamın parasını kimsenin kul hakkıyla gidilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iFruit -- 1 Nisan 2015; 15:20:19 >
  • benimde başıma geldi paket gümrükten geri döndü durumu izah ettim ancak hala transit halinde oldugunu söyledi ekran görüntüsü atıp dispute açınca onlarda kabul etti evet ürün elimize bugün geri geldi sorunu halletik

geri gönderdik hemen dedi dispute yi iptal edermisiniz dedi bende dedim ürün elime ulaşır kontrol eder sorun olmazsa paranızı iade ederim başka dispute hakkım yok baştan izah ettim bana transit halinde oldugunu savundunuz resimi görünce

lafı degiştirdiniz dedim bekliycez belki sizin veya bizim gümrükten tekrar döner size yanlış ürün veya arzalı çıkabilir kargoda zarar görebilir başka şsansım yok bekliycez dedim istersen git postaneden geri al durdur ne yapıyorsan yap telefonlamu iptal ediyorsun

gidiyormusun karışmam geri gönderirken bana sormadın dedim bekliyoruz işde
  • melisaw M kullanıcısına yanıt
    ne siparişi verdin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iFruit

önceikle tekrara sana izah etmek istiyorlar takip nosu olmadan honkong post ile yolladıklarını açıkça sipariş edilen sayfada belirtilmiş herkes için geçerli bişey ama sen anlamamışsın

ürün gemez ise sana para iadesi veya yeni ürünü olabildgince daha hızlı şekilde tekrar gönderme garantisi vermişler ama sen direk onlarla iletişime geçmeden konuyu anlatmadan kendilerine

direk itiraz edip dispute açmısın buda iyi yaklaşım degil diyor

senden dispute den caymanı istiyorlar belirtilen tarihe 5gün kala iade edeceklerini söylüyorlar ürün gelmese bile

gene benim lafıma geldi anlattıklarıma eşleşiyor

customer protection 12 gün sonra bitiyor sıkıntı yok o şekil kalsın dispute cancel etme escalade dispute yapma hemen 5 gün kala paranı iade ederiz diyorlar zaten eline geçer muhakkak ürünün sıkıntı yapma diyorlar mevzu bu

28 gün olmuş siparişi vereli gelebilir her an bekle bir kaç gün ondan sonra escalade dispute ye çevir paran iade olmazsa 35 gün oldumu yani 1 hafta sonra onlarda 100 binlerce insanla ugraşıyor kolay degil iyice izah etmiş durumu

paran iade olurda 10 gün sonra ürün gelirse ver adamın parasını kimsenin kul hakkıyla gidilmez

Okumuyor musun? İngilizce biliyorum demişsin bak orada "Over 5$,we will send it via China Post(with Real tracking number)." yazısı var. Hemen altında da Total Amount $5,98 yazıyor. Bunu bilerek nasıl olsa farkında olmaz diyip sallama takip numarası girmiş. Yoksa neden takip numarası kassın?

Ayrıca aşağıda dispute açmadan önce "Tracking number is invalid. Pls check number" yazmışım. 3 gün içerisinde zahmet edip cevaplasaydı değil mi?

Malın kargoya gerçekten teslim edilmediğini bilmiyorsam, kargo hareketlerini takip edemiyorsam ve o kargo imza karşılığı bana teslim edilmiyorsa kimseye güvenmem. Açıkcası güvenmek zorunda da değilim.

Açıklamasında "China Post Registered Air Mail" yazan veya belirli tutar üzerinde alışverişlerde bu şekilde göndereceğini söyleyen satıcılardan alışverişi yapıyorum. Hatta bunun için çoğunlukla $1-2 fazladan para ödüyorum. İlanda ne vaad ediyorsa uymak zorunda. Kusura bakmasın. "Ordinary Small Packet" "Seller Shipping Method" yazıp satmaya çalışanlar salak, bi tarafından takip numarası uyuduranlar ve abik gubik kargo şirketlerinin takip numaralarını yutturmaya çalışanlar zeki. Ne güzel memleket.

Paramı iade alırım. Ürün gelirse yaklaşık $1,5 Kayıtlı Posta Masrafını düşer öyle ödeme yaparım. Vermediği hizmetin parasını ödemek zorunda değilim.

Kaç yıldır Ebay kullanıyorum böyle bir saçmalık görmedim. Yanwen nedir yahu? Bende İngiltereye mal satayım takip numarası diye Sürat Kargo referans numarası vereyim. Sonra "Bak Vallahi Billahi Gelecek Kargo" "Ben öyle satıcıyım böyle satıcıyım" "Takip numarası verdim ya" diye atıp tutayım.

