Şimdi Ara

yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamünaleyküm. Arkadaşlar size başımdan geçen bir olayı anlatacağım umarım birilerinin işine yarar. 2 ay önce m35 touch adında bir mp4 oynatıcı elime geçti.


     yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi

    Şarj kablosu yoktu. Girişi geniş uçlu samsung yp ve lg nin bazı modellerinde kullanılan bir kablo. Telefoncularda ve elektronikçilerde bulamadım. İnternette 25-30 tl ye buldum ancak çalışacağından emin olamadım.


     yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi


    İnternette uzun aramalar sonunda bir Rus sitesinde bağlantılarını (pinlerini) buldum. Bir usb kabloyu kesip pinlere bağladım. Şarjı ve usb bağlantısını halletmiş oldum.


     yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi


    Kablo bağlantılarını ararken bazı “rom” ları bulmuştum ikisini yükledim fena değildi. Son olarak birini denemek istedim. Rom’u bilgisayardan kendi hafızasına atıyorsun kapatıp açınca kendi otomatik yüklüyordu. Son rom cihaza uygun değilmiş başka bir modelinmiş. Kapatıp açınca yüklemeye çalıştı sonra dondu birdahada tam açılmadı. Açılış logosu geliyor ancak cihaz açılmıyor. Açılmadığı için doğru romu içine atamıyorum bilgisayar görmüyor. Nand flash çipi söküp başka bir cihazda atmaya çalıştım. Tüm denemelerim olumsuz oldu. Çipi tekrar yerine takıp başka çözümler ararken çinlitablet adındaki yerli sitede bir şey dikkatimi çekti. Yanlış rom atılan tablet için bir yol gösteriyordu. Nand flash çipinin R/B ve RE uçlarını açılırken bir iğne ya da cımbızla kısa devre yaptırınca açılışta kendi çipini atlayıp direk bilgisayara bağlantı kuruyordu. Benim cihazın çipinin pdf datasheet dosyasını daha önce indirmiştim. Datasheetine baktım benim flash çipinde R/B1, R/B2 ve RE diye üç pin vardı birkaç denemden sonra bilgisayardan beklediğim ses geldi. Flash belleği gördü hemen doğru romu içine kopyaladım tekrar kapatıp açtım yükleme başladı ve cihaz açıldı. Tabletlerde de aynı mantık olduğu için işinize yarar diye umuyorum. Yanlış rom atılan cihazlar için denenebilecek bir yol. Herkese kolay gelsin. Benim cihaz şu anda gayet güzel bir şekilde çalışıyor. Bu kadar uğraşmamın sebebi mp4 ve divx leri, altyazıları destekleyen, swf uzantılı oyunları açan dokunmatik bir cihaz olduğu içindi. Uğraşmama değdi diyebilirim.


     yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi
     yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi yanlış yüklenen rom lara çözüm önerisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz_28 -- 10 Nisan 2014; 16:39:53 >







  • Konularınız gerçekten güzel. Elektronik hakkında bu tip şeyleri nereden öğrendiniz?
  • resimler iptal olmuş isteyen olursa yeniden yüklemeye çalışırım.
  • yilmaz_28 Y kullanıcısına yanıt
    helal olsun hocam kafa cok fena calısıyor resımlerı yuklersenız ıyı olur

    ben daha el yapımı atarı salonundakı gıbı joıstıck yapamıyorum sız neler yapmıssınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.