İlanda "China Post Registered Mail" yazıyorsa bende bunun için o ilanı tercih edip fazladan para veriyorsam gerçek kayıtlı posta ile göndermek zorunda. Göndermezse uzlaşmak, anlaşmak, beklemek zorunda değilim.
  • honkong post ile yollamış sana ürünü honkong post ta parasını almış ama takipsiz yollamış takip içinde ekstra para ödemen gerekir kardeşim

cihna post hem ücretsizdir hemde takip nosu verir 5 dolar üstüne china post ile yolluyor takip numarasınıda verir

şu adam kırmızıyı içine alarak honkong post ile takipsiz olarak yollanacagını ilanda açıça belirtilmiştir hem daha çabuk ulaşır sana demiş honkong post ile tamam güzel buraya kadar

sen adamdan ekstra para karşılıgı honkong post ile yollamasını istedinmi ekstradan para verdiginide söylüyorsun kesin honkong post ile daha çabuk gelir diye adama yolla dedin parasınıda verdin

tam anlamadın mevzuyu aslında adama söylemen lazımda send the item honkong air registered mail i will pay additional charges for track number dedinmi ?

honkong dedin ama air registered mail demedin aklına gelmedi

deseydin o şekilde sana farklı fiyat sunardı beki cayarsın diyede söylemedi uyanık çinli senin cin gibi olman lazım

daha niye üsteliyorsun ben okuyorum anlıyorum ama sen adamın izah ettigi durumu anlamıyorsun anlatmaya çalışıyor adam anlamıyorsun napalım bende anlatmaya çalışıyorum anlamıyorsun

senin hatan yok işi bilmiyorsun tecrubesizsin ama şimdi ögrendin kargo türkiye gümrügünden iç dagıtım merkezine ulaşıp teslimata çıktımı postacı dispute açamazsın

açarsın ürün hatalı ise veya ilanda anlatıldıgı gibi degil veya yanlış bişey geldiyse geri yollarsın kargonun gidiş masrafını sen ödersin 3 hfta bekler eline ulaşır adamın ondan sonra haklıysan ürünün amlajı kontrol dışın açılmadıysa kullanılmadıysa

zarar vermediysen iadesi yapılır geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iFruit -- 1 Nisan 2015; 16:58:42 >
  • Arkadaşlar şöyle bir takip numarası var. Ben bunu nereden takip edeceğim bilemedim. 17track.net den yapamıyorum.

China Post Ordinary Small Packet Plus: 02037514468
  • 4px kargo çok mu uyduruk arkadaşlar???
    ebaydan dün gece 24 dolara kulaklık aldım. bu sabah ürün kargolandı bilgisi geldi ve 24 dolarlık ürün için tracking number görün cede şaşırdım açıkçası... neyse
    kargo şirketi 4px ve ilk kez bu kargoyla Çinden gelecek...
    az önce yaptığım araştırmalarda 4px in Türkiye temsilciliği tarafından ürünü teslim etmek için faiş fiyatlar istendiğini hatta şirket adına değil de isme havale eft yapılması istediklerini yazmışlar... az önce bi yerlerde okudum. ama bulamıyorum kaynağı...

her neyse 4px ile ilgili sorun yaşayan var mı aranızda, 24 dolarlık ürün için 50 dolar para isterler mi benden? bu sabah kargoya verilmiş, mesaj falan atsam satıcıya kargoyu değiştirme şansı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wntln -- 1 Nisan 2015; 20:23:27 >
  • iFruit kullanıcısına yanıt
    "Over 5$,we will send it via China Post(with Real tracking number)." yazan ilanda niye Honk Kong post ile gönder diyeyim? Zaten sipariş toplamı 5.98 niye ekstra ödeme talep edeyim? Halen daha konuşuyor yahu. Bak belki zeka engelli olsaydım ingilizce biliyor geçinip "Over 5$,we will send it via China Post(with Real tracking number)." yazan llanda 5.98 ödeme yapıp üzerinede " item honkong air registered mail i will pay additional charges for track number" gibi gramer özürlü yazarak zeka seviyemi gösterirdim böylece zaten $5 üstü siparişlerde gönderi Kayıtlı Çin Postası ile yazmış adama $5.98 ödeme yapardım üzerine birde ilanda adı sanı geçmeyen Honk Kong mail ile göndermesini söyleyip para vermeyi teklif derdim. Sağa zola olmayan zekasını satmaya çalışan zeka özürlü olsaydım yapardım bak.

İngilizce biliyorum diye ortalıkta dolaşan şeklin kurabildiği cümle "item honkong air registered mail i will pay additional charges for track number".

quote:

senin hatan yok işi bilmiyorsun tecrubesizsin ama şimdi ögrendin kargo türkiye gümrügünden iç dagıtım merkezine ulaşıp teslimata çıktımı postacı dispute açamazsın

açarsın ürün hatalı ise veya ilanda anlatıldıgı gibi degil veya yanlış bişey geldiyse geri yollarsın kargonun gidiş masrafını sen ödersin 3 hfta bekler eline ulaşır adamın ondan sonra haklıysan ürünün amlajı kontrol dışın açılmadıysa kullanılmadıysa

zarar vermediysen iadesi yapılır geçmiş olsun

Satıcı hatalı bir işe yaramayan takip numarası vermiş halen daha yetersizlikten algılayamıyor yok satıcı dağıtıma çıkarmadan dispute açamazsın filan. Tecrübesizsin öğrendin filan. Algı problemi var yahu. Olmayan yalan yanlış takip numarası ile ürünün gümrükten geçtiğini nasıl algılayacaksın üstün zeka?

Yetersiz tecrübesiz filan boşver çok şükür ki beyinsiz değilim ve olmayan beynimle sağa sola hava atmaya çalışmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 2 Nisan 2015; 0:33:04 >
  • quote:

quote:

Halen daha anlaşılmıyor. Peki aşağıda dispute açıldıktan sonra satıcının verdiği tepki ve hiçbir yorum yapmadan kopyala yapıştır ile verdiğim cevap var. Sen ne yapardın?

senin burdaki konun farklı yukarda bankalar arasında yaptıgın harcama itirazları farklı

uzun uzun anlattım izah ettim tamam herkes kredi kartından paypal ile alışverişini yapar önemli olan sorun çıktımı nasıl çözümlencek süreç nedir

senin iş arapsaçına dönmüş şimdi zamanda yok siparişi verdigin günden bugüne kaç gün geçti ordan başlamak gerekir

kızmızı dörtgen içine aldıgı yazıyo görüyormusun gözüne sokmuş her nerden aldıysan forumda yapıştırmışsın halamı görmüyorsun kardeşim ya kör ister bir göz alllah sana vermiş iki göz daha ne diyim

anlamıyorsun işde english
  • quote:

the good was shipped by hongkong post with out tracking yazıyor okuyormusun kırmızı dörgen içindeki yazıyo they been cleary explain you honkong post arrive you home town fast (burası tavsiye ediyor honkong postu aynı zamanda)

but if buy overthan 5$ they will send to you good with china REGİSTERED AİR MAİL TOTALLY FREE istersen 5$ üstünde alışveriş yaparsan ücretsiz kayıtlı posta servisi ile china post ile gönderirim yazmış

i
    ki seçenek var orda honkong kayıtsız takipsiz posta 2$ gibi tutar tracking istersen ayrı ekstradan ödüyceksin 2$ -3$ gibi bişey

china post ile honkong post arasında 3-4 gün oynar teslimde bukadar sen sap ile samanı karıştırdın kafanda çıkamıyorsun hala yada yanlışını anladın çoktan yediremiyorsun bize tafra yapıyorsun

anlıyorum gençlik halleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iFruit -- 1 Nisan 2015; 21:39:14 >
  • 3 gün içinde süre doluyor satıcı cevap vermiyor ne yapmalıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanwen ile gelen selfie çubuğumun son saatlerine doğru kapım çalındı ve kargom geldi... beklemekte her zaman yarar vardır.. yanwenle alırken artık zamana bakmıyorum neticede geliyor..
  • kaç günde geldi, takip numarası verebilirmisin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • satıcı cevap vermiyorsa dispute açın. satıcı bunu görünce mutlaka cevap vericektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imhiret

kaç günde geldi, takip numarası verebilirmisin.

17 ocakta verdiğim selfi çubuğu siparişim 20 şubatta geldi...

şuan 5 tane siparişim var.. 3'ü yanwen 1'i faspeed diğeri de chine air mail ile geliyor...
  • quote:

quote:

the good was shipped by hongkong post with out tracking yazıyor okuyormusun kırmızı dörgen içindeki yazıyo they been cleary explain you honkong post arrive you home town fast (burası tavsiye ediyor honkong postu aynı zamanda)

but if buy overthan 5$ they will send to you good with china REGİSTERED AİR MAİL TOTALLY FREE istersen 5$ üstünde alışveriş yaparsan ücretsiz kayıtlı posta servisi ile china post ile gönderirim yazmış

iki seçenek var orda honkong kayıtsız takipsiz posta 2$ gibi tutar tracking istersen ayrı ekstradan ödüyceksin 2$ -3$ gibi bişey

china post ile honkong post arasında 3-4 gün oynar teslimde bukadar sen sap ile samanı karıştırdın kafanda çıkamıyorsun hala yada yanlışını anladın çoktan yediremiyorsun bize tafra yapıyorsun

anlıyorum gençlik halleri

Peki çok bilmiş ihtiyar Madem gençlik halleri bana kaldı bu durumda ihtiyar olan sen oluyorsun.

quote:

O kırmızı alıntı yapılan yerlerin bir kısmı yani "Honk Kong Mail" olan bölümü ilan içeriğinde olmayan, satıcının dispute açıldıktan sonraki cevabı bak bu orjinali ;

Bu da satıcının ilan içerisinde kargo ile ilgili yaptığı açıklama. Honk Kong mail filan yok yani işin içinde. ;

Bu da benim satın alma şeklim ;

Satın alma şeklinde "seller shipping method" yazıyor ama ilan içeriğinde :
    quote:

2.Over 5$,we will send it via China Post(with Real tracking number).The normal shipping time to many country is 8-25 working days( Russia and Brazil 25-60 working days).
    yazıyor. Peki alışveriş tutarı neydi $5.98

quote:

iki seçenek var orda honkong kayıtsız takipsiz posta 2$ gibi tutar tracking istersen ayrı ekstradan ödüyceksin 2$ -3$ gibi bişey

Hatta "sen istiyor duj vereceksin $100 filan" diyor. Bu nasıl bir uydurmadır halen çözemedim?

Ben $5.98 ödedim mi? Ödedim.

Bu arkadaş ilan içeriğinde ne yazmış? : 2.Over 5$,we will send it via China Post(with Real tracking number).The normal shipping time to many country is 8-25 working days( Russia and Brazil 25-60 working days).

Öyleyse ne yapacak? RxxxxxxxxxxxCN formatında China Post(with Real tracking number) takip numarası verecek.

Peki ne yapmış? Sisteme uydurma Hong Kong Mail takip numarası girmiş.

Bu anlaşılınca ben ne yazmışım? "Verdiğin takip numarası geçerli değil. Lütfen kontrol et"

Bu yazdığıma 3 gün boyunca cevap verme gereği duymuş mu? Hayır.

3 gün sonunda dispute açılınca ne yapmış? İlanda yazdığını inkar edip "Honk Kong Kayıtsız Posta ile gönderilir" demiş?

Peki o zaman işin en başında neden sisteme sahte takip numarası girme ihtiyacı duymuş? Bilinmiyor.

Dispute süresinin otomatik bitmesine 10 saat kaldı. Neden reddedemiyor? Reddederse sahte takip numarasını nasıl yok edecek?

Yinede Reddedebilir mi? Eder. Escalate Dispute aşamasında "verdiği takip numarası geçersiz/sahte" demem yeteli olur mu? İnceleyenler salak değil ya. Takip numarasını sisteme girerler ne cevap alırlar "bulunamadı."

Buna rağmen ücret iadesi yapılmazsa banka başvuru sonucu "sahte takip numarasını" yer mi? Emin ol yemez.

Banka Aliexpress' e yaptığı ödemeyi chargeback yapar mı? Gayet güzel yapar.

Aliexpress Chargeback sonucu satıcıya ne yapar? Onu burada yazmayayım.

$5.98 için uğraşmaya değer mi? Değer. 20.-TL parayı gider dilenciye veririm daha iyi.

Uğraşılacak da birşey yok. Ecalate Dispute aşamasında "Fake/Invalid Tracking Number" açıklamasını yapmam bile yeter. Yine mi olmadı. 15-20dk da dilekçe hazırlarım. 5,5TL iadeli taahhütlü masrafı öderim gönderirim gider. İmza karşılığı o belgeyi resmi olarak teslim aldıklarında nasıl işin peşine düşüyorlar. Denedim biliyorum.

Ben bu satıcının sahte takip numarası gönderdim dediği kayıtsız postayı beklemek, koruma süresi sonunda ücret iadesi veya yeniden gönderim için dilenmek zorunda mıyım? Hayır.

Haaa yok senin dediğin gibi sapla samanı karıştırmışsam satıcının Dispute cevabı için 10 saati kaldı. Elini kolunu bağlayan yok. 10 saat boyunca cevap vermesi için yeterli süresi olacak.

Ürün gelir mi gelmez mi bilmiyorum. Teslim almak için ekstra çaba harcamam. Olurda gelirse sahte takip numarasının ücretini keserim kalan kısmınıda varsa paypal hesabına yoksada ıvır zıvır ürünlerini satın alıp iade ederim.

En başta dediğim gibi sayısını hatırlamadığım hakem heyeti başvurusunu kazandım. İki defa da Tüketici Mahkemesinde hatrı sayılır firmalara karşı dava kazandım -ki hakimler duruşmaya dahi gerek duymadan "gereği düşünüldü" dedi. Kart iadesi, kredi masrafı iadesi davaları filanda değil. Emsal karar içermeyen davalar. Hakkını aramaktan aciz tembel ezik olarak yaşayacağıma gücüm yettiği kadar hakkımın peşinden gidiyorum. Burdaki kendini kurnaz sanan Çinli tayfası çıtır çerez.

Kapiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 2 Nisan 2015; 0:35:28 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.